OODI KAFTAANILLE – OSTOSLISTALLA LOMAKAUDEN OMA PIKKUMUSTA

Kaftaani on vaate, jonka olemassaolon merkitystä ei ymmärrä ennen kuin sen omistaa. Poimimme kauneimmat ja jaamme vinkit sen pukemiseen.

NÄIN PUET. Lomavaatteiden aateli, kaftaani, on parasta mitä voit pakata mukaasi etelään. Perinteisin malli on väljä, ilmava ja sulavalinjainen luksushaitula, mutta joukkoon lasketaan usein myös pitkät lomatunikat, maksimekot ja toisinaan myös saronkimaiset huivit. Perinteisissä kaftaaneissa parasta on niiden mukautuminen vaihteleviin lämpötiloihin, ympäristöihin ja tilanteisiin – siksi ne ovat ultimaattisesti helpoimpia, miellyttävimpiä ja eleganteimpia lomavaatteita, jotka kulkevat kevyesti myös käsimatkatavaroissa. Kaftaani taipuu rantapäivään, bikinien päälle, lounaalle, veneretkelle, kaupunkikierrokselle ja illalliselle. Perinteinen huivimainen versio voidaan sitoa myös uumalle, harteille tai jopa hiuksiin turbaaniksi. 

BRÄNDIT JOTKA TUNTEA. Kaftaanit valmistetaan usein silkistä – siksi ne voidaan mieltää luksusvaatekappaleiksi, jotka maksavat ja joiden paras tarjonta löytyy eksklusiivisten brändien mallistoista. Huippumuotitaloista lähes kaikki tuovat kesäsesonkina valikoimiinsa kaftaanimaisia mekkoja ja maksihuiveja. Rantamuotiin keskittyvistä brändeistä tutustua kannattaa ainakin Melissa Odabashiin, March11:hen, Miguelinaan ja Kozaan. Kaftaanikirjon laajentuessa myös monilta tutuilta merkeiltä löytää potentiaalisia vaihtoehtoja: esimerkiksi Totemella, Filippa K:lla ja Marimekolla on samankaltaisella siluetilla varustettuja versioita. Toimituksen suosikiksi yltää kuitenkin kaftaaneistaan tunnettu Rodebjer, jonka perinteisessä leikkauksessa ja painatuksissa on sekä safari- että kaupunkivaikutteita. Syksyn lähestyessä lämpöversiosta unelmoivan kannattaa tutustua Madeleine Thompsonin cashmere -villaisiin kaftaaneihin – ihana ylellisyysvaate kotiin, lentokoneeseen tai mökille.

 

Rodebjer 360,-
Sleepy Jones 324,-
Koza 400,-
Rodebjer 360,-
Toteme 390,-
Sleepy Jones 279,-
Paloma Blue 395,-
Madeleine Thompson 425,-
Marimekko 350,-
&Other Stories 79,-
 

Photos / Courtesy of manufacturers, pinterest

Kommentit (0)

BACK TO BASICS: KUORINNAT
Esittelyssä kuoriva putsari, naamio ja kasvovesi. 
LUE LISÄÄ
FLOUNCE RUNWAY: NEW YORK SS18
Näytöstarjonnaltaan massiivinen New York on näyttänyt kuluneella viikolla kevätmuodin suunnan. Listasimme kuusi suosikkia.
LUE LISÄÄ
SYKSYN PARHAAT MEIKKIVOIDEUUTUUDET
Esittelyssä täydellisen meikkipohjan luottovoiteet.
LUE LISÄÄ
WE'RE FLOUNCE – HAASTATTELUSSA IDA RANTALA
Flouncen synttäriviikolla tutustutaan tekijöihin. Esitimme 20 pikakysymystä muotitoimittajallemme Ida Rantalalle.
LUE LISÄÄ