WE'RE FLOUNCE – MUOTITOIMITTAJAN VAATEKAAPILLA

Flouncen synttäriviikolla tutustutaan tekijöihin. Muotitoimittajamme Ida jakaa luottotuotteensa ja mietteet pukeutumisfilosofiansa takaa.


Bootsit – BALENCIAGA / Loaferit – GUCCI / Nilkkurit – ACNE STUDIOS / Sandaalit – THE ROW / Korkkarit – PRADA

Olen ääriminimalisti sekä omassa pukeutumisessani että töissäni. Muotiviikoilla saatan kokeilla jotain lennokasta, mutta arkena luottokomboni koostuu mustasta ribbipoolosta ja suorista housuista. Pukeutumisen ei tarvitse olla niin monimutkaista – eihän kellään ole arkiaamuisin aikaa kasata asukokonaisuutta puolta tuntia. Pidän alleviivaamattomasta tyylistä, siitä, että vaatteessa on jokin juju, mutta sen kanssa ei yritetä liikaa. Suomalaiset morkkistelevat usein sitä, etteivät käytä värejä. Mielestäni hyvä muotoilu, materiaalit ja laadukas viimeistely kantavat paljon pidemmälle. Elin Kling näyttää mielettömältä mustissa farkuissa ja merinovillaneuleessa. Aina ei tarvitse kikkailla, olla luova tai keksiä uutta. 

Pidin kulutuspäiväkirjaa läpi vuoden 2015. Joulukuussa huomasin tuhlanneeni halpavaateliikkeisiin niin monta tonnia, että olisin voinut ostaa samalla summalla vinon pinon designer -vaatteita. Tämä oli hyvä herätys ja sysäys järkevämmälle ostamiselle. Seuraavana vuonna runway -muoti alkoi kiinnostaa aiempaa enemmän. Oma ajatteluni on vaikuttanut pitkälti myös siihen, millaiseksi Flouncen muotipuoli on rakentunut – olen tietoisesti halunnut nostaa jalustalle näytöspuolta, niche-trendejä ja eksklusiivisia brändejä. Vaikka ketjuliikkeissä on puolensa, en pidä siitä, kuinka härskisti ne toisinaan monistavat huippumuotitalojen dna:t omiin mallistoihinsa. Myös tuotantopuolen näkökulmasta suosin mieluiten eurooppalaista.  

Nykyään kalenterini takasivulla on ostoslista, johon rustaan materialistisia asioita. Osan ostan ja osa karsiutuu pois. Loppujen lopuksi omistan aika vähän – moni yllättyy nähdessään kuinka minimaalisesti vaatekaapissani on sisältöä. Pidän ajatuksesta, että garderobia voi rakentaa hiljalleen, eikä kaikkea tarvitse saada heti. Toisinaan saatan palkita itseni pitkän työrupeaman jälkeen, mutta ostan silloinkin tarpeeseen ja ruksaan jotain yli listaltani. Nykyinen kulutussykli huomioon ottaen mielestäni kenenkään ei tulisi ostaa impulsiivisesti mitään vain paikatakseen huonoa maanantaita.  

Kauluspaita – TOTEME / Housut – ACNE STUDIOS / Takki – ACNE STUDIOS / Olkalaukku – MARIMEKKO / Käsilaukku – CÉLINE / Silkkihuivit – CÉLINE & ELLERY

Parin viime vuoden aikana olen löytänyt lempibrändini. Säästän paljon aikaa, kun voin selata heidän mallistonsa etukäteen ja katsoa avaintuotteet seuraavaan kauteen. Eksklusiivisemman päädyn kestosuosikkejani ovat Céline, Acne Studios, Balenciaga ja The Row. Taiteelliselta puolelta ihailen suuresti Louis Vuittonia sekä Hérmesia. Myös Calvin Klein ja Tibi ovat kiinnostaneet pari viime kautta. Totême on ehdoton lempparini käyttövaatepuolelta, edullisimmista brändeistä suosin COS'ia, Filippa K:ta tai Marimekkoa. 

Hankinnoissani luotan hyvään käyttögarderobiin, siihen, että mahdollisimman moni tuote taipuu arkiaamuista aftereille. Makuni on varmistunut ja nykyisin ostaminen on helppoa, kun tiedän heti pidänkö tuotteesta vai en. Makuni on päässyt myös varsin kalliiksi, ja joudun toisinaan miettimään ja säästämään. Pari hyvää designer-löytöä olen onnistunut tekemään The Outnetista, joka myy Net-a-Porterilta poistunutta valikoimaa. Verkkokohteista suosin myös Matches Fashionia, Vestiairea tai brändien omia nettikauppoja. En loppujen lopuksi pidä hirveästi shoppailusta. Kivijalkaliikkeissä on ihana tunnelma, mutta jaksan pyöriä niissä yleensä vain kaupunkilomilla. Kurkkaan silloinkin lähinnä suosikkimerkkieni osastot ja pyhitän iltapäivät mieluummin pitkille lounaille tai museovisiiteille.Bleiseri – SAINT LAURENT / Kimonotakki – TOTEME / Bombertakki – COS / Silkkihousut – FILIPPA K / Aurinkolasit – ACNE STUDIOS, MAXMARA & CÉLINE / Svetari – ACNE STUDIOS

Huomaan satsaavani eri tuoteryhmiin sykleittäin. Viime vuonna käytin paljon rahaa kenkäpuolen päivittämiseen – hankin Acnelta Jensen -nilkkurit alkuvuodesta, Guccin loaferit keväällä, Balenciagan bootsit talveksi ja Pradan korkkarit sain joulun alla. Tänä vuonna olen panostanut enemmän arkivaatteisiin. Viimeksi tilasin Acnelta muhkean villakangastakin, jossa on täydellinen oversize -malli ja ylipitkä kaulus. Takki on kuin muuri, jonka sisään hautautua pakkaspäivinä. Parasta, mitä vilukissa tietää.

Pidän siitä, että muoti on nykyisin hyvin pukukoodivapaata. Voin mennä dinnerille Saint Laurentin bleiserissä tai Acnen ikivanhassa kollarissa. Mukavuus on itselleni tärkeintä – suosin luonnonmateriaaleja ja laitan aina matalat kengät korkojen edelle. Rakastan oversize -muotia ja ostan useimmat vaatteistani ylisuurina. Ekstraväljyys antaa myös enemmän kerrostusmahdollisuuksia ja lisää siten käyttökertoja.

Tällä hetkellä vaatekaappini suurimmat puutteet ovat laukkuosastolla. Laukut ovat hankinnoista usein hinnakkaimpia ja siksi jumitan ostopäätösten kanssa pisimpään. Juuri nyt eniten miellyttävät uutuusmallit Célineltä, The Row'ta ja Loewelta. Pienemmistä brändeistä olen tykästynyt Boyy Boutiquen ja Mansur Gavrielin designiin. Käytössäni ovat olleet jo pitkään Pariisista ostettu Célinen Phantom sekä Marimekon Karla. Laukkujen kohdalla tekisi usein mieli sortua ostamaan omia tarpeita vastaamaton versio – design, joka miellyttää eniten silmää, ei mahdutakaan sisäänsä läppäriä tai sisällä pitkää olkahihnaa. 


Isot korvarenkaat – BOUTIQUE MINIMALISTE / Pienet korvarenkaat – VINTAGE / Muut korut – THOMAS SABO

Ihastelen usein tanskalaisnaisia, joiden ranteissa kilisee överityylikäs sekamelska punottuja nauhoja ja patinoituneita kultaketjuja. Korut näyttävät siltä, ettei niitä ole ostettu nipussa, vaan ne ovat löytäneet tiensä ranteeseen yksi kerrallaan. Pidän ajatuksesta, että korut ovat asusteista kaikista henkilökohtaisimpia ja muistuttavat tärkeistä virstapylväistä. Kenties juuri siksi olen huono hankkimaan koruja muuten vain. Haluan, että niihin nivoutuu tunnearvoa pelkän asusteena toimimisen sijaan. 

Suosikkikorusuunnittelijoitani ovat Orit Elhanati, Sophie Bille Brahe ja Sophie Buhai. Muotikorupuolella Célinelta löytyy paras valikoima, edullisista merkeistä suosikkini on Edblad tai Boutique Minimaliste. Pidän eniten keltakullasta, hyvin minimalistisesta muotoilusta ja hieman rosoisista pinnoista. Myös helmet kiinnostavat jälleen pienen tauon jälkeen. Kellopuolella ikihaaveenani on Cartierin Panthere -rannekello. Voisin ostaa omani käytettynä, mutta vasta sitten kun hetki on oikea.

 

Lue myös: We're Flounce – Kauneustoimittajan kosmetiikkakaapilla

Photos / Courtesy of Ida Rantala

Kommentit (0)

TAIKA MANNILA: #WHATAGIRLFEELZ -5
Vieraskirjoittajamme Taika Mannila tietää #whatagirlfeelz.
LUE LISÄÄ
KESÄKASSISSA: AURINKOTUOTTEET HIUKSILLE
Suojaa hiuksesi auringolta. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: HEINÄKUUN STAILAUSVINKIT
Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.
LUE LISÄÄ
ANGELINA ILMAST: PARIS HAUTE COUTURE AW18
Valokuvaaja Angelina Ilmast ikuistaa katumuodin kärkinimet muotiviikoilta ja alan tapahtumista.
LUE LISÄÄ