TUOTEKLASSIKKO: BATISTE-KUIVASHAMPOO

Tuoteklassikko -juttusarjassa perehdytään kosmetiikkaa mullistaneisiin kulttituotteisiin, jotka onnistuvat olemaan ajankohtaisia edelleen. 

Talkkia oli ennen käytetty hiusten kuivapesuun, joten idea kuivashampoosta ei ollut uusi, kun Batiste lanseerasi oman tuotteensa 70-luvulla. Kuivashampoo ei kuitenkaan heti napannut markkinoiden myyvimmän hiusmuotoilutuotteen asemaa, sillä sen käyttöä shampoona vieroksuttiin vielä pitkään. Vasta 90-luvulla kampaajat ja hiusmuotoilijat älysivät kuivashampoon ominaisuuden näkyvästi lisätä hiusten tuuheutta ja volyymia. Hiuksista tuli kuohkeammat ja helpommin muotoiltavat suihkeen avulla. Samaan aikaan puhtaalta näyttävien hiusten trendi siirtyi pikkuhiljaa sivuun ja kampauksilta haluttiin tuuheutta, kuohkeutta ja mattapintaisuutta. 90-luvun supermallien hiukset kuorrutettiin kauttaaltaan Batisten kuivashampoolla ja yhtäkkiä koko Hollywood vaati hiuksiinsa tätä maagista tuotetta. Kuivashampoon kultakausi oli siis alkanut ja Batisten purkkeihin tartuttiin innolla. 

Vielä tänäkin päivänä Batiste on yksi maailman myydyimpiä kuivashampoita, sillä harvassa kosmetiikkatuotteessa on hinta-laatusuhde näin kohdillaan. Suihketta saa mitä erikoisemmissa ja värikkäimmissä pulloissa ja myös designer-yhteistöitä näkyy pullojen kyljessä tasaisin väliajoin. Koostumuksia ja vaihtoehtoja on useita erilaisia - tavallisen vaalean shampoon lisäksi myös tummille hiuksille on olemassa oma sävytetty suihke ja tuuheuttavasta koostumuksesta löytyy jopa extra volume -vaihtoehto. 

Kuivashampoo suihkutetaan pääasiassa hiusten tyveen imemään ylimääräistä rasvaa ja talia päänahasta ja hiuksen tyvestä.  Vaikka se onkin erinomainen pipohiusten kohottaja, se ei välttämättä ole ihanteellinen talvella jos päänahkasi on kuiva. Suihki tuotetta siis maltillisesti erityisesti kuivina talvikuukausina. 

Tästä kulttituotteesta ei tullut megatähteä yhdessä yössä, mutta se on hyvä osoitus siitä, että sinnikkyydellä pääsee pitkälle. 

Lue juttusarjan aiemmat osat täältä

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ