VIIKON MUOTIUUTISET: MUKANA PITTI UOMO, NABILE QUENUM, MARC JACOBS, GUCCI

Viikon viisi puhutuinta.

PITTI UOMO KÄYNNISSÄ ITALIASSA, TEEMAMAANA SUOMI
Miesten muotiviikot ovat parhaillaan käynnissä Italian Firenzessa. Pitti Uomon teemamaana on Suomi ja esillä kahdeksan kotimaista vaatebrändiä: Formal Friday, Saint Vacant, Nomen Nescio, Vyner Articles, Mannisto, Ikla Wright, Maria Korkeila, Rolf Ekroth sekä Turo ja R-Collection yhteistyössä nuorten suunnittelijoiden kanssa. Merkittävän tapahtuman odotetaan edistävän kotimaisen suunnittelun saamaa näkyvyyttä ja myyntiä erityisesti ulkomailla.

R.I.P NABILE QUENUM
Rakastettu street style -kuvaaja Nabile Quenum on menehtynyt asunnossaan Pariisissa. Kuolinsyyksi on arveltu häkämyrkytystä, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu. Tunnettua katumuotiblogia pitänyt ranskalainen oli merkittävä kuvaaja muotiviikoilla, tehden uransa aikana yhteistyötä mm. Voguen, Louis Vuittonin, Missonin ja L’Officielin kanssa. Yllättävän poismenon myötä Nabilea ovat muistaneet lukuisat muoti- ja viihdealan tähdet. 

RICK OWENS X BIRKENSTOCK, TOMMY HILFIGER X VETEMENTS
Designer-yhteistöiden tahti kiihtyy. Kuluneen viikon aikana puhutuimmaksi mallistoksi nousi Rick Owensin ja Birkenstockin kuratoitu sandaalikokoelma. Ikoniset klassikkomallit Arizona, Madrid ja Boston kokivat materiaaliuudistuksen nahka-, mokka- ja poninkarva-versioina. Myös lukuisia yhteistöitä tahkonnut Vetements on jatkanut liittoaan Tommy Hilfigerin kanssa. Tuorein hupparikokoelma nojaa vahvasti logoihin ja emobrändi Vetementsin urbaanin katumuodin estetiikkaan.

MARC JACOBS BRÄNDIVAIKEUKSISSA
LVMH -konserniin kuuluva Marc Jacobs on joutunut sulkemaan kaikki Marc By Marc Jacobs -myymälänsä maailmanlaajuisesti sekä osan päämallistonsa liiketiloista – viimeisimpänä Lontoon myymälän, jonka nähtiin olleen muotitalolle symbolisesti merkittävä. Edullisemman laukkulinjaston on nähty hämmentäneen kuluttajia, jotka eivät ole enää vuosiin olleet valmiita maksamaan merkin alkuperäisistä designer -tuotteista.

GUCCILTA FINE DINING -RAVINTOLA
Ravintolamarkkinoiden kasvava potentiaali ei ole jäänyt huomaamatta muotitaloilta – nyt myös Gucci ruokkii jatkossa fashionistat omatoimisesti, brändin avatessa 50-paikkaisen Gucci Osterian Florencessa. Ravintolaa vetää kolmen Michelinin tähden kokki Massimo Bottura. Menu sisältää tortellineja, tacoja ja risottoja, hintatason pyöriessä 20-30 euron tienoilla per annos. Jälleen yksi lisäsyy lomailla ensi kesänä Italiassa!
 

Sources / Bof.com, Fashionista.com, Reuters.com
Photos / Courtesy of Instagram @thesartolialist, Gianluca Senece / Vogue, Gucci

Kommentit (0)

WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: MARRASKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ HAMPAIDEN VALKAISU
Testissä hampaiden kotivalkaisu. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ