TUOTEKLASSIKKO: MAC STROBE CREAM

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen.

Strobing ei viime vuotisista somessa levinneistä suosioräjähdyksistä huolimatta ole mitenkään uusi meikkikikka. Strobingilla tarkoitetaan (jos joku on elänyt viimeiset vuodet somepimennossa) kasvojen korostamista valoa taittavin tuottein, joko voitein tai puuterein. Strobing muodostui ikäänkuin vastareaktioksi contouring -trendille, jossa kasvoja muotoillaan varjojen avulla. Strobingia ja contouringia voi harrastaa kasvoilleen samaan aikaan, toki silloin ei ehkä puhuta maanantaiaamun pikameikistä.

Jo 1920-luvulla Hollywoodissa käytettiin strobing-tekniikkaa näyttelijättärien kasvojen korostamiseen valkokangasta varten. Meikkipohja oli tuohon aikaan paksuhko ja kasvoihin kaivattiin kolmiulotteista efektiä, jotta ne erottuisivat paremmin kankaalta. Kasvoille luotiin valoa taittavia ja matkivia alueita korostuspuutereilla ja -voiteilla. Strobingissa tarkoitus on saada iho näyttämään siltä kun se parhaimmillaan kauniissa valossa hehkuu ja kimmeltää. Trendi kuitenkin jäi ja pysyi filmimaailmassa, kunnes se palautui mieliimme 90-luvun lopussa catwalkilta.

Val Garland on meikkiguru, joka on ollut päämeikkaajana Alexander McQueenin näytöksissä vuodesta 1995 asti. Meikatessaan McQueenin näytöstä vuonna -99 Garland taikoi malleille korkeat hehkuvat poskipäät korostusvoiteilla. McQueen tunnetusti piti dramaattisista näytöksistä ja strobing toteutettiin yleensä tavallista teatraalisempana. Garland käytti korostukseen vaaleaa helmiäisluomiväriä, jonka murskasi ja sekoitti tavallisen kosteusvoiteen joukkoon. Myöhemmin myös MAC:ille työskennellyt Garland on tunnetusti kehitellyt meikkibrändille tuotteita perustuen omatekemiinsä sekoituksiin muotinäytösten takahuoneessa. Strobe Cream on yksi näistä tuotteista, joka valmistettiin kuluttajamyyntiin suoraan näytöslavalta. 

Strobe Creamia löytyy MAC:in valikoimista tällä hetkellä useampaa eri sävyä. Neutraali helmiäishohde on saanut rinnalleen myös pinkimmät ja kultaisemmat voiteet. Vaikka voidetta neuvotaan käyttämään kaikkialla kasvoilla kosteusvoiteen tapaan, voi se arkipäivään olla yksinään hieman liikaa. Sekoita Strobe Creamia meikkivoiteesi joukkoon tai taputtele sitä kasvojen korkeimpiin kohtiin ennen meikkivoidetta, ja saat siitä ihanan joka arkiaamun heleyttäjän. 

 

Lue juttusarjan aiemmat osat täältä

Toimitus suosittelee Sali Hughesin Pretty Iconic kaikille kosmetiikkanörteille. 

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway/ Alexander McQueen SS99 & AW99

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ