TUOTEKLASSIKKO: MAC RUBY WOO

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen.

MACin Ruby Woosta sanotaan monesti, että jos satsaa yhteen punaiseen huulipunaan, kannattaa satsata juuri siihen. Ikoninen ja hyvin klassisen punainen huulipuna imartelee monia ja on edelleen täysin vailla vertaa. Ruby Woon punainen luo monelle - ja tietysti kaikille kauneusalalla oleville - samantien mielikuvan aivan tietystä punaisen sävystä. 

Vuonna 1999 lanseerattu Ruby Woo oli kanadalaisen meikkijätti MACin siihen astisen suosikkipunan Russian Redin haastaja. Lämpimämpi Russian Red saavutti megasuosion 90-luvulla kun Madonna teki huulipunasta tunnetun käyttämällä sitä Blond Ambition -kiertueellaan. (Muistat ehkä ikonisen lookin; platinablondit hiukset, kartion malliset rintaliivit ja punaiset huulet). Ruby Woo oli Russian Redin syvempi ja kirkkaampi sekä täysin mattainen vaihtoehto. Sen sävyä ovat matkineet lukuisat muut valmistajat, mutta kukaan ei ole oikein onnistunut niin täydellisessä punaisen sävyssä tai lyömättömän kulttiaseman saavuttamisessa. Ruby Woo on täydellisen kirkas punainen, jossa on juuri oikea määrä sinistä sävyä, ilman että kokonaisuus on liian viileä. Punan koostumus on supermattainen ja kuiva, joten se pysyy huulilla pitkään. 

Ruby Woo oli MACin myydyin huulipuna aina siihen asti kuin Kardashianin klaanista kerrottiin beigen Velvet Teddyn olevan siskosten suosikki. Loppu on historiaa ja tylsän ruskea nudepuna kiilasi pian rohkean ja näyttävän punaisen rinnalle ja ohi. Ruby Woo näkyy kuitenkin edelleen toistuvasti näytöslavoilla. Kun malleille on maalattu punaiset huulet, on kyseessä hyvin todennäköisesti Ruby Woo, sillä muotiviikkojen työllistetyimmät meikkitaiteilijat kuten Pat McGrath ja Val Garland luottavat molemmat ikoniseen sävyyn yhä edelleen. Ruby Woosta on tehty myös lukuisia eri versioita, varmasti tunnetuin niistä on vannoituneelle Ruby Woo fanille Rihannalle MACin valikoimaan tehty oma RiRi Woo. 

 

Lue juttusarjan aiemmat osat täältä

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ