VUODEN 2017 PARAS KOSMETIIKKA

Valitsimme vuoden kirkkaimmat tähtituotteet ja kauneusilmiöt. 

 

ILMIÖT: PRE-SHOWER TAN

Viime keväänä koin valaistumisen itseruskettavien suhteen. Kymmenen minuuttia ennen suihkua laitettava itseruskettava mullisti käsitykseni tahmeasta ja voimakkaalta tuoksuvasta itseruskettavasta. Voide levitetään iholle ennen suihkua, jonka aikana voi vaikka nyppiä kulmakarvat tai tuijottaa nenän ihohuokosia liian intensiivisesti. Suihkussa voide pestään pois, mutta rusketus alkaa kehittyä iholle vähitellen muutaman tunnin sisällä. Voiteen tahrimia vaatteita ei tarvitse miettiä eikä kantaa huolta siitä, rullautuuko voide tiukkojen farkkujen alla muodostaen epätasaisen päivetyksen. Kaksi toimituksen tuotesuosikkia löydät täältä, nämä purkit olemme puristaneet tyhjiksi jo useamman kerran tänä vuonna. 

 

TUOTEET: LUONNOLLISET ARJEN SANKARIT

Joistain tuotteista pitää tiukemmin kiinni ajatuksenaan vain mantra: "näin olen aina ennenkin tehnyt...". Tällaisen ajattelun jalkoihin jäävät helposti arjen vakiotuotteet, jotka on todennut hyväksi, eikä vaihtamiseen herää erityistä houkutusta. Hammastahna ja deodorantti kuuluvat helposti tällaiseen kategoriaan; jos ne on kerran todennut hyväksi, miksi niitä vaihtamaan. Ajatukseni luonnondeodoranteista perustui useamman vuoden takaiseen kokeiluun, jossa tulin todenneeksi, että luonnollinen vaihtoehto ei vielä vetänyt vertoja synteettiselle kilpakumppanilleen hikoilun hillitsemisessä. Muutaman vuoden aamuisin tuli tarttuneeksi siis aina samoihin purnukoihin. Nyt uudelleen rohkaistuneena laitoin testiin useamman luonnondeodorantin ja löysin samalla oman henkilökohtaisen tämän vuoden lempituotteeni; Neal's Yard Remediesin suihkutettavan deodorantin, tuoksuna sitruuna ja korianteri. Voit löytää oman suosikkisi täältä.

Hammastahnassa luotin pitkään apteekista saatavaan vaahtoamattomaan hammastahnaan, joka soveltuu herkillekin suun limakalvoille. Hammastahna alkoi kuitenkin muutaman vuoden käytön jälkeen silti ärsyttää suutani, joten katseeni suuntautui uusiin ehdokkaisiin. Jälleen laajasta ja todella hyvien vaihtoehtojen kokeiluryhmästä löysin suosikkini; Ecodentan hiilihammastahnan. Hampaiden valkaisuun tarkoitettu musta hiilihammastahna osoittautui suosikiksi erinomaisen puhdistamistehokkuuden ja raikkaan lopputuloksen vuoksi. Tutki itsellesi sopivaa tuubia näistä.  

 

ILMIÖT: HOITOVESI IHONHOITORUTIINISSA

Whamisan ja Shiseidon hoitovedet lukeutuvat vuoden ehdottomiksi suosikeiksi, mutta yleisesti hoitovedet vakiinnuttivat paikkansa peilikaapissani vasta tänä vuonna. Hoitovesi oli selkeästi tämän vuoden suurin ihonhoitoinnovaatio, vaikka uudesta tuoteideasta ei toki ole kyse. Moni brändi lisäsi hoitoveden tänä vuonna valikoimaansa kasvovesien ja suihkevesien rinnalle. Pähkinänkuoressaan hoitovesi eroaa kasvovedestä siten, että se on ensimmäinen hoitotuote joka kasvoille laitetaan puhdistuksen jälkeen. Viimeisteltyäsi puhdistuksesi kasvovedellä, lisää käsin painellen iholle hoitovettä. Flouncen tämän vuoden suosikkeihin lukeutuivat muun muassa nämä hoitovedet

 

TUOTTEET: KOREALAINEN WHAMISA 

Luonnollinen korealainen ihonhoito nousi tänä vuonna suosikkikosmetiikan kärkisijoille ja kylppärikaapin lemppariksi. Whamisan kokeilluista tuotteista ei mikään ole pettänyt ja vain muutama jäänyt OK -tasolle. Kuusi tuotetta on löytänyt tiensä kylppäriini ja päivittäiseen teholotraukseen. Kosteussuihke, hoitovesi, kasvoöljy, kosteusvoide sekä kasvojen puhdistusöljy sekä -voide ovat kaikki vakuuttaneet erinomaisuudellaan. Korealainen ihonhoito on kiehtonut jo kauan hoitorutiinin useine vaiheineen, mutta kun hifistelyyn yhdistettiin vielä luonnollisuus, lyömätön yhdistelmä oli taattu. Erityisen tiukasti pidän kiinni kasvoöljystä sekä hoitovedestä, luulen että en vaihda näitä omista suosikeistani koskaan. Ne elvyttävät ja tasapainottavat ihoni kaikista epätasapainon tiloista ja iho on hehkuva ja kimmoisa ympäri vuorokauden eikä kiristele kuivuuttaan. 

 

ILMIÖT: ANTI-POLLUTION IHONHOITO

Hoitovesien lisäksi tämän vuoden tuoteuutuudet liittyivät selkeästi myös ihon suojaamiseen kaupungin saasteilta. Saasteet ja pöly heikentävät ihon suojatumismekanismeja ja haitalliset yhdisteet sekä UV-säteet pääsevät iholle helpommin tekemään tuhojaan. Saasteista voi johtua monikin alkuun erilailla diagnosoitu ihovaiva; punoitus, epäpuhtaudet tai ärtymys voivat kaikki olla reaktio saasteista. Patykan Anti-Pollution Hydra-Defence Mist on hyvä lisä olemassa olevaan hoitorutiiniisi tuomaan lisäsuojausta joko puhtaalle iholle tai meikin päälle lisättynä. 

 

TUOTTEET: HIUSSUOSIKIT MUOTOILUUN SEKÄ HOITOON

Parhaan hiustenmuotoilutuotteen tittelin Flounce myöntää Remingtonin Air Plates -suoristusraudalle. Tehokas rauta liukuu hiuksen pinnalla sulavasti sen muotoiltujen ja joustavien lämpölevyjen ansiosta. Levyt eivät pakota hiuksia väliinsä kovakouraisesti, ne joustavat ja mukailevat hiusta pehmeästi. Suoristuslopputulos on sileä, kiiltävä ja todella pitkäkestoinen! Rauta on luottovalinta sinulle, jonka luonnonkiharat kutrit ilmestyvät takaisin joka aamu tai heti ensimmäisenkin lumipisaran osuttua niihin. Air Plates -raudan suoristus on kestänyt vallattomissa kiharakutreissakin useita päiviä kerrallaan!

Toimituksen kesäsuosikiksi noussut Oriben Intense Conditioner for Moisture & Control jatkaa lemppari tehotuotteena ympäri vuoden. Erityisesti kuiville ja karheille hiuksille tämä vihreä tuubi on varma valinta. Hoitoaine kosteuttaa hiusta todella tehokkaasti, vähentää hiusten katkelua ja ehkäisee hiusten haaroittumisen kuivuuden vuoksi. Vaalennetuille kuiville hiuksille hoitoaine on välttämätön jokaisella pesukerralla, normaalikuntoisille tai lievästi kuivuville tuubi riittää viikottaiseen käyttöön. Myös nämä tuotteet sopivat hiustesi kosteuttavaan hoitamiseen läpi talven. 

 

TUOTTEET: PARAS AURINKOPUUTERI + POSKIPUNA

Väriä kasvoille koko tämän syksyn loihti Estelle & Thildin uuden meikkilinjan aurinkopuuteri, joka on sävyltään erinomainen talvea kohti väriä menettäville kasvoille. Healthy Glow Sun Powder -aurinkopuuteri loihtii kasvoille lämpimän aurinkoisen fiiliksen, tekemättä talven kalpeita kasvoja liian oranssiseksi. Suosikkisävymme on Light Matte, mutta valikoimista löytyy kolme eri sävyä erilaisille ihoille. Uuden meikkilinjan suosikkejamme löydät täältä

Hehkuvan meikkipohjan viimeistelee Zuii Organicin voidemainen huuli & poskipuna. Sopivan kuiva koostumus voidemaisessa punassa tekee poskipäille ihanan heleän ja terveen sävyn olematta liian rasvainen. Puna pysyy paikoillaan poskilla eikä valu, joten voidemaisia poskipunia aiemmin kammonneidenkin kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla punaa. Korallisen pinkki sävy Helene soveltuu monelle kasvoja lämmittäväksi hehkuvan raikkaaksi punaksi. Sävyjä on valikoimissa kuitenkin useita ja lisää vegaanisista arkimeikeistä voit lukea täältä

 

Myös moni viime vuoden suosikki on edelleen ajankohtainen toimituksen kylpyhuoneessa. Kertaa parhaat täältä

Sisältää affiliate-linkkejä. 

Photos / Courtesy of manufacturers

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ