TUOTEKLASSIKKO: GHD SUORISTUSRAUTA

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen.

Kaikkien suoristusrautojen kulttiklassikko GHD löi läpi markkinoille vuonna 2001. Klassikkorautaa ennen suoristusraudat eivät olleet tehneet läpimurtoaan, vaan kylpyhuoneista löytyi enemminkin ilmakihartimia ja lämpörullia. Markkinoiden ensimmäiset suoristusraudat olivat raskaita ja vaikeita käyttää. Ne kuumensivat hiuksen hitaasti ja tehottomasti, tavalla joka lisäsi pörröisyyttä ja edesauttoi hiuksen kuivumista ja haurastumista. Ennen GHD:n rautoja, hius ei suoristamisen jälkeen näyttänyt silkkisen kiiltävältä ja sileältä. 

Supersileiden, kiiltävien ja suorien hiusten trendin aloitti Rachel Frendeissä. Jennifer Anistonin hiuksia oli kadehdittu jo 90-luvulla ja moni kopioikin Rachelin kerrostetun, pitkän polkan omilla kampaajakäynneillään. 2000-luvun alussa Rachelin hiuksissa nähtiin täyskäännös, mutta kopiointi ei muutoksesta laantunut. Silkinsileät hiukset vaativat tuohon aikaan kuitenkin ammattilaisen käsittelyä, eikä laitteita joilla vastaava kampaus olisi onnistunut kotona, ollut olemassa. 

GHD syntyi kolmen yrittäjän toimesta. He matkasivat Koreaan, löysivät kehitteillä olleen suoristusraudan prototyypin, ostivat sen oikeudet ja perustivat brändin nimeltä Good Hair Day. GHD:n raudan lämpenevät suoristuslevyt olivat keraamiset, aiemmin käytettyjen metallilevyjen sijaan. Aiemmin käytetyt levyt kuumensivat hiuksen ulkoa sisäänpäin, mutta keraamisten levyjen lämpö läpäisi hiuksen nopeammin ja tasaisemmin. Keraamiset levyt lämpenivät nopeasti ja suoristivat hiuksen tehokkaasti ja kerralla. Aiempien rautojen ongelmana oli myös se, että samaa kohtaa joutui usein suoristamaan muutaman kerran, jolloin hius joutui suuremman rasituksen kohteeksi ja katkeili siten helpommin. 

GHD:n rautavalikoimaan kuuluu nykyään useita eri suoristus-, kiharrus- ja lainerautoja sekä hiustenkuivaajia. Monet ammattilaiset luottavat kalliiseen, mutta erityisen kestävään ja tehokkaaseen merkkiin. GHD on hinnastaan huolimatta myös monen kotikäyttäjän luotettava investointi. Tehokkaat ja pitkäaikaiset hiuslaitteet pysyvät kuin uutena vuodesta toiseen ja tuotteilla on hyvä huoltopalvelu ja pitkä vakuutus, jos käytössä ilmenee ongelmia. 

Lue juttusarjan aiemmat jutut täältä

 

Photo / Courtesy of Eevis Liedes 

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ