PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI

Teimme listan vain välttämättömistä ihonhoitotuotteista, jotka sopivat myös kosmetiikkaminimalistin kaappiin. 

MEIKINPOISTOAINE

Riippuen käyttämästäsi meikistä sinulle riitää meikin puhdistukseen joko yksi misellivesi tai misellivesi ja silmämeikinpoistoaine yhdessä. Misellivesi poistaa kasvoilta suurimman osan meikistä, sillä se liottaa rasvapohjaiset tuotteet iholta nopeasti. Jos käytät vedenkestävää ripsiväriä, on erillinen silmämeikinpoistoaine tarpeen. Lumenen Lähde -misellivesi ja Lumenen Herkkä -silmämeikinpoistoaine ovat tehokkaita meikin poistamiseen. Tärkeintä olisi iltaisin poistaa kasvoilta ensin meikki ja sitten vielä kunnolla puhdistaa iholta muu lika, hiki ja pöly. Yksi tuote ei tähän kaikkeen sovellu vaikka kuinka haluaisi säästää aikaa ja vapauttaa hyllytilaa. 

IHON PUHDISTUS + KUORINTA

Meikinpuhdistustuotteiden lisäksi tulisi joka ilta käyttää myös ihoa perustellisemmin puhdistavaa tuotetta. Tata Harperin Regenerating Cleanser on ihonhoidon minimalistille täydellinen puhdistustuote, sillä puhdistaessaan ihon, se samalla myös kuorii sen. Tämän putsarin lisäksi et siis tarvitse erillistä kuorintatuotetta, sillä samasta purkista hoituvat molemmat. Kuorintaa ei myöskään tarvitse aktiivisesti ajatella tai painaa mieleen, sillä se hoituu kuin huomaamatta joka ilta. Kuorinta on ihonhoidossa ehdottomasti yksi tärkeimpiä vaiheita, sillä kuorinta auttaa ihoa uudistumaan. Säännöllisesti kuorittu iho on pehmeä, sen pintakuivuus tasapainottuu ja kosteuttavat tuotteet imeytyvät siihen paremmin. 

KOSTEUSVOIDE

Kosteusvoiteesta ei näillä leveysasteilla voi pihistellä oikein kukaan. Hyvä kosteusvoide on ihonhoidon kulmakivi. Omalle iholle sopiva voide löytyy vain kokeilemalla. Dr. Hauschkan Quince Day Cream on klassisesta ruusuvoiteesta hieman kevyempi versio. Kvittenvoide ravitsee ja suojaa ihoa. Se jättää iholle ihanan terveen hehkun, mutta ei ole liian rasvainen. Voide on täydellinen hoitamaan useimpia ihotyyppejä. 

KASVOÖLJY 

Yöksi kasvoille voi kerrostaa paksumpia yövoiteita tai jopa yönaamioita, mutta kosmetiikan minimalisti turvautuu hyvään kasvoöljyyn. Kasvoöljy on todella monikäyttöinen; se korvaa kosteusvoiteen halutessasi, sitä voi kerrostaa iholle voiteen kanssa tai sekoittaa vaikkapa meikkivoiteen joukkoon. Yöhoitona kasvoöljy toimii myös erinomainesti. Laponie Of Scandinavia on kotimainen merkki, jonka Face Oil -kasvoöljy sisältää ihoa tehokkaasti hoitavan yhdistelmän öljyjä. Argan-, kaura-, ruusunmarja- ja vadelmaöljy kosteuttavat, suojaavat ja hoitavat ihoa. Muuta et iholle välttämättä tarvitse. 

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Silmänympärysvoide kuuluu minimalistisempaankin hoitorutiiniin. Hyvä silmänympärysvoide hoitaa ohuempaa silmänalusihoa tehokkaasti sitä kosteuttaen. Jos silmänympärysvoiteeseen viitsii satsata, on Sensain Extra Intensive Eye Cream vailla vertaa. Luksusvoide auttaa huomattavasti silmien ympärillä olevaan turvotukseen ja tummuuteen. Voide kosteuttaa ja hävittää silmien ympäriltä myös kuivat juonteet ja jättää ihon kirkkaan heleäksi. 

LUOTTONAAMIO

Jokaisella tulisi löytyä kaapista myös yksi luottonaamio. Naamio voi olla oman ihotyyppisi tarpeisiin parhaiten vastaava, mutta syväpuhdistavat tai tehokkaasti kosteuttavat naamiot toimivat aina ja kaikilla. Mádaran Smart Anti-Pollution Charcoal & Mud Repair Mask -sopii jokaiselle ihotyypille puhdistusnaamioksi. Lovely Dayn Hyaluron + Bloom Pink Clay Mask on myös erinomainen monitoiminaamio, joka kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti, samalla puhdistaen siltä epäpuhtauksia. 

MONITOIMIVOIDE

Rohtuneisiin huuliin, kuiviin ihoalueisiin tai vaikkapa kynsinauhoille soveltuu monitoimivoide, joka on jokaisen minimalistin unelma. P'URE Papayacare Ointment on papaijasta tehty balsami, joka hoitaa iholta lähestulkoon minkä tahansa haasteen. Voide sisältää nimensä mukaan papaijaa, jossa on paljon ihoa hoitavaa C-vitamiinia ja runsaasti ihoa uudistavia antioksidantteja. Kosteuttavia ainesosia ovat muun muassa shea- ja macadamiavoi sekä mehiläisvaha. 

 

Photos / Courtesy of manufacturers, bathroom picture courtesy of Hotel St George Helsinki 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ