TAIKA MANNILA: #WHATAGIRLFEELZ -6

Vieraskirjoittajamme Taika Mannila on helsinkiläinen taiteilija ja D.R.E.A.M -girl.

BEYONCÉN JÄÄKAAPPI  #WHATAGIRLFEELZ

Vietin viimeisiä lämpimiä kesäpäiviä loikoilemalla rantakallioilla, kuunnellen erilaisia ruotsalaisia podcasteja. Yhdessä kauneusrutiineihin keskittyvässä podcastissa mainittiin ohimennen, että Beyoncé käyttää silmänalusvoidetta koko naamaansa. En epäröinyt väitettä hetkeäkään, sillä se tuntui enemmän kuin järkevältä. Kuvittelin itseni Beyoncén kylppäriin ja silmät kiinni visualisoin eteeni Queen B:n purkkikaapin. Sen täytyi olla vähintään pienen tax freen kokoinen ja täynnä rasva-aarteita. Toivon todella, että Mrs Carterin väitetty naamaniksi pitäisi paikkansa. Sehän olisi niin konkreettinen - verrattuna esimerkiksi Pharrel Williamsista liikkuvaan, tavoittamattomissa olevaan “Pharrell looks so young he must be a vampire”  -tyyppiseen havaintoon. Tuntui jotenkin lohdulliselta, että niin helposti kotonakin kokeiltavissa oleva temppu kuin silmänympärysvoiteella läträäminen, voisi olla osa yhden aikamme vaikutusvaltaisimman tyypin arkea. Heräisinkö minäkin virheettömänä jos menisin nukkumaan naama täynnä pikkuriikkisestä tuubista puristettua rasvaa?

Tulin tietoiseksi silmänympärysvoiteiden olemassaolosta ensimmäistä kertaa elämässäni lukiossa kun olimme kaveriporukalla viettämässä juhannusta saaristossa. Porukastamme löytyi siihen aikaan tasan yksi ihonhoitointoilija, ja muistan ihmetelleeni ääneen kun kyseinen henkilö asetteli voidepurkkejaan jääkaappiin talteen, meidän muiden kaljatornien viereen. Seuraavan kerran yllätyin viileistä kauneusnikseistä kun avasin eräissä kotibileissä kahden suunnittelijatytön kimppakämpässä jääkaapin oven ja löysin kaapista pelkästään Chanelin kynsilakkoja ja skumppaa. Muistan ihailleeni tyttöjä suuresti. Nyt mietin mitä kaikkea Beyoncén jääkaapista (tai hotellisviitin minibaarista) mahtaakaan löytyä? 

Itse kasvoin kodissa, jossa melkein kaikkea kauneuteen liittyvää pidettiin pinnallisena humpuukina, johon ei kannattanut tuhlata aikaansa. Silti ihailtiin ääneen ihmisten ulkonäköä jos he olivat erityisen kauniita, nuorekkaita tai näyttäviä. Tuntui epäreilulta, että kauneudesta kiinnostuminen ja itsensä hoitaminen oli väärin, mutta muiden muka luonnollisen kauneuden arvostaminen oli ok. Tunnen kasvatukseni vuoksi sisimmässäni miellyttävää kapinallista kutinaa kun nyt sisustan jääkaappiani Chanelilla ja testaan sekä tutkin kaikenlaista kauneuteen liittyvää. Rakastan humpuukia!

Kun sitten pääsin niiltä kesäisiltä kallioilta illalla kotiin, googlasin heti Beyoncén ihonhoitorutiineja ja opin, että ainakin Beyn luottomeikkaaja vannoo silmänympärysvoiteen voimaan. En vieläkään tiedä mitä Queen B levittää iholleen ennen nukkumaanmenoa, mutta kuvittelen, että se on juuri sitä samaa mitä minäkin.

Tätä juttua kirjoittaessa olin levittänyt Madaran Smart Antioxidants Anti-Fatique Eye Rescue Cream -voidetta koko naamaani. Evolven Hyaluronic Eye Complex odottaa jääkaapissa testivuoroaan.

Soittolista oman elämäsi Beyoncé -hetkiin on nyt myös päivittynyt, klikkaa itsesi Spotifyhin ja MAKE UP BAG / FLOUNCE -soittolistaan. 

Xoxo, #whatagirlfeelz

 

Lue Taikan aiemmat jutut täältä

 

Photos / Courtesy of Elina Simonen @elinasimonen

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ