PINNALLA: LUONNOLLISET DEODORANTIT

Alumiinittomat ja ihoystävälliset luomudödöt ovat tulleet pitkälle ajoista, jolloin niistä ei ollut raikastamaan kainaloita kuin muutamaksi tunniksi. Nykyään luonnonkosmetiikan deodorantit vetävät täysin vertoja synteettisille haastajilleen.  

Monien luonnondeodoranttien salaisuutena ovat eteeriset öljyt, jotka valitaan tuotteeseen niiden antiseptisten ominaisuuksien vuoksi. Öljyt estävät hien aiheuttamaa mikrobien kasvua kainaloissa, josta johtuvat epämiellyttävät hajut päivän aikana. Eteeriset öljyt ovat hellävaraisempia iholle kuin alumiinisuolat tai voimakkaat alkoholiyhdisteet, joita tavallisissa deodoranteissa ja antiperspiranteissa käytetään. Alumiini on luomudödöissä korvattu keittiöstäkin tutulla ruokasoodalla, joka sekin hillitsee hikoilua tehokkaasti. Toimitus seisoo näiden luonnonkosmetiikan deodoranttien takana pitkän ja vaativan testijakson jälkeen. 

Weleda Wild Rose deodorant. Suihkutettava ihanalta tuoksuva luonnondeodorantti on sekoitus ruusun ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä. Näistä jälkimmäistä käytetään paljon luonnonkosmetiikan puhdistustuotteissa, sillä se tekee ihosta raikkaan puhtaan. Ruusun eteerinen öljy sen sijaan kosteuttaa ja hoitaa kainaloiden ihoa sekä takaa pehmeän naisellisen tuoksun. 

Flow Cosmetics Organic Deodorant Cream Calendula. Deodoranttivoide kuulostaa vaikealta käyttää, mutta ei ole sitä lainkaan. Voidetta lämmitetään pieni määrä sormien välissä ja hierotaan puhtaisiin kainaloihin. Voide tuntuu kainaloissa todella miellyttävältä, kuivuu nopeasti eikä siirry vaatteisiin. Kehäkukka-deodoranttivoide on sekin alumiiniton ja hikoilua lieventävät ainesosat ovat jälleen antiseptisiä eteerisiä öljyjä. Deodorantti on myös täysin vegaaninen. 

Neal's Yard Remedies Lemon & Coriander Deodorant. Runsastakin hikoilua hillitsevä deodoranttisuihke tekee kainaloihin heti todella raikkaan tunteen suihkutuksen jälkeen. Limen, sitruunan ja greipin eteeriset öljyt säilyttävät raikkaan tunteen pitkään ja pitävät epämiellyttävät hajut poissa. Suihke kuivuu nopeasti eikä värittömän ja nestemäisen koostumuksensa vuoksi jätä jälkiä vaatteisiin. Pullo on myös todella riittoisa, yksi suihkaus per kainalo riittää.

Lovefresh Sweet Orange Patchouli Natural Deodorant. Perinteisemmässä puikossa olevaa Lovefreshin deodoranttia on ehkä helpoin lähestyä. Muun muassa kookosöljyä ja kaakaon siemenistä saatavaa voita sisältävä deodorantti raikastavien ominaisuuksiensa lisäksi myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Patsulin voimakas tuoksu jakaa mielipiteet, mutta valikoimasta löytyy useampi eri tuoksu. Stickiä on saatavana myös kätevässä matkakoossa, josta valmistaja saa toimitukselta paljon plussaa. 

Evolve Beauty Cotton Fresh Deodorant Cream. Testijoukon tuoksultaan miedoin voide on Evolven. Neutraali puuvillainen tuoksu soveltuu varmasti myös tuoksuherkälle. Sheavoita ja kookosöljyä sisältävä deodoranttivoide tuntuu iholla todella miellyttävältä ja raikkaalta. Salvian öljy rauhoittaa ihoa ja on antibakteerinen. Voide soveltuu hellän koostumuksensa vuoksi myös todella kuivalle, herkälle tai helposti ärsyyntyvällekin iholle. 

 

Sisältää affiliate-linkkejä

Photos / Courtesy of manufacturers

 

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ