TUOTEKLASSIKKO: YSL TOUCHE ÉCLAT -VALOKYNÄ

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen.

YSL Touche Éclat -valokynä on saavuttanut niin vankan kulttituotteen aseman, että se voisi olla tuotteena ihan oma brändinsä. Valokynä on ensimmäinen markkinoille tullut korostuskynä, joka löytyy jokaisen meikkaajan ammattipakista, lähestulkoon joka toisen naisen meikkipussista ja yllättävän monen miehen salaisesta pick me up -kaapista. Sitä rakastavat kaikki sukupuolesta riippumatta ja sen nimeen vannovat niin ammattilaiset kuin tavalliset kuluttajatkin. 

Valokynä on laajentunut tuotteesta myös ilmiöksi. Touche Éclat -look on vakiintunut muoti- ja kauneusmaailman ammattitermi, jota kuulee kuvauksissa ja näytösten takahuoneissa. Lookilla tarkoitetaan hehkuvaa ja raikasta lookia, jonka valokynä saa aikaan kasvoille. Kun meikkaajana kuulee pyynnön: "Sellainen Touche Éclat -look" , tietää hän heti millaista meikkiä kuvaaja tai asiakas tarkoittaa.  Kynä antaa kasvoille kirkkautta ja pehmeää valoa ja koko yleisilme on nopeasti raikkaampi. Valokynän asema monen meikkipussissa on kuitenkin kääntynyt hieman väärään suuntaan tähtien ja mallien ylistäessä sitä peiteaineena. Tässä kohtaa mennään tuotteen käyttötarkoituksissa hieman metsään. 

Touche Éclat -valokynä ei ole peiteaine. Se on tarkoitettu käytettäväksi kasvoille neutraloimaan ihon sävyä ja tuomaan valoa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se häivyttää erinomaisesti varjoja ja väsymyksen merkkejä kasvoilta, mutta ei varsinaisesti peitä epäkohtia. Kokeile valokynää esimerkiksi silmän sisä- ja ulkonurkassa häivyttämään sinisyyttä tai violetteja sekä vihertäviä tummuuden sävyjä. Taputtele suoraan silmän alle tummimpaan (silmäpussin) kohtaan erillinen peiteaine ja lopuksi sipaise pieni määrä valokynää silmän ulkonurkkaan, joka usein on tumma tai punoittaa väsymyksestä. Kokeile valokynää myös poskipäillä, nenänkaaressa, nenänpielissä sekä kulmakarvojen alla ja päällä. Näihin kohtiin haluat kasvoissasi lisää valoa, joten näihin kohtiin valokynä on erinomainen. Jos levität valokynää suoraan silmien alle, voi silmäpussit jopa korostua. Valokynällä ei myöskään peitetä näppylöitä kasvoilta, lopputulos voi olla päinvastainen ja näppylä voi erottua kasvoilta entisestään. 

Sävyjä on meidän markkinoilla kahta; 1 Rose Lumiére ja 2 Ivoire Lumiére. Maailmalla kuitenkin näkee kulttituotetta useammassa eri sävyssä. Vaaleanpunaisempi sävy 1 toimii vaalealla iholla, jossa tummuus on tavallisesti sinertävää tai violettiin taittavaa. Sävy 2 neutralisoi paremmin kellertävämpää ihon sävyä, josta tummuus tulee läpi vihertävänä tai jopa ruskean eri sävyinä. Voit käyttää Touche Éclat -kynää ilman meikkivoidetta, niin ohut se on koostumukseltaan. Se on nopean ja kevyesti meikkaavan luottotuote. 

Lue juttusarjan aiemmat osat täältä

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ