TRENDING: J-BEAUTY

Minimalistinen ja skandiystävällinen japanilainen kosmetiikka jyrää värikkään K-beautyn tieltään. 

Sheetmaskit, tonerit ja lotionit on nyt omaksuttu ja otettu käyttöön korealaisen kosmetiikan eli K-beautyn innoittamana länsimaissakin, mutta mitä seuraavaksi? Kauneusmarkkinoilla seuraavaksi päätään nostaa japanilainen kosmetiikka. Maksimalistisen, rönsyilevän ja tuoterikkaan korealaisen kosmetiikan jälkeen minimalistinen ja riisuttu J-Beauty on monelle tervetullut suunnanmuutos.

Japanilaisessa kosmetiikassa perinteillä on suuri rooli; ihoa hoidetaan usein vuodesta toiseen samalla tavalla, uutta teknologiaa kuitenkin koko ajan hyödyntäen. Tällaiset perinteisemmät ja minimalistisemmat ihonhoitorutiinit ovat viime aikoina väistyneet innovatiivisen tuotekikkailun tieltä. Kikkailuun on luottanut vahvasti myös korealainen kosmetiikka jyrätessään trendien kärjessä viime vuosina. Korelaista kosmetiikkaa pidetään innovatiivisena ja uusinta teknologiaa hyödyntävänä, mutta tuotekehittelyssä ei jäädä lainkaan jälkeen Japanissa. Päinvastoin - paljon keskustellaan siitä, että Etelä-Korea on vain osannut brändätä ja markkinoida uudet innovaatiot naapuriaan paremmin. J-Beautyn esilletulo muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen osoittaa kuinka myös Japanissa on huikeaa osaamista raaka-aineiden, tuotekehittelyn ja koostumusten osalta. 

MITÄ ON J-BEAUTY?

Japanilaista kosmetiikkaa voi luonnehtia puhtaaksi, tutkituksi ja tehokkaaksi. Japanilaiset painottavat tuotekehityksessään todella paljon turvallisuutta ja raaka-aineiden sekä tuotteiden tutkimusta. Teknologiaan ja tieteeseen luotetaan luonnollisten raaka-aineiden jalostuksessa. Ainesosat voivat olla simppeleitä ja tuttuja muun muassa keittiöstä; esimerkiksi riisiä ja merilevää muotoillaan usein kasvotuotteisiin sopiviksi. Vaikka tuotteissa on paljon luonnollisia ainesosia, Japanissa tuotteen turvallisuutta painotetaan ekosertifikaattien edelle. Siksi vaikka tuote olisikin luonnollinen ja täyttäisi ekosertifikaatin vaatimukset, sertifikaattileimoja näkee tuotteissa harvoin. Tärkeämpää on ilmoittaa turvallisuustestit tai -tulokset purkin kyljessä. 

Puhdas, kuulas ja tasainen iho on japanilaisen kauneusihanteen perusta. Valkaisuun ei pyritä, mutta auringolta suojaudutaan todella perusteellisesti. Jokaisesta japanilaisesta kylppärikaapista löytyy varmasti aurinkosuojatuote, joka on käytössä jokainen päivä. Aurinkovarjot ovat oikeasti yleinen asuste ja uutisissa kerrotaan UVA- ja UVB-säteiden määrä aamuisin. Silti perinteisesti japanilaiselle naiselle ihon pinta ei ole ainoa ratkaiseva tekijä, vaan myös sisäinen ja pitkäaikainen ihonhoito otetaan huomioon. Kirurgiaan tai nopeisiin ratkaisuihin ei uskota - kasvot saavat vanhentua luonnollisesti, mutta hoitamisesta ei tingitä. 

 J-BEAUTY vs K-BEAUTY

Japanilainen kauneusihanne ei ole ainoastaan rutiineiltaan simppelimpi. Siinä missä innovatiivisuuden lisäksi korealaisen kosmetiikan menestystarinan takana on vahvasti leikittelevät, kauniit ja huomiota herättävät pakkaukset, japanilaisessa kosmetiikassa luotetaan minimalistisiin pakkauksiin. Myös raaka-aineissa on eroja. Siinä missä korealainen kosmetiikka on kiinnostunut innovatiivisista ja värikkäistä raaka-aineista - kuten vaikkapa etanan limasta ja mehiläisen myrkystä - japanilainen kosmetiikka on raaka-aineiltaan usein perinteisempää. Perinteisyyttä ei kuitenkaan pidä sotkea tehottomuuteen. 

Korealainen ihonhoitotrendi keskittyy monesti nopeisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi sheetmaskit, ihon pohjustustuotteet ja korealaiset meikit pyrkivät kaikki ihon ulkoisen olemuksen parantamiseen hetkessä. Toki korealaisesta ihonhoidosta on monelle jäänyt käteen kasvovesien, tonereiden ja lotioneiden lotraus, mutta ihon hoitamiseen pitkävaikutteisesti ei ole suhteessa niin paljon tuotteita kuin niin kutsuttuihin quick fix -tuotteisiin. Suuri ero japanilaiseen kosmetiikkaan onkin juuri siinä, että japanilaiset etsivät tuotteiltaan pitkäaikaisia vaikutuksia ja tehoa. Seerumeihin ja voiteisiin panostetaan, viikottaisista naamioliinoista voidaan joustaa. Hyväksitodettuja tuotteita ei helposti vaihdeta tai markkinoilla olevien tuotteiden koostumuksia muuteta. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa kauneusjätti Sensai, jonka bestseller -tuotteita kuluttajat ovat käyttäneet iät ja ajat. Purkkiperinteet ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle ja samaan Sensain voiteeseen luottavat niin isoäiti, äiti ja tytärkin - ja se näkyy silkinpehmeänä ja tasaisena ihona.

SEURAAVAT ISOIMMAT IHONHOITOTRENDIT 

Haastattelimme juttua varten Akiko Yokotaa, joka on japanilaisen V10 Plus -sarjan perustaja. Hän nimesi ihonhoidon kolme seuraavaa suurtrendiä, joiden juuret ovat japanilaisessa kosmetiikassa ja kauneusihanteissa. 

Well ageing beauty - Fokus anti-aging ajattelusta ja sitä painottavista kosmetiikkatuotteista siirtyy koko ajan pehmeämpään ajatteluun; vanheta saa luonnollisesti, mutta itsestä pidetään huolta. Ikuiseen nuoruteen ei pyritä ja ryppyjä saa olla, mutta ihoa hoidetaan hyvin ja laittautuminen nähdään tärkeänä asiana. 

Vesipohjaiset tuotteet - Veteen pohjautuvat tuotteet ovat ohuempia koostumukseltaan kuin öljypohjaiset tuotteet. Esimerkiksi vesipohjaisessa voiteessa tai seerumissa on pienempi molekyylikoko, jolloin tuote imeytyy ihon pinnalta syvemmälle nopeammin. Karkeasti jaoteltuna vesipohjaiset tuotteet auttavat kosteusköyhän ihon hoidossa ja öljyt kuivan ihon hoidossa. Kosteusköyhä ja kuiva iho eivät siis ole sama asia ja joskus iho luokitellaan kuivaksi vaikka oikeasti ihosta puuttuu vettä. Vesipohjaiset tuotteet saattavat siis katkaista trendikkäiden kasvoöljyjen voittokulun pian... 

Monitoimituotteet -  Japanilainen käsitys ihonhoidosta sopii esimerkiksi monen suomalaisen arkeen erinomaisesti. Muutama hyväksitodettu ja toimiva tuote ajaa tuotepaljouden ohi. Simppelin ihonhoitorutiinin toteutukseen ilmestyy markkinoille yhä enemmän monitoimituotteita, jotka hoitavat useamman ihonhoidon haasteen kerralla. 

 

Lisää luettavaa:

Trending: Farm to Face -kosmetiikka

Trending: Yhteisölliset kauneusbrändit

Löydä uusi ihonhoitobrändi: Shiseido Waso

 

Photos / Courtesy of Instagram @i_am_kiko @chiharuokunugi @nairuuuu @rila_fukushima @yukamannami

 

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ