PINNALLA: C-VITAMIINI IHONPUHDISTUKSESSA

Kirkkaan ja hehkuvan ihon tavoittelussa to do -listan kärkipäähän nousevat kosteutuksen lisäksi puhdistus ja vitamiinit. 

Kirkkaan ja heleän ihon tavoittelussa ollaan perustoimintojen äärellä. Riittävä kosteutus ja perusteellinen ihon puhdistaminen ovat terveenä hehkuvan ihon peruspilareita. Kosteutus ja rasvaaminen ovat ihon hyvinvoinnin kannalta ensisijaisen tärkeitä ja oikeiden tuotteiden osuessa kohdalle eron ihon sävyssä ja kirkkaudessa huomaa nopeasti. Myös huonon puhdistuksen tunnistaa ihon sameutena ja epäpuhtauksina. Edes hehkua antavat primerit, voiteet tai meikit eivät onnistu matkimaan oikeasti heleää ihonsävyä, etenkin jos perusasiat eivät ole kunnossa. Pesunkestävää kirkkautta saa purkeista, jotka lupaavat kosteutuksen lisäksi puhdistaa ja tarjoilla iholle C-vitamiinia. 

C-vitamiinilla eli askorbiinihapolla on tunnetusti ihoa kirkastavia ominaisuuksia. Se ehkäisee melaniinin epätasaista muodostumista ja ennaltaehkäisee muun muassa pigmenttiläikkien syntymistä. C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka suojelee ihoa esimerkiksi kevätauringon UV-säteiltä, jotka aiheuttavat ihossa vapaiden happiradikaalien syntymistä. Juuri siksi C-vitamiinipitoiset tuotteet ovat erinomaisia peilikaapissa juuri keväisin. C-vitamiini on tärkeä osa myös kollageenisynteesiä, sillä sitä tarvitaan solujen sisältämän kollageenin säilymiseen. Kollageeni on vastuussa ihon elastisuudesta ja joustavuudesta. Kollageenia on ihossamme luonnostaan, mutta sen määrä ja tuotanto vähenee ja heikkenee iän sekä ulkoisten rasitusten myötä. 

C-vitamiini on kuitenkin haasteellinen raaka-aine kosmetiikassa, sillä se menettää helposti tehonsa altistuessaan ilmalle ja vedelle. Tuotteiden, joiden sanotaan sisältävän C-vitamiinia, raaka-ainelistaa kannattaa tuijottaa huolella. Yleensä paras keino saada C-vitamiinin teho säilymään tuotteessa on sisällyttää se koostumukseen muutamassa eri muodossa. C-vitamiinia saadaan tuotteisiin tavallisesti sitrushedelmistä, papaijasta tai vaikka lakan siemenistä saatavasta öljystä. 

SUOSIKKIPUTSARIMME: 

Novexpert Express Radiant Cleansing Foam Vitamine C - Normaalille ja sekaiholle parhaiten soveltuva puhdistusvaahto putsaa iholta hyvin meikin ja lian ja jättää kasvot todella puhtaiksi. Ylellinen vaahto levitetään kosteille kasvoille, vaahdon annetaan vaikuttaa kasvoilla noin 20 sekuntia ja sitten huuhdellaan pois. Vaahto tuntuu kasvoilla virkistävältä ja raikkaalta, eikä se kuori kuivahkoltakaan iholta liikaa rasvaa. Sen sisältämä kookosuute tuntuu iholla kosteuttavalta ja iho on todella pehmeä putsauksen jälkeen. Täysin luonnollisista ainesosista koostuva putsari on riittoisa ja tuoksuu herkulliselta. Vaahdon sisältämä papaijauute kuorii ihoa entsyymiensä avulla ja kuorintaominaisuus yhdessä C-vitamiinin kanssa takaa ekstraheleät kasvot. 

Lumene Valo Pure Glow Cleansing Balm - Puhdistusbalsami soveltuu hyvin kaikille ihotyypeille, mutta vaahdosta poiketen jopa kaikista kuivimmallekin kuontalolle. Balsami hierotaan kuiville kasvoille ja meikin huomaa sulavan kasvoilta helposti. Kastele kädet ja jatka balsamin hieromista kasvoille irrottaaksesi vielä lisää meikkiä ja epäpuhtauksia kasvoiltasi. Balsamista tulee maitomainen veden kanssa ja se muuttuu koko ajan kevyemmäksi. Kun olet pyöritellyt putsaria kaikkialle kasvoillasi, huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Putsarin kirkastavat ominaisuudet johtuvat lakan siemenistä saatavasta öljystä. Iho jää putsauksen jäljiltä pehmeäksi ja kimmoisaksi. 

Kokeile C-vitamiinia myös tehokuurina

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ