PINNALLA: EPÄPUHTAAN IHON HOITO-OHJEET

Oman ihotyypin selvittäminen auttaa ymmärtämään ihossa tapahtuvia muutoksia ja valitsemaan sille parhaiten sopivat tuotteet. Iho saattaa kuitenkin välillä yllättää, jolloin löydät itsesi helposti uusien haasteiden ääreltä. 

Rasvainen iho on yleensä perinnöllinen ominaisuus, mutta iho voi myös muuttua rasvaisemmaksi ruoansulatushäiriöiden, hormonaalisten muutosten, elintapojen ja vääränlaisten hoitotuotteiden vuoksi. Rasvainen iho on yleensä paksu ja siinä ihohuokoset ovat laajentuneet. Rasvaisella iholla on taipumus muodostaa tasaisesti mustapäitä ja finnejä. Jos ollaan oikein tarkkoja, rasvainen iho jaetaan vielä kahteen alatyyppiin; öljyisen rasvaiseen ihoon, jossa kuivuutta ei esiinny lainkaan sekä kuivarasvaiseen ihoon, jossa ihon pinta on kuiva, mutta ihon syvemmät kerrokset tuottavat runsaasti talia. Erityisesti kuivarasvainen iho tuntuu olevan monen ongelma. Tätä ihotyyppiä kuvaillaan usein kansankielellä pintakuivaksi sekaihoksi, joka ei varsinaisesti ole ihotyyppi vaan lähes aina lopputulos vääränlaisista ihonhoitotuotteista.  

Rasvoittuvan ihon hoidossa tulee olla tarkkana ihon liiallisen kuivumisen vuoksi. Liian voimakkaat pesutuotteet, kosteusvoiteen pois jättäminen tai puuterin maaninen lisäily kiillon pelossa kuivattavat ihoa, joka vastaa toimiisi käänteisreaktiolla, eli tuottamalla talia yhä enemmän. Ihon ns. kuivattaminen ei siis rasvoittuvassa tilanteessa ole järkevä vaihtoehto. 

Myös sekaiholla epäpuhtaudet ovat tyypillisiä. Sekaihossa esiintyy kuivia ja rasvaisia ihoalueita rinnakkain, joten ihon hoitaminen ei aina ole yksiselitteistä. Sekaihon hoidossakin tärkeintä on pitää huolta ihon riittävästä kosteutuksesta. Kosteuttava tuote voi vaihdella seerumista, öljyyn tai voiteeseen, sekaihoa kannattaa kuunnella erityisen tarkasti vuodenaikojen vaihtuessa. 

Olivat epäpuhtaudet sitten jatkuva ongelmasi, hormonaalisista syistä johtuvia tai esimerkiksi kesän rennompien elintapojen ansiota, listasimme tehokkaaksi todetut suosikkimme. 

***

PAIKALLISHOITOON - Lierac Sébologie Stop Spots Concentrate

Tehokas yksittäisten näppyjen nujertaja, jota käytetään paikallisesti ja aina tarvittaessa. Levitä ainetta vanupuikolla finnin päälle illalla kun olet puhdistanut ja kosteuttanut kasvosi. Aine saa vaikuttaa epäpuhtauden päällä yön yli. Atselaiinihappo ja antiseptinen kalamiinijauhe pysäyttävät finnin kasvun ja vähentävät niiden jättämiä jälkiä. Finni on yön aikana kadonnut kokonaan tai selvästi pienentynyt. Tehohoito auttaa ihoa palautumaan näppylöistä nopeammin, eikä niistä jää tummia arpia iholle. Kyseessä on todella riittoisa tuote pienestä koostaan huolimatta. 

PÄIVITTÄIN -  Evolve Organic Rainforest Rescue Blemish Serum & Kora Organics Purifying Moisturizer 

Keveitä, mutta ihoa tehokkaasti kosteuttavia tuotteita tulee kerrostaa rasvaiselle ja epäpuhtaallekin iholle, jotta iho saa varmasti tarpeeksi kosteutta. Lisää iholle aamuin illoin Evolven Blemish -seerumia ja sen päälle Kora Organicsin Purifying -kosteusvoidetta niin voit olla varma, että iho saa kaikki tarvittavat ainesosat ja riittävästi kosteutta. Seerumin antioksidantteja paljon sisältävä acai-marja ja copaibaöljy vähentävät tulehduksia, ehkäisevät ihohuokosten tukkeutumista ja supistavat niitä. Pajunkuoriuute on luonnollinen salisyylihapon lähde ja se toimii ihoa lempeästi uudistavana ja kuorivana ainesosana. Seerumi tekee ihosta tasaisen heleän ja kirkkaan. Ihohuokoset eivät tukkeudu yhtä helposti ja mustapäät vähenevät selkeästi säännöllisessä käytössä. 

Kora Organicsin Purifying -kosteusvoide on koostumukseltaan ohutta ja miellyttävä levittää kaikista rasvaisimmallekin ihotyypille. Sitruunaa ja vihreää teetä sisältävä voide kirkastaa ihoa ja antaa sille runsaan määrän antioksidantteja. Aloe vera hillitsee tulehdusta ja tasapainottaa yliaktiivista ihoa. Iho ei kiiltele voiteen jälkeen vaan näyttää samettisen mattapintaiselta. Voiteen jälkeen iho tuntuu kosteutetulta, mutta ei liian rasvaiselta. 

KERRAN VIIKOSSA - Bybi Beauty Detox Dust Purifying Powder Mask

Päivittäisiä hoitotoimia tukemaan sopii hyvin ihoa syväpuhdistava naamio. Bybin Detox Dust -savinaamio puhdistaa ihon pinnalle kertyneitä epäpuhtauksia ja vaikuttaa syvemmällä ihossa uudistaen ja tasapainottaen. Aktiivihiiltä ja valkosavea sisältävä naamio sopii hyvin niin rasvaiselle kuin sekaihollekin. Detox -puuteri sekoitetaan kämmenellä tai kulhossa veden tai vaikka hunajan tai luonnonjogurtin kanssa. Hunaja hillitsee tulehdusta ja luonnonjogurtti viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Naamion sisältämä kaura kuorii ihoa ja säännöllinen kuorinta onkin erinomainen keino ehkäistä epäpuhtauksia ja tukkeumia. 

 

Sisältää affiliate -linkkejä.

Photos / Courtesy of  Eevis Liedes

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ