VÄLINEILLÄ ON VÄLIÄ: HIUSHARJOJEN ABC

Arjen sankarituotteet jäävät helposti vaille erikoishuomiota. Esimerkiksi jokaisen aamun luottotuotteessa, hiusharjassa, on paljonkin eroja. Opi tuntemaan välineet, jotta saat arkisesta kauneusvälineestäsi kaiken hyödyn irti.  

LUONNONHARJA. Ovaalin muotoinen luonnonharjaksinen hiusharja on jokaisen ehdoton perusharja. Luonnonharjas on hiukselle hellävarainen eikä se katko hiusta. Se selvittää hiuksen pehmeästi ja tekee sen pinnasta sileän ja kiiltävän. Ovaaliharja on hiusharjojen klassikko ja soveltuu kaikille hiustyypeille ja pituuksille.

Aerin Beauty Large Gold-Tone Hairbrush

 

SEKOITEHARJA. Sekä luonnon- että muoviharjaksia yhdistelevät harjat ovat markkinoiden tyypillisin harjamalli. Seassa olevat muoviharjakset stimuloivat päänahkaa ja auttavat hiusten kasvussa. Luonnonharjakset siloittavat hiuksen pinnan ja selvittävät hellävaraisesti. Sekoiteharjoista hyötyvät erityisesti normaalit ja tuuheat hiukset hiusten selvittämisessä, sillä sekoiteharjakset pureutuvat takkuihin paremmin kuin pelkät luonnonharjakset. 

Long by Valery Joseph Travel Mixed Bristle Brush

PYÖRÖHARJA. Pyöröharjan avulla saat föönatessa hiuksiin ilmavuutta ja taipuisuutta aivan tyvestä alkaen. Harjakset siloittavat hiuksen pintaa ja poistavat pörröisyyttä. Luonnonharjaksinen pyöröharja on hellävarainen hiuksille, eikä katko hiuksia kuluttavan lämpökäsittelynkään aikana. Valitse pyöröharjan paksuus hiustesi pituuden mukaan. Kapeampi harja soveltuu lyhyemmille, paksumpi pidemmille hiuksille. 

Oribe Large Boar Bristle -harja

 

LAPIOHARJA. Leveä lapioharja, jonka harjasten päissä on pienet pyöreät muovipallot siloittavat hiuksia. Lapioharja on esimerkiksi tiukan ponnarin tai suoristetun siloitetun kampauksen paras viimeistelijä. Muoviset harjakset stimuloivat päänahkaa ja auttavat hiusten kasvussa, mutta täysin muovisessa harjassa hiusten hoito-ominaisuudet jäävät minimiin. 

GHD Paddle Brush 

 

PIDENNYKSILLE. Harjakset on aseteltu hiusharjoissa eri tavalla luonnonhiusten ja lisäkkeiden harjaamiseen. Lisäkkeet vaativat yleensä tehokkaampaa selvitystä ja kestävät kovempaa käsittelyä. Pidennyksille tarkoitettu harja selvittää hiukset tehokkaammin ja jättää ne kiiltäviksi. Älä käytä harjaa jatkuvasti luonnonhiustesi selvittämiseen, sillä harjakset ovat turhan voimakkaita omiin hiuksiisi. 

Balmain Paris Hair Couture Boar Hair Brush

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Elle Uk

Kommentit (0)

INSPIRAATIO: SUPERHELEÄ KEVÄTIHO
Esittelyssä vinkit ja tuotesuosikit. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HUHTIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
SESONKI VAIHTUU – NÄIN HUOLLAT VAATTEESI JA ASUSTEESI OIKEIN
Arkivén perustaja Maria Manninen kertoo, kuinka vaatteita tulisi huoltaa sesongin vaihtuessa ja miksi se on niin tärkeää.
LUE LISÄÄ
BACK TO BASICS: KASVOVEDET
Kallista vettä hienossa pullossa vai monen ihohaasteen taianomainen ratkaisija? 
LUE LISÄÄ