SYLVIE MUS: HUHTIKUUN STAILAUSVINKIT

Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.

Pastellivärit ovat jälleen kevään kärkitrendejä sekä katumuodissa että runwaylla. Célinen ultravärikäs pinkin ja keltaisen yhdistelmä on yksi sesongin lempilookejani. Minimalistisempi arkipukeutuja voi panostaa yhteen elementtiin: pastellipoolo taipuu neutraalin sävypaletin seuraksi, jolloin fiilis on sekä kokeileva että hillitty. Kuvan taivaansinisen poolon löydät Weekdaylta.

Katukuvaan palanneista 90-luvun hiustrendeistä ehdoton suosikkini on otsapanta. Käyttötapoja on monia – itse sijoitan pannan yläotsalle aivan hiusrajan tuntumaan. Urheiluasusteista inspiroitunut trendi näkyi mm. Guccin viime syksyn näytöksessä. Logolla varustettu sporttipanta lisää katu-uskottavuutta, pelkistettyä versiota on helppo yhdistellä erilaisiin asuihin. Kiinnostavimman kontrastin luot, kun lisäät pannan puettuun lookiin – asuste toimii siis muissakin kuin sporttisissa asuissa.

Housupuvuista tuli nopeasti luottounivormuni nähtyäni Jil Sanderin syysnäytöksen viime vuodelta. Mikään muu asu ei anna yhtä paljon itsevarmuutta kuin hyvä power suit. Housupukuun voi pukeutua myös toimiston ulkopuolella. Parhaat yksilöt ovat aavistuksen löysiä ja maskuliinisia. Bleiserin päälle voi laittaa vyön, jos kaipaa siluettiin muotoa. Kylminä kuukausina kerrostan puvun alle ohuen poolon ja lisään ison takin lookin päälle. & Other Storiesilta löydät nyt pukusettien parhaimmiston.

Beige trenssitakki taitaa löytyä jo jokaisen vaatekaapista ja lienee tämänkin kevään suosituin takkitrendi. Nahkaversiolla on helppo erottua joukosta ja pitää silti kiinni perinteisen trenssin hyödyistä. Seuraksi sopivat yhtälailla siniset farkut kuin nahkahousut, joista jälkimmäisen kanssa pääsee testaamaan myös supertrendikästä täysnahkaista lookia. Nahkatrenssejä kannattaa etsiä vintage -kaupoista, joista olen itse löytänyt autenttisimmat versiot. Net-a-Porterilla on myös hyvä valikoima trenssejä eri väreillä ja materiaaleilla. 

Kokovärilookit ovat omien tyylikokeilujeni tunnuselementtejä. Erilaisia muotoja ja materiaaleja yhdistelemällä yksivärisestäkin asusta tulee kiinnostava – muhkea villapaita ja ohuet satiinihousut ovat välisesongin lämpöasteilla testattava kombinaatio, jossa yhdistyvät erilaiset pinnat ja tekstuurit. Yksinkertainen look antaa asusteille tilaa. Tummansininen on hyvä vaihtoehto mustalle ja helppo pohjaväri vaikkapa beigelle olkalaukulle.

 

Seuraa Sylvieta blogissa ja Instagramissa @sylviemus_
Katso juttusarjan aiempi osa täältä.

Photos / Courtesy of Sylvie Mus

Kommentit (0)

KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ