PINNALLA: C-VITAMIINI IHONHOIDOSSA

Kevät on erinomainen aika tehdä iholle intensiivisempi hoitokuuri. Ihoa kirkastava C-vitamiini on avain heleään kesäihoon, jonka voit saavuttaa vain seitsemän päivän tehokuurilla. 

–--

C-vitamiinin hyödyt ihonhoidossa ovat moniosaiset, sillä tehokas antioksidantti vaikuttaa toisaalta ihoa virkistäen ja energisoiden, toisaalta samalla tasapainottaen ja rauhoittaen. Punoittavaan ja ärtyneeseen ihoon auttaa runsaan kosteutuksen lisäksi usein tasapainottava C-vitamiini. Silti kyseinen vitamiini yhdistetään ihonhoidossa, niinkuin ravintoaineenakin, lisäenergiaan ja virkeyteen. Iho kaipaa ekstraenergiaa yleensä vuodenajan vaihtuessa. Vitamiinitehokuureja kannattaakin ehdottomasti harrastaa silloin kun sää on vaihteleva ja iho on koetuksella lämpötilavaihteluista. 

Tehokkaampaa kirkastajaa ja ihon yleistä heleyttäjää ei ole löydetty. C-vitamiini tasoittaa ihonsävyä ja ehkäisee, jopa vaalentaa pigmenttimuutoksia ja muita tummia laikkuja iholla. Kirkkauden ja heleyden huomaa nopeasti käytön yhteydessä. Toki ruokavaliosta nautittuna C-vitamiini auttaa myös ihoon, mutta ylimääräinen annos tehoainetta suoraan iholle ei ole kenellekään pahitteeksi. C-vitamiinin on tutkittu auttavan suojaamaan ihoa UV-säteiltä klassisen aurinkosuojakertoimen rinnalla. Antioksidanttina se pilkkoo ja siten suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, kuten saasteilta ja UV-säteiltä. C-vitamiinipitoisia tuotteita kannattaa pitää ihonhoitorutiinissa säännöllisesti, mutta tehokuuri silloin tällöin tekee myös iholle ihmeitä. MIKÄ? Cliniquen Fresh Pressed seitsemän päivän C-vitamiinikuuri kirkastaa, heleyttää ja siloittaa ihon viikossa. C-vitamiinin teho säilyy harvoin purkissa pitkään, siksi Clinique on tehnyt kuurista tehokkaan ja varmasti tuloksellisen. 

NÄIN KÄYTÄT. Pakkauksessa on seitsemän erikseen pakattua puhdistusjauhepussia. Sekoita putsarista veden kanssa kämmenellä tahna ja hiero kaikkialle kasvoilla, välttäen silmänympärysihoa. Huuhtele kasvot huolellisesti lämpimällä vedellä. Tämä puhdistustuote ei ole tarkoitettu meikinpoistoon, joten poista kaikki meikki huolellisesti ennen puhdistuksen toista vaihetta. 

Sekoita seuraavaksi tehotiivistettä muutama tippa tavallisen kosteusvoiteesi joukkoon, tehdäksesi voiteestasi tavallista virkistävämmän. Annostele voidetta kämmenelle ja tipauta pullosta muutama tippa voiteen joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä kasvoille. Käytä tiivistettä seitsemän päivää aamuin illoin voiteesi joukossa. Parhaiten tiiviste sekoittuu minkä tahansa tavallisen kosteusvoiteen joukkoon. Tiiviste säilyy enintään 10 päivää avattuna, joten heti kun avaat pakkauksen, käytä tiivistetippoja tehokkaasti. 

 

Photos / Courtesy of Clinique, Harpers Bazaar

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ