SYLVIE MUS: MAALISKUUN STAILAUSVINKIT

Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.

Vintagea huokuva huivitrendi on palannut katukuvaan. Silkkihuivit ovat helppo tapa lisätä lookiin ekstraelementti erityisesti talvella, kun suurin osa asusta on piilossa takin alla. Kokeile kietoa huivi tiiviisti pään ympärille ja sujauttaa solmukohta piiloon takin kauluksen alle. Tummanpuhuvan talviasun seurana toimivat 80-luvun retrohuivit, kesäiset kukkakimarat tai graafiset printit. Huivitrendiä innovoitiin myös taannoisessa Guccin syysnäytöksessä tähän tapaan sekä huippumalli Giedre Dukauskaiten katutyylissä astetta väljemmin.

Yllättävän monet asusteet ovat stailattavissa perinteisen käyttötarkoituksensa ulkopuolelle. Esimerkiksi vyölaukkubuumiin voi ottaa osaa myös tavallisella pikkulaukulla. Pujota pitkähihnainen laukku vyötärösi ympärille ja säädä pituus oikeaksi. Hihnan sitomista voi kokeilla myös bleiserin tai ulkotakin päälle, jolloin look on helppo kuroa vyönomaisesti umpeen. Marc Jacobsin kevätrunwaylla nähtiin loistavasti stailattu versio lanteille tiputetusta vyölaukusta.

Oversize -malliin leikatut takit ovat garderobini kulmakivi. Ne lisäävät asuun maskuliinisen elementin ja mahdollistavat alle runsaatkin kerrostukset. Villakangastakkeja kannattaa silmäillä miesten osastoilla, jossa leikkausmuodot ja hartialinja ovat usein selkeästi massiivisempia. Lisänostetta lookiin saa halutessaan olkatoppauksilla, jotka ovat olleet esimerkiksi Balenciagan näytöksissä kantava teema viime kausina.

Eri sesongit hitsaantuvat yhä vahvemmin yhteen – tämänkin talven katumuodissa on näkynyt runsaasti rantakasseja, remmisandaaleja ja punoskoreja. Lämpötakeista ei päästä eroon vielä ainakaan kuukauteen, mutta laukku- ja jalkinevalinnalla on jo helppo keventää fiilistä. Yhdistä univormuusi verkkokassi tai muu kausirajoja rikkova väripilkku. Katujen sulaessa ja lämpöasteiden noustessa kevätkenkien käyttöön voi ottaa varaslähdön kropatuilla lahkeilla ja sukilla. 

Poolopusero toimii hyvänä pohjana kaikelle kerrostamiselle. Testaa päälle maskuliinista kauluspaitaa joko avonaisena tai kiinni napitettuna Calvin Kleinin syysnäytöksen tapaan. Toffeeseen taittava nude on freesi vaihtoehto mustalle, ribbipinta tuo tyyliin tekstuuria. Poolosta voi innostua myös bodyn muodossa ja mallia ottaa Khaiten minimalistisesta lookbookista. Poolon päälle on helppo kerrostaa koru tai useampi – korut pysyvät paikoillaan, eikä kaulan linja katkea.

 

Seuraa Sylvieta blogissa ja Instagramissa @sylviemus_.

Photos / Courtesy of Sylvie Mus

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ