TOIMITUS SUOSITTELEE: SOKEROINTI

Perusteelliset ohjeet ja vinkit karvattomaan elämään sekä toimituksen go to -sokeroija paljastettuna. 

Miksi ihastuisit?

Sokerointi on hellävaraisin keino päästä eroon häiritsevistä ihokarvoista. Se on lempeä karvanpoistokeino iholle, mutta tehokas karvoille. Monelle ero erityisesti vahauksen ja sokeroinnin välillä on hieman epäselvä. Siinä missä vahatessa karvat poistetaan niiden kasvusuunnan vastaisesti, sokeroinnissa karva poistetaan aina kasvusuuntaan päin. Sokeri nappaa kiinni karvaan tehokkaasti ja poistaa sen juurineen, siksi se myös hidastaa karvojen kasvua. Sokeroinnissa poistettavien karvojen tarvitsee olla vain kaksi millimetriä pitkiä, joten sokerointiaikojen välin ei tarvitse olla kovin pitkä. 

Sokeroinnissa saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua ihon pinnalta myös kuollutta ihosolukkoa. Lopputuloksena on toki karvaton, mutta myös uudistunut ja pehmeä iho. Pehmeän sileän lopputuloksen takaa myös se, että sokerilla voi poistaa karvoja useammankin kerran samasta kohdasta. Vahauksessa samalta alueelta ei voi napata karvoja kahteen kertaan jos ensimmäisellä nykäisyllä kaikki karvat eivät irronneetkaan, sillä se rasittaa ihoa huomattavasti enemmän. Sokeri ei vahan tapaan tartu ihon eläviin soluihin, siksi sokeroinnissa saadaan hellävaraisesti poistettua karvat myös intiimialueelta. Sokeroinnissa käytetty massa on täysin luonnollinen seos, sisältäen yleensä sokeria, askorbiinihappoa ja ksantankumia, eikä siinä siis ole yleisesti ihoa allergisoivia ainesosia. 

Sokerointi vähentää ja heikentää karvoitusta myös tehokkaammin kuin vahaus. Sokerin sisältämät entsyymit heikentävät ja hillitsevät uuden karvan kasvua. Karvojen kasvu on toki yksilöllistä, mutta monesti eron karvankasvussa huomaa jo muutaman hoitokerran jälkeen. Karvoja kasvaa takaisin iholle harvemmin ja ne ovat pehmeämpiä kuin ennen. Sokerointi helpottuu ja kipu lieventyy aina jokaisen kerran jälkeen - jos ensimmäisellä kerralla puristit rystyset valkoisena hoitopedin reunoja saatat seuraavalla kerralla selvitä vähemmällä hikoilulla.  

Muista nämä ennen: 

Kuori ihoa säännöllisesti sokerointien välissä. Sokerointi itsessään kuorii ihon, joten juuri ennen hoitoa tai heti sen jälkeen ei ihoa tarvitse kuoria, mutta vartalon ihon säännöllinen kuorinta ehkäisee muun muassa sisäänkasvaneiden karvojen syntymistä. Kuollut ihosolukerros ihon pinnalla hankaloittaa karvan pintakerroksen läpäisyä ja se taipuu helpommin kasvamaan takaisin tuppea kohti. 

Muista nämä jälkeen: 

Sokeroinnin jälkeen ei saa hikoilla noin 12 tuntiin. Toki oman ihon reagointia sokerointiin kannattaa tunnustella, toisilla iho voi toipua hieman kauemmin. Myös deodoranttia tulisi välttää 12 tunnin ajan, siksi sokerointiaika kannattaa varata työpäivän päätteeksi tai vapaapäivälle. Poikkeuksena on ranskalaisen hoitolasarja Mary Cohrin Anti-Hair Regrowth deodorantti, jota voi laittaa iholle jopa heti sokeroinnin jälkeen. Voidemaisen tai suihkutettavan koostumuksen voi valita oman mieltymyksen mukaan, molemmat estävät hikoilun hyvin ja ovat hellävaraisia iholle. Deodorantti hidastaa karvankasvua perustuen keratiinia hajoittavaan ja karvankasvua hillitsevään kasviperäiseen Bulbaine -yhdisteeseen. Bulbaine toistuu monissa hoitolasarjoissa karvankasvua hidastavien tuotteiden ainesosana. Täysin alumiiniton deodorantti tuntuu myös helpottuvan sokerointia jokaisen käyntikerran jälkeen. 

Toimituksen go to -sokeroija:

Kosmetologi Kirsi Haapasalmen hoitolassa Kalliossa voi olla varma sokeroinnin tehokkuudesta ja hygienisyydestä. Kirsi käyttää sokerointiin Alexandria -sokeria, joka on ensimmäinen maahantuotu sokerointiin tarkoitettu sokerimassa. Lisäksi Kirsin 20-vuoden kokemus sokeroinnista tekee kokemuksesta monta astetta kivuttomamman. Pahinta karvanpoistossa on kun kohdalle sattuu aloitteleva sokeroija, jota nolottaa ja jännittää karvanpoisto. Erityisesti kivuliaan bikinilinjan sokeroinnissa kokemus on valttia. Napakat ja varmat otteet tekevät tilanteesta mukavan ja nopean. Rauhallinen työtila ja Kirsin soittamat meditaatiolevyt rauhoittavat joskus stressaavan kokemuksen yhteydessä. Sokeroinnin päätteeksi itsensä kannattaa palkita myös rentouttavalla kasvohoidolla. 

 

Photos / Courtesy of Vogue, manufacturers, whowhatwear.com

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ