TRENDING: FARM TO FACE -KOSMETIIKKA

Farm to face -kosmetiikka puhuttaa nyt. Kyse on luomukosmetiikasta, joka on tuotettu pienissä erissä. 

Luomulaatuisen ruoan saatavuus ja kulutus on viime aikoina lähtenyt raketinomaisesti kasvuun. Moni suosii ruokaostoksilla luomua, syö puhtaasti ja välttelee ylimääräisiä kemikaaleja. Lähi- ja luomuruoan lisäksi kemikaalittomuus ja luomulaatuisuus valtaavat alaa myös muilta elämän osa-alueilta; kemikaaleja vältellään nyt paljon muun muassa pesuaineissa ja kosmetiikassa. Trendi ilmenee kauneudessa farm to face -ajatteluna

Kosmetiikassa farm to face -trendi näkyy tuotteina, joissa kaikki tai mahdollisimman moni purkin raaka-aineista on tuotettu luomuna. Luomukosmetiikka ei ole sama asia kuin luonnonkosmetiikka. Luonnonkosmetiikan ainesosat ovat luonnollista alkuperää, mutta raaka-aineiden ei tarvitse olla luomuviljeltyjä. Pelkkä tuotteen luonnonmukaisuus ei takaa luomulaatua. Käsitteet eivät ole synonyymejä myöskään toisinpäin - luomukosmetiikka ei aina tarkoita luonnonkosmetiikkaa. Luomuviljeltyjä raaka-aineita voidaan käyttää myös tavallisessa kosmetiikassa. 

Farm to face -kosmetiikkaa voidaan nimittää myös tuorekosmetiikaksi. Tuorekosmetiikan tuottajaksi itsensä nimeävät brändit valmistavat tuotteitaan ja niihin tulevia raaka-aineita pienissä erissä tuoreuden varmistamiseksi. Moni näistä brändeistä viljelee raaka-aineensa itse ja siten valmistaa tuotteensa valvotusti siemenestä seerumiksi. Monella on lisäksi valvotut ja luetettavat viljelijäkumppanit. Raaka-aineet poimitaan pelloilta niiden sadonkorjuuaikaan, jotta niistä saadan kaikki halutut ominaisuudet irti parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus käy niin, että tietty sato epäonnistuu, jolloin pienemmillä brändeillä voi ilmetä jopa toimitusvaikeuksia jonkin tuotteen kohdalla.

Ihonhoitotuotteiden hyllyikä on määritelty tavallisesti noin kahden vuoden mittaiseksi. Hyllyikä tarkoittaa sitä kokonaisaikaa, jonka tuote on kaupan hyllyllä ja sitten kylpyhuoneessasi. Tuotteiden säilyvyyttä parannetaan säilöntäaineilla, jotka tuhoavat tuotteista haitallisia bakteereja. Tuorekosmetiikan valmistuksen käynnisti kyseenalaistava ajatus siitä, kuinka hyvin tuotteiden aktiiviaineet oikeasti selviävät hyllyiän kasvaessa. Ruokaan pätevä ajatus "tuore on aina parempaa" haluttiin tuoda myös kosmetiikkaan. Raaka-aineet ovat monesti myös tehokkaampia tuoreena. 

Tuorekosmetiikan purkit sisältävät yleensä kaksi päivämäärää; toinen kertoo milloin tuote suunnilleen tulisi ottaa käyttöön ja toinen milloin tuote vanhenee. Tuoreuden ja lähestyttävyyden nimissä, muutamien brändien tuotteissa jopa mainitaan purkkisi valmistaneen henkilön nimi. 

SUOSIKKIMME TUOREKOSMETIIKASTA:

TATA HARPER - Tuoretrendin edelläkävijänä voidaan pitää luomubrändi Tata Harperia. Harper itse asuu luomutilalla Vermontissa, jossa viljellään osa ylellisten tuotteiden raaka-aineista. Brändin tuotteissa käytetään vaikuttavaa määrää lukuisia eri innovatiivisia ainesosia, joiden uusia vaikutuksia ihonhoitoon tutkitaan jatkuvasti. 

Kauneustoimittajan suosikki: Tata Harper Regenerating Cleanser

Ihoa uudistava ja kevyesti (mutta mekaanisesti) kuoriva putsari tekee ihosta todella kirkkaan ja pehmeän. Säännöllisen käytön huomaa selkeästi ihon kirkkautena. 

 

NUORI - Tanskalaisen NUORI -brändin perustajana on suomalaisyntyinen, mutta sittemmin tanskalaistunut Jasmi Bonnén, joka pohti kosmetiikan hyllyikää ja halusi haastaa kosmetiikan valikoimaa. NUORI -merkin tuotteet valmistetaan Tanskassa pienissä erissä 12 viikon välein. Mikään tuote-erä ei siis ole kolmea kuukautta vanhempi. 

Kauneustoimittajan suosikki: NUORI Supreme Moisture Mask

Kuivan ihon pelastaja erityisesti juhlitun viikonlopun tai lennon jälkeen. Rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa - naamion jälkeen iho on tasainen, kimmoisa ja todella hyvin kosteutettu. 

 

EVOLVE BEAUTY - Evolven tuotteet valmistetaan pienissä erissä Englannin Hertfordshiressä. Kaikki tuotteet valmistetaan luonnollisista öljyistä, voista ja superfoodeista. Merkin pakkauksiin antaa oman lisäarvonsa merkintä henkilöstä, joka on purkittanut tuotteen tilalla. Kasvovoiteessasi lukee siis usein esimerkiksi Made by: Freya

Kauneustoimittajan suosikki: Evolve Hyaluronic Serum 200

Hyaluronihapon avulla ihoa tehokkaasti kosteuttava seerumi tuntuu ihanalta kasvoilla ja hoitaa, sekä kosteuttaa ihoa todella hyvin. Luomulaatuinen granaattiomenauute pehmentää ja suojaa ihoa ja iho on heleä ja pehmeä seerumin jäljiltä. Seerumi on ympärivuotinen ihonhoitosuosikki. 

 

Sisältää affiliate-linkkejä. 

Photos / Courtesy of Instagram @tataharperskinare @nuoriskincare

 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ