TAIKA MANNILA: #WHATAGIRLFEELZ -7

Taika Mannila on helsinkiläinen taiteilija ja D.R.E.A.M -girl.

MILTÄ MAAILMANLOPPU TUOKSUU? #WHATAGIRLFEELZ

Ranskalaisia ja Dry Martini kolmella oliivilla - se olisi viimeinen ateriani jos maailma loppuisi huomenna. 

Pukeutuisin johonkin syvästi uurrettuun silkkiseen kietaisukaapuun, skippaisin alusvaatteet ja polttaisin monta röökiä putkeen, samalla kun kuuntelisin lempikappalettani uudestaan ja uudestaan. Jos voisin, saisin ja ehtisin, syleilisin rakkaimpiani ja pitäisin heidät iholla. Mutta entä miltä tahtoisin tuoksua ja olisiko meikillä väliä jos kaikki olisi parin tunnin päästä ohi?

Byredon uusin tuoksulanseeraus Eleventh Hour tutkii lopun tuoksua ja ehdottaa olevansa “The last perfume on Earth”.  Maailmanlopusta inspiroituminen saattaa olla ajankohtaisin trendi juuri nyt - elämme ajassa jossa elintapamme tuhoavat oman olemassaolomme mahdollisuuksia. Kokeellista poppia tekevä muusikko Grimes mietti miltä maailmanloppu kuulostaa luomalla noin vuosi sitten oman musiikkigenren nimeltä Faé. Grimesin mukaan genre edustaa musiikkia, jota tekevät artistit, jotka elävät maailmanlopun äärellä ja luovat taidettaan tietäen, että maapallo ei tule enää pitkään kestämään ihmistä.

Kuunnellessani Grimesin Faé-listaa Spotifysta mietin, miten itse teen töitä ja miksi luon maailmassa, joka tuhoutuu nopeammin kun itse ehdin muuttua. Mietin myös miltä Grimesin listalle päätyneet muusikot kuten Kelela ja SZA tuoksuvat ja näyttävät. Mietin myös miltä Kirsten Dunstin näyttelemä Justine tuoksuu (tai haisee) Lars von Trierin Melancholia -elokuvan lopussa. Ja miltä tuoksuisin itse jos olisin Justine.

Keskityn usein alkuihin, enkä juuri mieti loppuja. Alussa tuoksuu huolettomuus ja innostus. Usein en edes tajua asioilla olevan loppua, sillä monesti lopusta alkaa jo seuraava uusi. Eleventh Hour -tuoksua haistellessani mietin, että onko lopullinen uusi musta? Itse laittautuisin maailmanloppua varten ehdottomasti tuoksumalla. Ja sukeltaisin glittermeikkeihin. Ehkä tavallaan teenkin jo niin...

Entä te - miltä tuoksuisitte jos maailma loppuisi nyt?

Maailmanlopun tuoksusta inspiroitunut soittolista on nyt myös päivittynyt, klikkaa itsesi Spotifyhin ja MAKE UP BAG / FLOUNCE -soittolistaan. 

Xoxo, #whatagirlfeelz

 

Lue Taikan aiemmat jutut täältä

Photos / Courtesy of Elina Simonen @elinasimonen

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ