TUOTEKLASSIKKO: ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR CREAM

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen.

Viime aikoina markkinoilla on yltynyt trendi monitoimibalmeista, jotka lupaavat hoitaa kaikki ihon ongelmat ja haasteet hetkessä. Multipurpose balm tuntuu pompanneen suosioon ja monen kosmetiikkabrändin valikoimaan hetkessä, mutta monikäyttöisten ihmevoiteiden innoittajana voidaan pitää yhtä ikonisimmista moinitoimivoiteista, jolla on takanaan jo pitkä historia.

Elizabeth Arden kehitti omaa nimeään kantavalle kosmetiikkabrändille Eight Hour Creamin 1930-luvulla. Eight Hour Cream on varmasti kaikkien nykyisten multipurpose balmien esikuva, jonka hoitavuudesta ja monikäyttöisyydestä on otettu mallia. Paksua, kiiltävää ja hyvin rasvaiselta tuntuvaa voidetta voi käyttää ihottumaan, naarmuihin tai kuiviin ja halkeileviin ihoalueisiin. Siitä saa avun myös pakkasella, sillä se suojaa ihoa kylmältä viimalta. Moni vannoo voiteen nimeen myös huulirasvana tai kynsinauhavoiteena. Huhu myös kertoo, että Elizabeth itse käytti voidetta omistamiensa kilpahevosten kipeytyviin kavioihin... Jälkimmäiseen tarkoitukseen tuskin taipuvat nykyiset monitoimibalmit.  

Eight Hour Cream löytyy myös monien meikkaajien pakeista. Voiteen pinkin persikkainen sävy toimii erinomaisesti sellaisenaan esimerkiksi kuultovoiteena poskipäillä. Voidetta voi myös sekoittaa mihin tahansa huulipunaan kun lopputulokseksi haluaa intensiivistä kiiltoa. Yhdistämällä voidetta luomiväriin saat mistä tahansa haluamastasi puuterisesta luomiväristä samantien voidemaisen - kätevää! Voide on siis aikoinaan ja yhä edelleen taipunut moneen.

Eight Hour Creamista on tehty lukuisia eri versioita; erillinen purkissa oleva huulivoide ja huulipuna ovat monelle tuttuja, sekä samoja vaikuttavia aineita omaava käsivoide ja vartaloöljy. Alkuperäisestä voiteesta on olemassa tuoksuvan version lisäksi myös tuoksuton. Klassikkovoiteen tuoksu jakaa monien mielipiteet; joko rakastat ruusun, mummon käsilaukun ja lanoliinin eli lampaanvillarasvan tuoksuyhdistelmää tai sitten vihaat sitä. Tuoksuvana tai tuoksuttomana - monen käsilaukusta tai yöpöydältä voidetuubi löytyy yhä edelleen. 

Lue juttusarjan aiemmat osat täältä

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ