TUOTEKLASSIKKO: ESTÉE LAUDER ADVANCED NIGHT REPAIR

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen. 

Estée Lauderin Advanced Night Repair -seerumi on edelleen yhtä ajankohtainen kuin sen julkaisuvuonna 1982. Advanced Night Repair oli ensimmäinen kosmetiikan kuluttajamarkkinoille luotu seerumi, sitä aiemmin seerumit kuuluivat lähinnä kauneushoitoloiden vakiovarusteisiin. Amerikkalainen Estée Lauder mullisti ihmisten tavan katsoa ihonhoitoa - siihen mennessä vallineen ajatuksen pelkän kosteutuksen riittävän hyväksi ihonhoidoksi haastoikin ohut seerumi, joka tunkeutui iholla syvemmälle sitä perusteellisemmin hoitaen. Voiteet ovat ja olivat etenkin silloin koostumukseltaan isompimolekyylisiä ja sisälsivät paljon koostumusta kuohkeuttavia emoliantteja. Voiteiden koostumuksen ansiosta suurin osa niiden vaikutuksista jäi hyvin pintapuoliseksi. Sen sijaan seerumin ohuen koostumuksen todettiin läpäisevän ihon pintakerros tehokkaammin ja vaikuttavia ainesosia voitiin lisätä tuotteeseen useampia. Estée Lauder ennusti kevenevän suuntauksen ihonhoidossa ja hykertelisi tyytyväisyydestä nykyisten seerumivalikoimien edessä.

Lauder oli myös ensimmäinen joka keksi, että ihon saamia vaurioita ja rasituksia voi hoitaa hoitotuottein jälkikäteen –  jos tuotteet vain ovat tarpeeksi tehokkaita. Advanced Night Repair aloitti ihonhoidossa korjaavien tuotteiden boomin ja pian markkinoille alkoi ilmestyä tuttavallisesti kutsutun ANR:n kopioita ja siitä vaikutteensa saaneita tuotteita. Vielä nykyäänkin brändit kilpailevat siitä, kenellä on tehokkaimmat raaka-aineet tuotteissaan. Ihonhoidon vallankumous pienessä ruskeassa pullossa oli myös muotoilultaan ensimmäinen laatuaan. Lääkepulloa muistuttava pakkaus pipettiannostelijalla on meille nykyään tuttuakin tutumpi, mutta ANR oli ensimmäinen markkinoille tuotu tuote tällaisessa pakkauksessa.  

Advanced Night Repair -seerumista tekee ajankohtaisen edelleen sen tehokkuus ja selkeästi huomattavat vaikutukset. Seerumin tehokkuus perustuu hyaluronihappoon, joka on yhdistetty antioksidanttien kanssa tehokkaaksi tiivisteeksi. Hyaluronihappoa on elimistössämme luonnostaan, mutta sen pitoisuus vähenee vanhetessamme. Hyaluronihappo sitoo itseensä vettä, siksi se on avainasemassa ihon vesitasapainon ylläpidossa ja toistuu monissa kuivuutta vastaan taistelevissa tuotteissa. Se tekee iholle saman kuin kuuma juoma rusinalle; iho saa takaisin kimmoisuutensa ja kuivat juonteet pullahtavat sileiksi. Seerumi on edelleen yksi maailman myydyimpiä – eikä suotta, sillä on tällä hetkellä 25 maailmanlaajuista patenttia. Tehokkaan koostumuksensa ansiosta seerumi ei ole ihonhoidossasi se ensimmäinen seerumi, jonka valitset. Sen ihoa tehokkaasti korjaavat ja uudistavat ominaisuudet sopivat parhaiten jo teiniaikansa juhlineille. 

 

Photos / Courtesy of Vogue, manufacturer

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ