PINNALLA: ENTSYYMIKUORINTANAAMIOT

Entsyymikuorintanaamio on loskakauden pikapelastaja, joka tekee väsyneestä ja sameasta ihosta nopeasti kirkkaan ja heleän. Suosikkimme tulevat Suomesta ja Ranskasta. 

---

MIKSI IHASTUISIT?

Entsyymikuorintanaamio uudistaa ihoa ja poistaa sen pinnalta kuolleen ihosolukon. Rakeiset kuorintatuotteet ovat monelle tutumpi konsepti - iholle hierotaan rakeita sisältäviä voiteita ja ihon pintakerros irtoaa mekaanisen kuorinnan avulla. Entsyymikuorintatuotteissa kuorinnan hoitavat sen sijaan hedelmähapot, joilla on ihoa tehokkaasti uudistava vaikutus. Entsyymikuorinnan rakeeton koostumus soveltuu erinomaisesti myös kaikista herkimmälle ja kuivimmallekin iholle. Kun kasvot kuorii ilman rakeita, ei tarvitse huolehtia mikromuovipallukoista tai ihon liian voimakkaasta hankaamisesta. Hapot uudistavat ihoa aivan yhtä tehokkaasti, mutta hellävaraisemmin. 

Mekaaninen kuorintavoide hierotaan kasvoille ja huuhdellaan samantien pois, mutta entsyymikuorinta saa vaikuttaa ihollasi tuotteesta riippuen muutamia minuutteja. Hapot vaativat yleensä noin 5-15 minuuttia vaikuttaakseen.

Kuorinta kannattaa jo siitä syystä, että muut ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle paremmin. Kun kuollut ihosolukko irtoaa ihosi pinnalta, pääsee ylellinen voide tai seerumi syvemmälle ihossasi ja saat tuotteistasi kaiken hyödyn irti. Säännöllisen kuorinnan näkee samantien myös ihon sävyssä, kuorittu iho on kirkas ja tasaisemman värinen. 

SUOSIKKIMME: 

Flow Cosmetics Lingonberry enzymatic peeling mask.  Kotimaisen Flow -kosmetiikan entsyymikuorinnan kuorivina ainesosina ovat papaijan ja ananaksen entsyymit. Sataprosenttisen luonnollinen ja täysin vegaani tuote soveltuu kaikille ihotyypeille. Puolukka ja mansikka kirkastavat ihoa ja tasoittavat sen sävyä. Annostele kämmenelle noin teelusikallinen kuorintajauhetta, lisää hieman vettä ja sekoita jauheesta tasainen massa. Levitä kuorintavoide kasvoille ja kaulalle, anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele pois. 

Mary Cohr Lily Essences Mild Exfoliator. Ranskalaisen hoitolakosmetiikan ylellinen kuorintavoide, joka kirkastaa ihosi silmissä jo yhdellä kerralla. Myös Mary Cohrin kuorintanaamion salaisuus on papaijassa, mutta kirkastavia ainesosia ovat myös sitruuna, rosmariini ja salvia. Geelimäinen tuote levitetään kuiville kasvoille. Jatka tuotteen hieromista kasvoille niin kauan, kunnes koostumus muuttuu selkeästi öljymäisemmäksi. Anna voiteen vaikuttaa muutaman minuutin ja huuhtele pois. Tämä naamio ei tarvitse pitkää vaikutusaikaa. 

Kokeile kirkastavaa entsyymihoitoa silloin tällöin myös kosmetologilla - suosittelemme Kirsi Haapasalmea ja Mary Cohrin Peel & Lift -hoitoa, josta löydät lisätietoa täältä

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Vogue.com

Kommentit (0)

PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: MARRASKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ HAMPAIDEN VALKAISU
Testissä hampaiden kotivalkaisu. 
LUE LISÄÄ