VIIKON MUOTIUUTISET: MUKANA MIROSLAVA DUMA, CÉLINE, H&M, GIVENCHY, ZALANDO

Viikon viisi puhutuinta.MIROSLAVA DUMA ERIARVOISUUSKOHUN KESKELLÄ
Muoti- ja teknologiavaikuttaja Miroslava Duma joutui myrskyn silmään viime viikolla toistamiseen, kun verkossa levisi kyseenalaista videomateriaalia vuoden 2012 luentotilaisuudesta. Videolla Duma esittää rasistisia ja transfobisia kommentteja Bryan Boysta ja Andreja Pejicista, tuomiten yleisesti naisten vaatteisiin pukeutuvat miehet ja kieltäytyen esittämästä "heidänlaisiaan" perustamansa verkkomedia Buro 24/7:n sivuilla. Vain pari päivää ennen kyseistä kohua Duma joutui mediamyllyyn Ulyana Sergeenkon kanssa niin ikään rasistisen heiton vuoksi. Duma esitti kummastakin tapauksesta julkisen anteeksipyynnön, mutta nettikeskustelu käy yhä kuumana.

HEDI SLIMANESTA CÉLINEN LUOVA JOHTAJA
Media villiintyi viime viikolla, kun Céline julkisti pääsuunnittelijan pestinsä jättävän Phoebe Philon seuraajan. Saint Laurentilla aiemmin vaikuttanut Hedi Slimane oli monelle shokkivalinta, sillä Slimanen kädenjälki poikkeaa merkittävästi Phoeben Célinelle rakentamasta dna:sta. Slimanesta povataan kuitenkin kaupallista menestystä: LVMH odottaa Célinelle kolminkertaista liikevaihtoa ja uutena aluevaltauksena merkiltä on tulossa myös miestenvaatemallisto. Slimane aloittaa työssään jo 1. helmikuuta. 

 

H&M GROUPILTA JÄLLEEN UUSI BRÄNDI
Arketin viime vuonna lanseeranneelta H&M Groupilta tuli ilmoille toinen brändiuutinen alkuvuodesta: milleniaaneille suunnatun Nydenin on määrä avautua tämän vuoden alkupuoliskolla. Brändiä luotsaava Oscar Olsson on kuvaillut Nydenin toimivan yhteistyöperiaatteella, jonka kautta mallistot luodaan. Ensimmäisistä valikoimista vastaavat huipputatuoija Doctor Woo sekä ruotsalainen näyttelijä Noomi Rapace. Nyden toimii aluksi verkkokaupan varassa start upin omaisesti, eikä sen ole tarkoitus levittäytyä välittömästi katukuvaan. 

CLARE WAIGHT KELLER DEBYTOI GIVENCHYN COUTURESSA
Muotiviikkoja käydään parhaillaan lomittain: päällekkäin ovat olleet Skandinavian muotiviikot, miesten näytökset sekä couture-viikot. Jälkimmäisissä debytoi Chloélta Givenchylle siirtynyt Clare Waight Keller, jonka ensimmäinen haute couture -mallisto on mahdollisesti parhaita koskaan näkemiämme! Tämän myötä myös Givenchy tuntuu brändinä kiinnostavammalta kuin koskaan. Katso koko mallisto täältä.

VIKTOR & ROLF X ZALANDO – RE:CYCLE
Niin ikään couture -luomuksistaan tutuksi tullut Viktor&Rolf on toteuttanut yhteistyössä Zalandon kanssa malliston, jossa kierrätetään Zalandon myymättä jääneitä vaatteita. Käsityönä tehty kokoelma koostuu 17 tuotteesta. Verkkokauppajätti on laajentanut kestävän kehityksen tuotevalikoimaansa viime vuosina, ja nyt vuorossa on ensimmäinen mallisto, jonka keskipisteenä ovat kierrätysmateriaalit ja uusiomuoti. RE:CYCLE on saatavilla 1. helmikuuta alkaen yksinomaan Zalandolla. Hinnat vaihtelevat 50 eurosta 250 euroon.

 

Sources / Refinery29, ManRepeller.com, Harpersbazaar.com, press releases
Photos / Courtesy of Vogue Runway, The Cut, Gloss Mag, Instagram @maria_bernad

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ