PINNALLA: TUOKSUJEN KERROSTAMINEN

Jos oman luottotuoksun löytäminen tuntuu hankalalta tai kaipaat nykyiseen parfyymivalikoimaasi vaihtelua, kokeile kerrostaa hajuvesiä päällekkäin persoonallisemman tuoksun saamiseksi.

Viime aikojen suurimmat kauneustrendit ovat perustuneet yksilöllisyyteen ja omien parhaiden puolien korostamiseen sekä rohkeaan esiintuomiseen. Meikissä on kannustettu jo jonkin aikaa minimalistisuuteen, joka antaa omien piirteiden tulla esille. Myös hiuksissa hiuksen oma tekstuuri ja luonnollisuus on ollut valttia. Yksilöllisyystrendi ylettää myös muihin kauneuden osa-alueisiin, kuten tuoksuihin, joiden parissa saa nyt olla kekseliäs ja seurata omaa tuoksunenää.

Hajuvesi on hyvin henkilökohtainen. Tuoksut luovat mielikuvia ja herättävät muistoja, viimeistelevät asukokonaisuuden ja viestivät kantajastaan. Yhä vahvemmat ja persoonallisemmat tuoksut ovat saaneet jalansijaa, sillä nyt ei haluta tuoksua samalle kuin kollega. Lisää tuoksuja on ilmestynyt markkinoille myös unisex-periaatteella, jossa tuoksua ei automaattisesti kohdisteta erikseen miehelle tai naiselle. Persoonallisia vaihtoehtoja on tuoksumarkkinat pullollaan, mutta luottotuoksun voi löytää myös omalla nenällään.

Moni etsii omaa luottotuoksuaan pitkään, kooten pukeutumispöydälle muutaman nenää hivelevän tuoksun. Käytössä saattaa olla useampikin tuoksu vaihtelevasti asun, mielialan ja vaatetuksen mukaan. Jos tuoksuistasi kuitenkin puuttuu vielä se jokin viimeistelevä tuoksusävy tai kaipaat vaihtelua tai piristystä olemassa oleviin tuoksuihisi, vaihtoehtonasi on myös tuoksujen kerrostaminen. Kerrostamalla muutamaa tuoksua päällekäin syntyy varmasti hyvin henkilökohtainen uusi tuoksusuosikki.

NÄIN KERROSTAT: 

Kokeile eri tuoksuaineiden yhteensopivuutta vaikka paperin kulmaan ennen kokeilua iholle. Yksinkertaiset, muutamaa raaka-ainetta sisältävät tuoksut ovat yleensä parhaiten yhdisteltävissä keskenään. Kukkaistuoksut, esimerkiksi ruusu, jasmiini tai freesia tuoksut soveltuvat erityisen hyvin kerrostamiseen, sillä niiden tuoksupohja on yksinkertainen. Myös vaniljapohjaiset tuoksut kerrostuvat hyvin. Vältä liian monimutkaisia, syviä tai mausteisia tuoksuja kokeillessasi tuoksujen kerrostamista.

Mieti toisiaan täydentäviä tuoksuaineita kerrostaessasi hajuvesia. Pirteiden kukkaisten tai sitruksisten tuoksujen pariksi sopivat parhaiten niitä pehmentävät puuteriset ja vaniljaiset tuoksut. Pyri pitämään tuoksukokonaisuus tasapainoisena. Voit myös valita suosikki raaka-aineesi ja voimistaa sen tuoksua yhdistämällä hajuvesiä, joissa molemmissa toistuu sama raaka-aine.

Oikea tapa kerrostaa tuoksua iholle on suihkauttaa sitä aina samalle ihoalueelle. Suihkauta ensimmäistä tuoksua ranteen sisäpuolelle ja heti perään samaan kohtaan toista tuoksua. Älä anna tuoksun kuivua iholle välissä. Paina ranteet kevyesti yhteen tuoksun yhdistämiseksi. Vältä rajua hankaamista, tuoksu yhdistyy kevyemmästäkin painalluksesta. Kaksi tuoksua kerrostuu hyvin, tarkkanenäisimmät voivat kokeilla jopa kolmea. 

 

Lue myös: 5 tuoksusuosikkiamme syksyyn
Lue myös: Löydä uusi tuoksubrändi: Laboratorio Olfattivo & Le Labo 

Photos / Courtesy of Into the Gloss

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: SYYSKUUN STAILAUSVINKIT
Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: 5 NAAMIOLIINASUOSIKKIA
Kauneustoimittajan 5 sheet mask -suosikkia.
LUE LISÄÄ
SUOMI-EDITORIAL: EMMA SAARNIO
Vieraskirjoittajamme Iida Lappalainen esittelee suomimuodin kärkinimet ja kiinnostavimmat erikoismallistot.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: SYYSKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ