Kategoriat
trendit

Kesän muoti 2020

Kesä tulee kaikesta huolimatta kovaa vauhtia. Uloskin pääsee taas näyttäytymään, toki kaikki rajoitukset ja yhteinen turvallisuus huomioiden. Trendivaikuttajat ovat viettäneet kevättä melko tiiviisti kotioloissa, ja collegepöksyt ovat selvästi olleet kauden hittituote. Nyt kaapista voi kaivaa jo muutakin puettavaa.

Vaikka muodin maailma on tauolla, kesän 2020 trendit ehdittiin päättää hyvissä ajoin, sykli muotinäytöksistä tuotannon kautta hyllyihin alkoi kuitenkin jo viime vuoden puolella. Mitä siis kesällä laitetaan päälle?

Nahkaa eri väreissä

Yksi trendi on nostettava ykköseksi, sillä se toistuu niin monissa muotilehtien listauksissa tälle kesälle, nimittäin nahka. Tätä materiaalia käytetään leikkisästi eri väreissä metallinkiillosta kirkkaisiin pääväreihin. Nahkaa voi näyttää shortseissa tai dramaattisesti kokopitkällä takilla.

Suomen joskus viileä kesä tekee tästä myös käytännöllisen, toisin kuin voisi kuvitella lämpimämpien ilmastojen kohdalla. Nahka siis kuuluu ensi kesään vaikka Tuska peruttiinkin.

Pitsit ja brodeeraukset

Naisellisempaa trendiä edustavat kesän vaatteissa koristeelliset pitsit ja brodeeraukset, joita nähdään sekä pitkissä mekoissa että yksityiskohtina hihoissa ja kauluksissa. Seksikkään kesälookin saa aikaan yhdistämällä osin läpinäkyvän neulotun pitsimekon tummiin alusvaatteisiin tai tilanteen mukaan, uima-asuun.

Kesän huomioväri: Neon

Vogue nostaa kevät/kesä 2020 trendikatsauksessaan ykköseksi kirkkaat, jopa räikeät neon-värit. Näitä esittelivät runway-näytöksissään muun muassa Valentino, Comme des Garçons ja Tom Ford.

Jos keltainen ja oranssi muistuttavat liikaa talvisista turvaliiveistä, kokeile fuksianpunaista tai ”hapon” vihreää. Näissä sinut huomataan!

Takaisin töihin

Kesä ja business yhdistyvät housupuvussa jonka lahkeet lyhennetty, rohkeudesta riippuen, polven alapuolelle tai aivan shortsimittoihin. Esimerkiksi Givency ja Max Mara esittelivät tulkintoja joissa miesten harmaa pukukangas yhdistyy naisellisiin leikkauksiin. Jalkaan voi laittaa pitkät bootsit, polvisukat tai sandaalit, tehden lookista hyvin muuntautuvan.