TESTISSÄ: PROBIOOTIT IHONHOIDOSSA

Testasimme mikrobien tasapainottavaa vaikutusta ihonhoidossa. Vuorossa rakkaudentunnustus mikrobeille ja Esse -nimiselle ihonhoitobrändille. 

Yhteistyössä Esse Skincare

MIKÄ PROBIOOTTI? 

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, joiden vaikutusta niin suoliston kuin ihonkin hoidossa on viime aikoina hehkutettu paljon. Probioottisia tuotteita on ilmestynyt markkinoille tiuhaan tahtiin. Aiemmin probiootit olivat tuttuja ruokavalmisteissa esimerkiksi maitohappobakteereina (lactobasilli- ja bifidobakteerit ovat tuttuja vaikka piimä- tai mehupurkkien kyljestä), nykyään probiootteja sisältäviä kosmetiikkapurkkeja näkee paljon eri brändeillä. 

Probioottiset bakteerit edistävät yleisesti terveyttä, tasapainottamalla elimistön mikrobistoa. Ihmisen kehossa on olemassa hyviä ja huonoja bakteereja ja probiootit kuuluvat hyviksiin. Mikrobeja on erityisesti suolistossa, mutta noin viidesosa kehomme mikrobeista sijaitsee ihossamme. Yleisen - ja ihon - terveyden kannalta on erityisen tärkeää, että mikrobitasapaino säilyy monimuotoisena (paljon erilaisia hyviä bakteereja) ja tasapainoisena (hyviä bakteereja enemmän tai yhtä paljon kuin huonoja). 

Probiootit muodostavat iholle suojaavan kalvon ulkopuolelta tulevia haitallisia bakteereja vastaan. Jos ihosi mikrobiomi on tasapainossa, on ihosi terve, elastinen, tasainen ja heleä. Kaikenlaisiin epätasapainotiloihin, reaktioihin tai tulehduksiin kannattaa kokeilla probiootteja sisältäviä tuotteita. Probiootit tasapainoittavat ihon toimintaa ja rauhoittavat sitä; tulehtunut akne, punoitus ja herkkyys, atooppinen ihottuma tai epämääräiset näppylät ja muut reaktiot voivat rauhoittua nopeasti ja huomattavasti. 

Ihon immuunipuolustuksen lisäksi mikrobit poistavat ihosta myrkkyjä sekä tuottavat hyaluronihappoa ja maitohappoa. Ne ovat siis avainasemassa ihon heleyden ja kirkkauden tavoittelussa. Usein ongelma muodostuu erityisesti liian pesevien tai liian antibakteeristen tuotteiden kohdalla - iholta kuoriutuu pesun yhteydessä liikaa hyviäkin bakteereja, jolloin ihon suojabarriääri heikkenee ja iho kuivuu. Tästä ketjureaktio voi jatkua aknen, rosacean tai atopian syntyyn. Reaktion ei aina tarvitse olla näin selkeä; suojabarriäärin heikkenemisestä kertovat oudot pienetkin reaktiot kuten näppylät, ihottumat, kutina tai punoitus.  MIKSI IHASTUISIT? 

Moni on löytänyt avun epätasapainoiseen ihoonsa etelä-afrikkalaisesta ihonhoitobrändistä Essestä. Essen tuotteiden idea perustuu ihon mikrobiomin tukemiseen elävillä probioottimikrobeilla. Se on ainoa sarja maailmassa, jonka tuotteissa on hyödynnetty probiootteja elävänä eli tehokkaimmillaan. Tuotteiden tarkoituksena on luoda iholle tasapainoinen tila, joka mahdollistaa hyödyllisten mikrobien kasvua ja eloa iholla. Vaikka ihollasi ei olisi erityisiä huolia, hyödyt probiooteista silti - ne taistelevat muun muassa ikääntymistä aiheuttavia haitallisia bakteereja vastaan. Tuotteissa hyödynnetään myös prebiootteja, jotka ravitsevat iholle hyödyllisiä mikrobilajeja. Käytännön tasolla Essestä ihanan sarjan tekee myös se, että kaikki tuotteet ovat täydellisen unisex-tuotteita. Tuoksut ovat neutraaleja, joten myös kumppanista voi huolehtia Essen tuotteilla. 

Allekirjoittanut on suorittanut testejä lähipiirilleen Essen eri tuotteilla, todetakseen tulehtuneiden finnien, ihoarkuuden ja punoituksen tasoittuvan ja lopulta katoavan tai harventuvan selkeästi. Sensitive -sarjasta kannattaa aloittaa, jos iho on hyvin herkkä ja epätasapainossa. Omalla kohdalla tarvittavien tuotteiden valinta on ollut rentoa kun ihossa ei hormoninäppylöiden ja ajoittaisen leukanäpyn lisäksi ole ollut niin suurta haastetta. Hyvään ei kuitenkaan kannata tyytyä jos mahdollisuus on vieläkin parempaan, ja aina on varaa parantaa! 

SUOSIKKIMME ESSELTÄ: 

Testasimme Essen tasapainoittavaa kasvohoitoa Natural Goods Companyn hoitolassa Helsingin Töölössä. (Hoitoloita on kuitenkin useita ja sinua lähimmän löydät artikkelin lopussa olevasta linkistä.) Jo ensimmäisellä hoitokerralla kosmetologi kartoitti haasteita perusteellisesti ja antoi kattavat jatko-ohjeet ja tuotteet kotihoitoon. Hoitoon mennään siis avoimin mielin; et itse päätä mitä ihosi oikeasti tarvitsee vaan ammattilainen tekee sen puolestasi. Tässä tapauksessa tarve oli selvä; kosteutta ja ravintoa niin paljon kuin purkeista riittää! Iholle leviteltiin puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen hyaluronihappoampulleja, joita imeytettiin syvemmälle ihoon galvaanisen virran avulla. Iho oli hoidon jälkeen uskomattoman kirkas ja tasaisen värinen. Kosteuttavaa hoitoa piti kuitenkin jatkaa myös kotioloissa. 

Ihon kosteutuksessa katse kääntyy usein voiteeseen, öljyyn tai seerumiin kun sen oikeasti tulisi kääntyä ensimmäisenä puhdistustuotteeseen. Ihotyypillesi oikealla putsarilla saat ihon selkeästi tasapainoisemmaksi ja nopeasti. Essen Cream Cleanser on kuivalle iholle hyvä valinta. Emulsiomainen putsari sitoo itseensä öljypohjaiset liat ja meikit kasvoilta ja lopputuloksena on todella puhtaan tuntuinen iho. Putsarin pinta-aktiiviset aineet perustuvat kasviöljyihin, joten kuivaakaan ihoa ei kiristä senkään jälkeen kun kasvot on huuhdeltu vedellä. Putsarin sisältämän palmaroosaöljyn avulla talintuotanto tasapainottuu, joten tasapainoittavan avun tästä putsarista saa myös sekaiho, jossa voi samaan aikaan esiintyä todella kuivia ja toisaalta rasvaisia alueita. 

Rich Moisturiser soveltuu täyteläisyytensä ja hoitavuutensa vuoksi ikääntyvällekin iholle, mutta on erinomainen voide hoitamaan kuivaa ihoa. Kyseessä on allekirjoittaneen luottovoide erityisesti talveen, kun ihoa kiristää heti pesun jälkeen ja ihoon hulahtaa kaikki hoitotuotteet sekunnissa. (Tosin myöskään kesäauringon kuivattavia ominaisuuksia ei tule unohtaa!) Voiteen ihoa tasapainottava teho perustuu prebiootteihin ja probioottiseen uutteeseen; ravitsevuus ja tehokas kosteutus sen sijaan marulaöljyyn ja hyaluronihappoon. Kiristely ja sameus olivat tiessään nopeasti ja iho oli muutaman viikon jälkeen todella kimmoisa ja kirkas. Siis niin kirkas, että välillä oli pysähdyttävä peilin eteen erikseen ihastelemaan! Voide oli käytössä päivisin ja iltaisin iholle halusi levittää vielä ravitsevampaa Repair Oilia. Repair Oilin teho perustuu öljy-yhdistelmään, joka parantaa ihon kuntoa ja vastustuskykyä. Öljy on erinomainen tuote myös arpien kanssa painiville! Se nopeuttaa arpien paranemista selkeästi; niin akne- kuin venymäarvetkin saavat kyytiä. Myös epäpuhtauksista iholle jäävät tummat pilkut häipyivät selkästi aiempaa nopeammin öljyä käytettäessä. 

Ennen öljyä kasvot kannattaa suihkutella kosteiksi kasvosuihkeella. Toner Plus on pro- ja prebioottinen kasvovesi, joka sopii kuivalle, ikääntyneelle, herkälle tai jopa tulehtuneelle iholle. Suihke tuntuu todella miellyttävältä iholla. Se viilentää, kosteuttaa ja poistaa kuivan kireän tunteen hetkessä. Suihke on todella riittoisa ja ilman vanulapulle annostelua se kestää käytössäsi todella pitkään! Kasvovesi palauttaa ihollesi puhdistuksen jälkeen oikean pH-tasapainon ja kun pH-arvo on oikea, imeytyvät seerumit, öljyt ja voiteet ihoosi paremmin.

 

Toukokuun aikana varatuista 120€ arvoisista Esse-kasvohoidoista tai tuoteostoksista saat kaupanpäälle Sensitive Cleanser -kasvojenpuhdistuksen. Sensitive Cleanser sopii todella hyvin herkälle ja helposti reagoivalle iholle. Löydät oman lähimmän hoitolasi täältä. Koodi tarjouksen lunastamiseen on SENSITIVE.

Tarjouksen voimassaolo on hoitolakohtainen ja on voimassa niin kauan kuin kampanjatuotteita tai vapaita hoitola-aikoja riittää. 

 

Photos / Courtesy of  Eevis Liedes

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ