TESTISSÄ: HOITOTUOTTEITA HORMONIHERKÄLLE IHOLLE

Testasimme mikrobien tasapainoittavaa vaikutusta ihonhoidossa - jo toisen kerran. Tällä kertaa nujerruksen kohteena olivat hormonikierrosta aiheutuvat inhottavat ja itsepäiset näppylät. 

Yhteistyössä Esse Skincare

Moni on varmasti kohdannut tilanteen, jossa oma iho heittäytyy yhtäkkiä hankalaksi ja reagoi pienimpäänkin elintapamuutokseen tai säätilaan. Myös hormonien todetaan usein olevan syypää yllättäviin näppylöihin tai ihon epätasapainotiloihin. Tällaisissa tilanteissa paras keino on keskittyä ihoa tasapainottaviin ja vahvistaviin tuotteisiin. Monesti myös ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä ihon tilan muuttuessa nopeasti. 

Probiootit ovat erinomainen keino vahvistaa ihon toimintaa ja luonnollista suojabarriääriä erilaisissa häiriötilanteissa, mutta myös ulkoisten rasitusten koetellessa. Probiootit kuuluvat hyviin bakteereihin ja kun niitä on iholla riittävästi, iholla säilyy täydellinen mikrobitasapaino. (Lue mikrobeista lisää täältä.) Probiootit ovat monelle tuttuja esimerkiksi maitotuotteista ja probiooteista puhutaankin usein suoliston hyvinvoinnin yhteydessä. Niitä käytetään kuitenkin yhä enenevässä määrin myös ihonhoidossa. Edelläkävijä probiootteja sisältävien hoitotuotteiden valmistuksessa on luonnonkosmetiikkasarja Esse

Testasimme Essen Detox-hoidon Museokadun hoitolassa Helsingissä. Essen hoidoissa parasta on se, että itse ei tarvitse ymmärtää ihonsa tarpeita; ammattilainen tutkii ihosi (ja kehosi) tilan perusteellisesti ja valmistelee sopivan hoidon. Allekirjoittanutta ovat vaivanneet hormonitoimintaan liittyvät, todella tulehtuneet ja kipeät finnit. Kesähelteiden jäljiltä iholle jäi toistuvaksi ongelmaksi myös herkästi tukkeutuvat ihohuokoset, jotka eivät hikoilun ja aurinkovoiteella lotrailun päättyessä palautuneetkaan enään omaan olemattomaan olomuotoonsa. Ihonhoitovelhollani Johannalla olikin kädet täynnä työtä muutama viikko sitten. 

Essen Detox-hoito alkoi kaksoispuhdistuksella, jossa ensimmäisessä vaiheessa kasvoilta poistetaan meikki ja seuraavassa iholta kaikki muu ylimääräinen lika. Kaksoispuhdistus tehdään vaikka iholla ei meikkiä olisikaan; tärkeää on valmistella iho hoitoa varten. Hoidon ensimmäisessä vaiheessa ihohuokosia avataan kuorivalla ja uudistavalla BHA -hedelmähappokuorinnalla. BHA -hapot eli salisyylihapot puhdistavat iholta rasvaa ja epäpuhtauksia. Happokuorinta sopii kuitenkin kaikille ihotyypeille, myös kuivalle iholle. Se kuorii, uudistaa ja tehokkaasti kirkastaa ihoa.

Ihon uudistamista jatkettiin happokuorinnan jälkeen geelinaamion ja höyrytyksen avulla, jotka viimeistään takaavat ihohuokosten aukeamisen. Auenneet ihohuokoset on helpompi puhdistaa ja puhtaat huokoset taas kuljettavat happea sekä hoitotuotteita tehokkaammin syvemmälle ihoon. Epäpuhtaudet jäävät herkästi jumiin ihohuokosiin ja välillä puhdistamiseen tarvitaan hoitolassa tehtäviä jykevämpiä otteita. Happokuorinnan ja höyrytyksen jälkeen on iholle turvallista tehdä myös mekaaninen puhdistus. Valmistelevien toimenpiteiden vuoksi puhdistus ei myöskään satu yhtä paljon kuin kylmiltään. Mekaaninen ihonpuhdistus voi olla kamala kokemus, jossa pahimmillaan ihoa rasitetaan aivan liikaa. Luotathan siksi aina ammattilaiseen mekaanisessa ihonpuhdistuksessa. 

Puhdistusvaiheiden jälkeen seurasi hoidon ihanin osuus; kasvohieronta. Hieronnasta voisi nauttia tunteja. Essen hoitolassa kasvohoidossaan saa aina myös niska- ja hartiahieronnan. Detoxiin kuuluu vahvasti ihon puhdistamisen lisäksi myös nestekierron parantaminen ja hieronta edesauttaa juuri sitä. Turvotus koko kasvoilla ja esimerkiksi silmien ympärillä on täysin tiessään hieronnan jälkeen. 

Hoito viimeisteltiin savinaamiolla, jonka sisältämät kaoliini ja bentoniittisavi poistavat iholta epäpuhtauksia, likaa ja muun muassa ympäristöstä iholle kertyviä raskasmetalleja. Iho saa paremmin happea ja on nopeasti virkeämpi, paremman värinen ja huomattavasti kirkkaampi. Naamion voi ottaa käyttöön myös kotioloissa, jolloin erityisesti mustapäiden ja muiden tukkeumien huomaa vähentyvän selkeästi. Naamion jälkeen ihoa hemmoteltiin vielä hyaluronihappoampulleilla, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti perusteellisen puhdistuksen jälkeen. Hyaluronihapon päälle kerrostettiin lisäksi kosteuttava Omega Rich -kosteusvoide, joka ravitsee ja hoitaa ihoa. Peilistä katsoivat aivan uskomattoman kirkkaat ja kuulaat kasvot hoidon päätteeksi. Kuiva iho ei kärsinyt lainkaan tehokkaista puhdistusmenetelmistä ja iho tuntui heti tasapainoisemmalta ja paremmin voivalta. 

Epätasaista hormonitilannetta tasapainottamaan kosmetologi suositteli kotihoitoon paljon Sensitive-linjan tuotteita. Erilaisissa ihon epätasapainotiloissa, mutta myös vuodenaikojen ja säätilojen muuttuessa, Essen Sensitive-linja on erinomainen hoitolinja. Tuotteet vahvistavat ja tasapainoittavat ihoa ja eron ihon punoituksessa, herkkyydessä tai epäpuhtaudessa huomaa nopeasti. Tuotteista saa avun atooppisen kuivaan ihoon, epäpuhtaaseen ja tulehtuneeseen akneen, rosaceaan ja muihin tavallisempiinkin ja vaihteleviin epätasapainotiloihin. Nyt noin kuukauden käytössä olleet Sensitive Cleanser ja Sensitive Toner ovat selkeästi tasoittaneet hormoneista johtuvia ylilyöntejä ihossa. Iho on ympäri kuukautiskierron tasapainoinen ja kuulas. Riittävästä kosteudesta hormoninäppyjen vastaantaistelussa ovat huolehtineet myös allekirjoittaneelle suositellut Protect Oil ja Nourish Moisturiser. Kasvoille painellaan ensin Sensitive Toner -kasvovesi, sitten Protect Oil -kasvoöljy ja lopuksi vielä Nourish Moisturiser -kasvovoide, näin iho saa varmasti kaiken tarvitsemansa kosteuden ja ravinteet viilenevässä syysilmassa, aamuin illoin. 

***

Asiantuntijan puoleen kannattaa kääntyä aina uuden ihohaasteen kohdatessa, mutta myös pelkästään vuodenaikojen vaihtuessa, kun iho reagoi herkästi uuteen säätilaan. Itsellesi lähimmät ammattitaitoiset ja holistiseen kauneuteen perehtyneet Esse-kosmetologit ja hoitolat löydät täältä

Essen joulukampanja on nyt käynnissä: yli 160 euron Esse-ostoksesta saat hellävaraisen Special Edition Body Cleanserin kaupan päälle (tarjous koskee hoitolakohtaisesti tuotteita ja/tai Esse-tuotteita). Tuotteita on rajoitettu erä. Hoitava Body cleanser on ihanteellisesti pH-tasapainoitettu sopimaan kaikille ihotyypeille. Lempeä puhdistaja sisältää detox-vaikutteista hiililtä, ravitsevaa marulaöljyä ja prebioottista baobab-uutetta. Mieto, biohajoava ja luonnollisia vaahtoavia ainesosia sisältävä body cleanser puhdistaa epäpuhtaudet ja valmistelee ihosi kosteutukselle.

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ