SLOW FASHION – KUINKA OMAKSUA HITAAN MUODIN IDEOLOGIA?

Miksi et pukeutuisi samoihin housuihin viidettä päivää?

5 ASKELTA KOHTI HITAAMPAA MUOTIA:

1. Pidä muoti-detox
Hitaampaan kulutussykliin on helpompi astua sisään valmiiksi karsitulla vaatekaapilla. Konmarita. Myy eteenpäin. Kierrätä. Luovu. Vaatebisnes elää yltäkylläisyydelle, ja siksi monipuolisuus, uusiutuminen ja valinnanvara on taottu aivoihimme länsimaisena jokanaisen ja -miehen oikeutena. Pyristele ajatuksesta eroon ja anna tilaa valikoidummille lähestymistavoille. Less is more on paras klisee, jonka tiedämme.

2. Visualisoi itsellesi hidas muoti
Kuvallisuuden kultakaudella kaikki näkemämme vaikuttaa ratkaisevasti ostopäätöksiimme. Jos Instagram-feedissäsi vilisee pelkkiä pikamuodin kampanjakuvia, on helppo mieltää niiden tarjonta koko muotikentän kivijalaksi. Hitaampia näkökulmia voi etsiä ainakin näiltä tileiltä: @protagonistnyc @toteme @noanstudio @worldofstylein @therow @khaite_ny.

3. Älä rakenna tyyliäsi vaihtuvuuden periaatteelle
On kestämätöntä ajatella tarvitsevansa koko ajan uutta. Tyylin ei tarvitse uusiutua ja kehittyä jatkuvasti, eikä varsinkaan olla päivittäin jotain äärettömän innovatiivista. Back to basics – luota hyviin teeppareihin, laadukkaaseen farkkuun, kulutusta kestävään nahkaan. Skandiminimalismi toimii parhaana innoittajana. 

4. Tee laadusta itsestäänselvyys
Nykyisessä tarjontapaljoudessa on mahdotonta olla löytämättä juuri sitä oikeaa päällystakkia. Älä tyydy mihinkään vähäisempään, äläkä koskaan osta mitään pakon edessä. Ajattele laatu jokaisen hankinnan kulmakivenä, johon sisältyy materiaalin ohella myös leikkauksen ja istuvuuden kaltaiset seikat.

5. Tee ostamisesta erityistä
Sanotaan se ääneen: on aivan eri asia kantaa kotiin jykevä paperikassi kuin puoli tusinaa rapisevaa muovipussia. Kyseenalaista sunnuntai-shoppailut, perjantaipuserot ja kaupoilla pyörähtämiset huonon päivän lääkkeenä. Tee ostamisesta erityinen hetki, johon kulminoituu säästäminen, harkittu ostopäätös ja kokonaisvaltainen ostokokemus.

TOIMITUS SUOSITTELEE – PARHAAT SLOW FASHION -BRÄNDIT:

– COS
– Filippa K
– Protagonist
– Toteme
– Soft Goat
– Noan Studio
– Khaite
– Arela Studio
– Stylein
– The Row

 

Lue myös: Selektiivinen muotivalinta: Understated bag

Photos / Courtesy of Protagonist NYC

Kommentit (0)

TIEDÄTKÖ KUKA VALMISTI VAATTEESI? – OSALLISTU VAATEVALLANKUMOUKSEEN
Koska muodin vetovoima on globaalisti suurta, yksittäiset kulutusvalinnat eivät riitä ratkaisemaan kehitysmaatuotannon ongelmakohtia.
LUE LISÄÄ
TESTISSÄ: PINK CREAM – KOREALAISEN IHONHOIDON SALAISUUS KIRKAASEEN IHOON
GO PINK!
LUE LISÄÄ
ESITTELYSSÄ SESONGIN UUDET KLASSIKOT: SILKKIMEKKO & HOUSUPUKU
Vaatekaapin tuoreimmat kulmakivet ovat mainettaan monikäyttöisempiä – kerromme miksi.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: PARHAAT KAUNEUSIDEAT VAPPUUN
Väriä ja glitteriä – niistä on parhaat vappulookit tehty. 
LUE LISÄÄ