PERUSTEELLINEN KEVÄTSIIVOUS MEIKKIPUSSILLESI

Pohjaton meikkipussi, johon on kerääntynyt kasa sekalaisia tuotteita, vaikeuttaa valmistautumista kiireisenä aamuna. On aika siivota meikkipussista kaikki ylimääräinen ja satsata toimiviin tuotteisiin. 

TARKISTA KOOSTUMUS & PÄIVÄMÄÄRÄ

Käy läpi pussistasi löytyvien tuotteiden käyttökelpoisuus. Pussin pohjalta voi löytyä lemppareita tai muutaman kerran hitiksi jääneitä tuotteita, joiden päivämäärä on mennyt jo kauan sitten. Kosmetiikan vanhentumisen huomaa parhaiten muuttuneesta koostumuksesta tai tuoksusta. Käy läpi erityisesti voidemaisten tuotteiden koostumus ja heitä pois kaikki eltaantuneelta näyttävä ja haiseva. 

Voidemaisten tuotteiden käyttöikä on riippuen tuotteesta normaalisti 6-18kk. Puuterimaiset tuotteet säilyvät pidempään, mutta myös puuterimaisen tuotteen pinnalle voi kerrostua rasvaa, likaa ja öljyä, jotka pääsevät purkkiin meikkisiveltimen kautta iholtasi. Kaikki kovettuneet, halkeilleet ja kuivuneet tuotteet kannattaa kylmästi heittää roskiin.

PESE SIVELTIMET

Siveltimiä on hyvä pestä noin kerran viikossa tai ainakin kahden viikon välen. Ota pesupäiväksi vaikka pyykkipäiväsi sunnuntai, niin muistat pesun säännöllisyyden. Siveltimet ja meikkisienet ovat bakteerien iloisia kasvualustoja, jos et pidä välineistäsi huolta. Säännöllinen pesu myös pidentää siveltimen käyttöikää huomattavasti. Pesu hoituu lämpimällä vedellä ja marseillesaippualla, fairylla tai jopa tavallisella shampoollasi. Etenkin jos pussistasi löytyy siveltimiä, jotka eivät ole nähneet pesua kertaakaan, lupaamme että siveltimestä poistuva likavesi traumatisoi ja saa sinut ottamaan pesun tavaksi. Kuivaa siveltimet vaakatasossa pyyhkeen päällä. Siveltimet ehtivät kuivua yön yli ja ovat valmiita käyttöön heti aamulla.

PÄIVITÄ SÄVYT KULUVAAN SESONKIIN

Kasvojesi iho voi olla hyvinkin eri sävyinen talvella kuin kesällä, joten olisi hassua olettaa samojen tuotteiden toimivan vuodenajasta toiseen. Päivitä meikkivoide tarvittaessa lämpimämpään sävyyn keväällä ja mieti aurinkopuuterin ja poskipunan sävy uudelleen. Talvella vaaleammat poskipunat jäävät helposti päivettyneellä iholla valjuiksi, joten kesää kohden meikkipussista saa löytyä väriä. Valitse huulipunakokelmistasi maksimissaan kolme suosikkia, joita vaihtelet päivittäisestä tyylistäsi riippuen. Kahta tai kolmea kuljetat vielä helposti mukana eivätkä punat valtaa pussukkaa. Siirrä talven sävyt syrjään ja valitse huulillekin pirteämpiä ja kirkkaampia sävyjä. Talvisävyt säilyvät vielä ensi syksyyn, jolloin ne voi kaivaa taas värirosteriin mukaan. 

VALITSE MONITOIMITUOTTEITA

Tilaa ja hermoja säästävät monitoimituotteet, joita voi tarvittaessa käyttää monessa kohdassa kasvoja. Samasta paletista taiot usemman lookin ja viimeistelet muutaman eri meikkivaiheen. Viime aikoina markkinoille tulleita poskipaletteja voittanutta ei ole; samasta paletista taikoo varjostuksen, korostuksen ja värin kasvoille. Kaksipäiset tai monikärkiset kynät tekevät meikkaamisesta helpompaa kun samasta tuotteesta onnistuu kaikenlainen rajaaminen. Kätevimmässä luomiväripaletissa on ainekset niin arki- kuin juhlameikkiinkin ja parhaimmillaan myös kulmien muotoiluun. 

OMASSA MEIKKIPUSSISSAMME: &OtherStories Sequin Ray Luminising Quad, MAC Full Face Kit: Moons of Saturn, Clarins Stylo 4 Couleurs, Chanel Les 4 Ombres - 278 Codes Subtils

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Byrdie.com

 

Kommentit (0)

ANGELINA ILMAST: PARIS HAUTE COUTURE AW18
Valokuvaaja Angelina Ilmast ikuistaa katumuodin kärkinimet muotiviikoilta ja alan tapahtumista.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: HEINÄKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: HEINÄKUUN STAILAUSVINKIT
Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.
LUE LISÄÄ
KESÄKASSISSA: AURINKOTUOTTEET HIUKSILLE
Suojaa hiuksesi auringolta. 
LUE LISÄÄ