PINNALLA: HOITOVEDET

Lisää hoitovesi ihonhoitorutiiniisi ja me lupaamme, että ihon kuivuminen jää historiaan. 

 

MIKSI IHASTUISIT?

Vaikka syksy on alkanut verrattain kosteasti, ei kosteuden hoitavaa vaikutusta enää näe iholla. Siinä missä sadepäivät kesällä saavat ihon tuntumaan kimmoisalta ja pehmeältä, syyssateella ei ole aivan samaa vaikutusta. Iho reagoi helposti kylmenevään ilmaan ja joutuu koetukselle kun toimistolla, kotona ja työmatkabussissa kääntyvät päälle patteri ja kuivattava ilmastointi. Iho reagoi nopeasti lämpötilan muutokseen ja näyttää ensimmäiset kuivumisen merkit. 

Hoitovesi on ratkaisu ihon hoitamiseen ja riittävään kosteutukseen kaikkina vuodenaikoina. Hoitoveden tehtävä on valmistella iho muille hoitotuotteille ja tarjota sille puhdistuksen jälkeen ensimmäinen kerros kosteutta. Rakkaalla tuotteella on monia eri nimeä, yleisimpänä tuotteen nimissä näkee sanan beauty lotion, mutta käytössä on myös muun muassa essence, concentrate tai toner. Hoitovedeksi tuotteen tunnistaa viimeistään käyttöohjeista ja hyvin nestemäisestä koostumuksesta.

Hoitoveden paikka on aina heti puhdistuksen jälkeen. Vesi ei siis ole osa ihon puhdistusrutiinia vaan kyseessä on aina kosteuttava tuote. Sen vaikuttavat ainesosat ovat siis yleensä pääsääntöisesti kosteuttavia, mutta lisäominaisuuksina monissa vesissä on esimerkiksi ihoa rauhoittavia tai kirkastavia raaka-aineita. 

Hoitoveden käytöstä tekee helpon myös se, että vesi on lisärutiini normaaliin ihonhoitoosi ja voit käyttää sitä aamuin illoin. Voit levittää hoitoveden seerumin ja kosteusvoiteen alle, ja siten saada lisäkosteutuksen ihollesi, vaihtamatta kaikkia ihonhoitotuotteitasi kesän vaihtuessa syksyyn ja taas talveen. Tavallisesti iho pärjää kevyemmällä voiteella kesällä ja vaatii paksumman ja hoitavamman talveksi, mutta hoitovesi saattaa jatkaa kesävoiteesi elinkaarta pitkälle syksyyn. 

Hoitovesien koostumus vaihtelee aivan nestemäisestä, hieman geelimäiseen koostumukseen. Oikean tuotteen valinta perustuu lähinnä mieltymykseen, sillä hoitovesi soveltuu yleensä kaikille ihotyypeille. Kuiva iho saa hoitovedestä lisää kosteutta ja auttaa seerumia ja voidetta vaikuttamaan pidempään ja syvemmällä ihossa. Normaalilla ja sekaiholla vesi toimii esimerkiksi seerumin korvikkeena, jos koet, että pärjäät pääsääntöisesti ilman hoitavia seerumeja, mutta kaipaat välillä iholle lisää kosteutta. Hoitovesi on erinomainen myös rasvaiselle iholle, sillä se ei juuri koskaan sisällä öljyjä, jotka kiihdyttäisivät rasvoittuvan ihon talintuotantoa ja sitä kautta kiiltelyä. 

NÄIN KÄYTÄT:

Hoitovesi on siis täysin eri asia kuin kasvovesi. Kasvoveden tehtävä on viimeistellä kasvojen puhdistus ja palauttaa iholle kosteus ja oikea pH-tasapaino. Hoitoveden tehtävä on toimia ensimmäisenä ihonhoitotuotteena ihoa kosteuttaen. Puhdista kasvosi normaalisti ja käytä hoitovettä puhtaille kasvoille. Kasvovettä annostellaan yleensä vanuun, jolla kasvot ja kaula pyyhitään kauttaaltaan, mutta hoitovesi kannattaa levittää kasvoille käsin. Lorauta pullosta vettä suoraan kämmenelle ja levitä kasvoille, kaulalle ja rintakehälle. Moni sarja neuvoo hieromaan veden kevyesti kämmeniin ja sitten painelemaan kasvoille. 

SUOSIKIT:

Shiseido WASO Fresh Jelly Lotion - Geelimäinen koostumus viilentää ja tuntuu todella miellyttävältä iholla. Tuotteen pääasiallinen tehtävä on kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, joten se sopii kaikille ihotyypeille ja on erityisen hyvä nuorehkolle iholle. 

Lumene Sisu Anti-polution Beauty Lotion - Ihana tuote arkeen ja keskelle kaupunkia suojaamaan ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten saasteilta ja muilta epäpuhtauksilta. Vahvistaa ihoa ja tuoksuu metsäiseltä. 

Sensai Cellular Performance Lotion 2 (Moist) - Suosikkijoukostamme parhaiten kaikenikäisille ihoille soveltuva ylellinen hoitovesi, jossa on myös anti-ageing ainesosia. Lotion 2 soveltuu kuivalle iholle ja Lotion 1 paremmin normaalille tai sekaiholle. 

Neal's Yard Remedies Rehydrating Rose Toner - Hyvä esimerkki tuotteesta, jonka kohdalla selviää onko kyseessä enemmän hoitovesi kuin kasvovesi vasta kun tutustuu käyttöohjeisiin. Tuotetta neuvotaan levittämään kasvoille puhdistuksen jälkeen tuomaan kosteutta, ja lisäämään kasvoille aina tarvittaessa. Päivittäisessä käytössä tuote on toiminut hyvin hoitoveden tapaan. Ihana luonnontuote, jonka ruusu-uute kosteuttaa ihoa erittäin tehokkaasti. 

Caudalié Vinoperfect Concentrated Brightening Essence - Ihoa kirkastava ja pigmenttilaikkuja ehkäisevä, sekä asteittain ihoa kirkastava hoitovesi soveltuu epätasaisen ihonsävyn korjaamiseen. Kirkastavan ominaisuutensa lisäksi vesi kosteuttaa ihoa hyvin ja antaa sille paljon vitamiineja, muun muassa viinirypäleuutteensa ansiosta. 

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Elle UK June 2017

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ