ANTI-POLLUTION SKINCARE: URBAANI IHONHOITO-OPAS

Vaikka Suomi ja sen suurimmat kaupungit eivät saastuneimpien kohteiden kärkisijoille lukeudukaan, ovat ilmansaasteet silti todellinen ongelma ihollemme. 

Kaupungin ilmansaasteet ja pöly ovat ihollemme todellinen rasite ja syy monen iho-ongelman takana. Samean harmaa ihonväri, epätasainen ihonsävy, tukkeutuneet ihohuokoset kuten mustapäät ja finnit, punoitus sekä kutina voivat kaikki olla kaupungin saasteiden ja lian auheuttamaa. Kun lika, saasteet ja pöly jäävät ihollemme pitkäksi aikaa hautomaan, voi lopputuloksena olla todella ärsyyntynyt iho. Saasteet voivat kiihdyttää myös ihon talintuotantoa sen puolustautuessa ärsykkeitä vastaan. Kun talintuotanto on yliaktiivisessa tilassa, iho rasvoittuu ja kiiltää herkemmin. Ylimääräinen tali on usein myös tukkeutuneiden ihohuokosten ja epämääräisten näppyjen takana. Toisilla saasteet ja lika vaikuttavat ihoa kuivattavasti ihon antioksidanttivarastojen köyhdyttyä - silloin reaktiona voi olla punoitusta, ärsytystä ja kutinaa. 

Saasteet heikentävät ihon kykyä suojautua myös muilta haittatekijöiltä, esimerkiksi UV-säteiltä. UVA-säteiden aiheuttama oksitatiivinen stressi iholla vaikuttaa muun muassa pigmenttiläikkien syntymiseen ja ihon epätasaiseen sävyyn. Säteet pääsevät syvemmälle ihoon, ihon heikentyneiden puolustusmekanismien takia. Lopputuloksena voi olla laikukas iho ja lisääntyneet tai syventyneet pigmenttilaikut. 

Tehokas puhdistus on aina avainasemassa ihon hyvinvoinnissa, mutta välillä tuotteilta kaivataan erityisominaisuuksia urbaaniin ihonhoitoon. Lisää ilmansaasteilta suojaavia tuotteita ihonhoitoruutiiniisi terveen ja hyvinvoivan ihon säilyttämiseksi. Jos kärsit jo yllämainituista oireista, voi huomion siirtäminen saasteita ehkäiseviin tuotteisiin ratkaista monta ongelmaasi. 

NÄILLÄ SUOJAUDUT: 

Clarins Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream. Voidemainen putsari on täyteläisistä puhdistustuotteista pitävän valinta. Ylellinen voide tuntuu ihanalta iholla, samalla se putsaa ihon tehokkaasti meikistä ja liasta. Putsarin tuoksu on herkullinen ja se jättää todella raikkaan ja puhdistetun tunteen kasvoille. Tuote sopii erinomaisesti kuivalle ja herkällekin iholle. 

Chanel Le Bi-Phase Visage Anti-Pollution Face Makeup Remover. Ohut puhdistustuote on todella miellyttävä käyttää. Putsari sopii hyvin esimerkiksi rasvoittuvalle tai sekaiholle kevyen koostumuksensa ja tehokkaasti putsaavan ominaisuutensa vuoksi. Voit kokeilla myös Clarinsin voidemaista ja Chanelin nestemäisempää putsaria yhdessä, super tehokkaana kaksoispuhdistuksena.

PATYKA Anti-Pollution Hydra-Defense Mist. Kasvosuihke tarjoaa iholle suojan saasteilta ja ulkoisilta ärsykkeiltä. Suihkuta vettä kasvoille ennen meikin tekoa tuomaan kosteutta ja suojaa. Voit pitää pulloa myös kätevästi mukanasi. Suihkuttelu virkistää ja raikastaa kesken toimistopäivän, ja samalla ihosi pysyy suojattuna. 

La Roche-Posay Pigmentclar UV SPF 30. Ilmansaasteet ja haitalliset UV-säteet ovat yhdessä syypäitä epätasaiseen ihonsävyyn ja pigmenttilaikkujen syntyyn. Aurinkosuojan käyttö ympäri vuoden on tehokkain tapa ehkäistä ihon pigmenttimuutoksia. Vaikka harmaana syyspäivänä ei aurinkoa aina näykään, on suojakerroin tarpeen, sillä UV-säteitä pääsee iholle myös pilvien lomasta. La Roche-Posayn voide estää myös saastehiukkasten kiinnittymisen iholle.

Clinique City block purifying charcoal clay mask + scrub. Tuplatuote, joka toimii ihoa suojaavana ja tehokkaasti puhdistavana naamiona, ja samalla ihoa uudistavana kuorintana. Säännöllisellä kuorinnalla varmistat ihon tulevan erityisen puhtaaksi päivän jälkeen. Anna naamion vaikuttaa iholla noin 10 minuuttia ja hiero sen jälkeen naamiota vielä syvemmälle ihoon lämpimän veden avulla. Käytä kerran tai kaksi viikossa. 

Clarins Detox Booster -tehotiiviste. Ratkaiset ihon suojaamisen kaupungissa nopeasti tehotipoilla, joita voit lisätä olemassa olevan voiteesi joukkoon. Annostele kämmenellesi normaalisti kasvovoidettasi ja tipauta 3-5 tippaa tiivistettä voiteen joukkoon. Tiiviste toimii kuuriluontoisesti ihosi pikapiristäjänä kun ihosi on väsynyt matkustamisesta, kylmästä ja harmaasta säästä, juhlimisesta tai saasteisesta ympäristöstä. 

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Vogue.com

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ