PINNALLA: KUIVAHARJAUS

Kuivaharjaus takaa pehmeän ja kauniin kesäihon nopeasti. 

 

MIKSI IHASTUISIT?

Kuivaharjaus on helppo kotikonsti luoda kylppärissä hemmotteleva vartalon hoitohetki. Kehon kuivaharjaus uudistaa ihoa ja tekee siitä pehmeän, heleämmän ja kimmoisamman. Harjaus soveltuu kaikille, mutta herkkäihoisen kannattaa aloittaa harjailu pehmeästi. Couperosasta kärsivän ei kannata harjata ainakaan niitä ihoalueita, joilla iho punoittaa herkästi jo ennestään. 

Kuivaharjaus kuorii kuollutta ihosolukkoa, joten se toimii ihosi huoltajana kuorintavoiteen tapaan. Harjaaminen on tehokkaampi tapa uudistaa ihoa, joten tulokset näkyvät usein suhteellisen nopeasti. Säännöllinen harjaus tasoittaa myös ihon väriä ja tekee siitä heleämmän. Harjaaminen aktivoi pintaverenkiertoa, joka vaikuttaa heti ihon kuntoon ja auttaa parantaamaan myös huonoa ääreisverenkiertoa. Harjailu kiihdyttää myös lymfakiertoa eli kuona-aineiden ja nesteiden poistumista kehosta. Selluliitti ei katoa olemattomiin, mutta parantunut nestekierto tekee ongelma-alueista tasaisempia ja eron kyllä huomaa. 

 

NÄIN TOTEUTAT:

Asialle omistautunut harjaa kehoa aamuin illoin noin 10 minuuttia. Kerran päivässä harjailukin tuottaa tuloksia muutaman viikon sisällä. 

Harjaukseen soveltuvat kuivaharjaukseen tarkoitetut pehmeäkarvaiset luonnonharjat. Markkinoilla on paljon vaihtoehtoja, joilla osalla voi aiheuttaa iholleen jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Ecotoolsin Dry Brush saa vahvan suosituksen. Tehokas harja on juuri sopivassa suhteessa ihoa herättelevä ja kuoriva, mutta harjakset tuntuvat pehmeiltä. Harjaus saa tuntua iholla, mutta se ei missään tapauksessa saa sattua. 

Aloita harjaus jaloista edeten koko ajan ylöspäin. Harjaa pyörivin liikkein kohti sydäntä, sillä se parantaa parhaiten verenkiertoa. Pyöritä harjaa vartalon vasemmalla puolella myötäpäivään ja oikealla vastapäivään. Voit aloittaa harjauksen jalkapohjista ja edetä kaulalle asti, mutta älä harjaa kasvoja vartaloharjalla. Kasvoille on olemassa erikseen omia pehmeämpiä kuivaharjoja. Harjaa tehokkaasti jalat, reidet, peppu ja selkä, mutta paina harjaa hellävaraisemmin käsien, rintakehän ja kaulan alueilla. Kuollut ihosolukko lähtee helposti suihkussa harjauksen jälkeen, mutta harjaus ei vaadi välttämättä suihkua. Muista rasvata iho harjauksen jälkeen!

 

Photos / Courtesy of Eevaleena Liedes

 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ