OSTOSLISTALLA: PARHAAT AURINKOVOITEET

Auringon hemmotellessa on aika puhua myös kuinka suojautua siltä. Algamariksen luonnolliset aurinkovoiteet ovat toimituksen tämän kesän suosikit. 

Yhteistyössä House of Organic

Auringolta suojautumisen aika on nyt. Kylmien, vaatteisiin verhoutuneiden talvi- ja kevätkuukausien jälkeen aurinko on hemmotellut meitä jo jopa yllättävän usein ja lämpimästi. Aurinkovoide kannattaa ottaa käyttöön heti auringonvalon lisääntyessä, mutta suojautumaan ehtii vielä hyvin, sillä edessämme on toivottavasti myös pitkä ja kuuma kesä. Jo keväinen aurinko on voimakas ja saa säteisiin tottumattoman ihon reagoimaan (ja pahimmassa tapauksessa palamaan) nopeastikin. 

Aurinkovoide muistuu yleensä käyttöön rantapäivinä tai silloin kun auringosta on varta vasten menossa nauttimaan. Ainoastaan kokopäiväisen auringonpalvonnan kaveriksi voidetta ei tarvita, myös hieman pidemmäksi venähtäneelle puisto- tai terassihengailulle tulisi suojautua. Paljas iho olisi hyvä suojata aina kesäkuukausina aurinkovoiteella, vaikka iho pikkuhiljaa tottuisikin aurinkoon. Aurinkovoiteen tulisikin näin loppukeväästä löytää vakipaikkansa vartalovoiteen vierestä kylpyhuoneessa. Myös mukana käsilaukussa kulkeva pikkupullo on jokaisen kesäkassin pakollinen tuote. Auringossa oleilu kun ei aina ole suunniteltua ja palaminen tapahtuu yleensä yllättäen. 

Palaminen on iholle aina haitallista ja pahimmillaan se voi edesauttaa melanooman eli ihosyövän riskiä. Aurinkovoiteen käyttö on todella suositeltavaa vaikka iho ei palaisikaan herkästi - palaminen ei ole ainoa muutos, jonka aurinko ihossa saa aikaan. Aurinko on aina rasite iholle; se kuivattaa ihoa ja vanhentaa sitä. Palaa voi kuka vaan ja yllättäen. Ihosi voi olla tottunut aurinkoon ja silti jokin kohta voi yhtäkkiä reagoida punoittaen. Auringonsäteet aiheuttavat palamisen lisäksi toisilla myös pigmenttimuutoksia ja aurinkoihottumaa - molemmat voi estää aurinkovoiteella. 

Aurinkovoiteiden suojaava ominaisuus perustuu joko kemiallisiin tai fysikaalisiin suodattimiin. Kemialliset aurinkosuojafiltterit imeytyvät ihon läpi ja muodostavat ihon alle suojaavan kerroksen, joka imee säteilyä itseensä. Fysikaaliset aurinkosuojat sen sijaan heijastavat säteet pois iholta peilin tapaan eikä voide imeydy syvemmälle ihoon. Kumpikin suodatin suojaa ihoa tehokkaasti auringon haitallisilta säteiltä.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden suoja syntyy aina fysikaalisten UV-filttereiden avulla. Fysikaalinen filtteri muodostuu mineraaleista, joista tavallisimpia ovat maamineraalit kuten titaani- ja sinkkioksidit. Aiemmin fysikaalisen aurinkosuojan pystyi erottamaan kemiallisesta sen vaaleamman värin tai hieman paksumman koostumuksen vuoksi. Nykyään luonnonkosmetiikan voiteet ovat kehittyneet kemiallisten kumppaniensa rinnalle ja monesti myös ohi. Kun voiteessa on fysikaalinen UV-filtteri, ei voiteen tehoa tarvitse odottaa, vaan sen suojaus muodostuu iholle heti. Mineraalifiltteriset voiteet eivät enää todellakaan tarkoita valkoisia tai tahmeita levittelyhetkiä. 

Algamariksen aurinkovoiteet ovat kaikki ekosertifioituja, mineraalifiltterin sisältäviä aurinkosuojavoiteita, jotka suojaavat ihoa niin UVA- kuin UVB-säteiltä. UVA-säteet ovat ihoa pidemmällä aikavälillä kuormittavia säteitä. Ne vanhentavat ihoa ja aiheuttavat ongelmia ihossa vasta myöhemmin. Huomaat niiden muutokset ihossasi vanhempana; juonteina, ryppyinä tai ihon paksuuntumisena. UVB-säteet ovat vastuussa muun muassa palamisesta. Niiden vaikutuksen ihossa näkee nopeammin ja usein jopa samantien.  

Toimitus suosittelee tutustumaan Algamariksen kattavaan voidevalikoimaan kauniin paahteisen päivetyksen saavuttamiseksi turvallisesti. Ranskalaiset aurinkovoiteet on kehitetty maan surffipääkaupungissa Biarritzissä - alunperin surffaajien toimesta. Täysin luonnolliset ja pelkästään mineraalifilttereitä sisältävät voiteet sopivat koko perheelle, mutta myös tuoksuherkille tai allergisille. Suojakertoimella 50 varustetut voiteet ovat täysin tuoksuttomia. 

NOPEAA SUOJAA VARTALOLLE - Algamaris aurinkovoidespray SK30

Suihkuteltava suojaspray levittyy todella nopeasti ja on helppo lisätä kiireessäkin. Suihkuttele voidetta iholle ja levitä muutamalla pyörivällä liikkeellä. Ihanan ohut koostumus tekee suojautumisesta vaivatonta ja miellyttävää. Mieto hedelmäisen raikas ja kookoksinen tuoksu säilyy iholla hetken, mutta sopii varmasti myös herkemmällekin nenälle. 

PIKA-APU KÄSILAUKKUUN - Algamaris aurinkovoidepuikko SK50

Kätevin lisäys kesäkassiin! Puikosta levität nopeasti lisäsuojaa nenänpäähän, otsalle, olkapäille tai rintakehälle auringon yllättäessä. Suojakerroin 50 suojaa herkintäkin ja aurinkoon tottumatonta ihoa tehokkaasti. Puikon voide ei ole paksua eikä välttämättä vaadi edes erillistä levitystä sormin. Pidempiä aikoja auringossa viettäessäsi levitä iholle ensin voide ja käytä puikkoa suojan lisäämiseen päivän aikana. 

MEIKITTÖMIIN AURINKOPÄIVIIN - Algamaris aurinkovoide SK50

Täydellisen ohut aurinkosuojavoide kasvoille ja jopa meikin alle. Kätevästä pumppupullosta saat annosteltua juuri sopivasti. Suojakerroin 50 suojaa paahteisellakin auringonpaisteella herkkääkin ihoa. Voide ei tuki ihoa tai tee siitä kiiltelevää ja rasvaista. Muista levittää voidetta myös kaulalle ja korviin! 

KESÄN HELPOIN MEIKKIPOHJA - Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK30

Tästä voiteesta tuli allekirjoittaneen lempituote viime kesän lomamatkoilla! Ohut voide, jossa on hento sävy, tuntuu ja näyttää BB-voiteelta. Se tasoittaa ihon sävyn ja tekee kesälookistasi astetta viimeistellymmän, tinkimättä lainkaan aurinkosuojasta. Saatavilla on kahta eri sävyä. Jos tiedät päivettyväsi kesällä voimakkaasti, osta molemmat sävyt ja sekoittele aina päivetyksesi edetessä voiteista itsellesi sopivan sävyistä. Sekä vaalea että keskitumma sävy löytävät tiensä tänäkin kesänä meikkipussiin. 

MUISTA MYÖS HUULET - Algamaris aurinkosuoja huulirasva SK30

Huulten erillinen suojaaminen unohtuu helposti ja lopputuloksena on ikävästi rohtuneet, arat ja punoittavat huulet. Vaihda luottovoide kesällä aurinkosuojalliseen versioon ja voit olla varma, että huulet säilyvät pehmeinä ja suojattuina. Algamariksen suojakertoimellinen huulivoide ei maistu miltään ja sopii erinomaiseksi voiteeksi päivittäiseen käyttöön. 

AURINGON JÄLKEEN - Algamaris After Sun -emulsio

Helli ihoa myös auringossa oleilun jälkeen. After Sun -voide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, joka on kuivunut ja ollut koetuksella kuumassa kesäauringossa. Ohut voide levittyy hyvin eikä jätä iholle tahmeaa tunnetta. Raikas kookoksinen tuoksu muistuttaa kesäpäivästä ja voidetta voi suihkun jälkeen hieroa niin vartalolle kuin kasvoillekin. 

Tutustu myös Algamariksen muuhun tuotevalikoimaan täällä

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ