NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa lokakuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

Photos 1 & 2: Vogue Runway / David Hockney, Arizona 1964, acrylic on canvas, 153 x 153 cm © David Hockney

Olen tällä hetkellä Marnilla töissä, joten olen ehkä hieman puolueellinen sanoessani, että heidän SS19 näytöksensä oli yksi tämän sesongin suosikeistani. Taiteellinen johtaja Fransesco Risso kertoi lähestyneensä tähän mennessä vahvinta mallistoaan spontaanisti kuin taiteilija tyhjää kanvasta, miettimättä liikoja ja päätyen erehdyksien kautta sopivan viimeistelemättömään lopputulokseen. Risson sanoista sekä Venus-patsas -printtien värimaailmasta minulle tuli mieleen David Hockneyn Arizona-maalaus, jonka olin juuri tallentanut inspiraatiokansiooni. Hockneyn uran alkuaikojen teoksissa usein toistuvat tiet kuvastavat samanlaista spontaaniutta ja optimistisuutta, jota olen muodin saralla todella ikävöinyt.

***

Photo 3: Noora Vesterinen 

En pidä shoppailusta ollenkaan sanan stereotyyppisessä merkityksessä, mutta viime aikoina olen taas innostunut kaupoissa kiertelystä – tosin ihan muista syistä kuin ostotarkoituksessa. Useat pienemmät brändit tekevät yhteistöitä mielettömän kiinnostavien taiteilijoiden kanssa liikkeiden sisustuksissa ja esillepanoissa luoden mielenkiintoisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Mielestäni muodin alalla työskennellessä on tärkeää päästä tunnustelemaan myös materiaaleja sekä tarkastelemaan lähietäisyydeltä tuotteiden yksityiskohtia, jotka eivät välity tietokoneen näytölle asti. Tämän veistoksen, joka toimittaa myös korvakorutelineen virkaa, bongasin Lemairen näyteikkunasta. Heidän persoonallinen Pariisin liike on ehdottomasti käymisen arvoinen. Myymälän keramiikan takana on ranskalainen muotoilija Emile Degorce-Dumas.

*** 

Photo 4: Noora Vesterinen

Järjestin viime kuussa eräät kuvaukset Le Corbusierin suunnittelemassa Maison La Rochessa Pariisin länsiosassa. Päivän päätteeksi saimme erittäin mielenkiintoisen opaskierroksen, jossa opin mielettömästi uutta, vaikka olenkin La Rochessa vieraillut jo useamman kerran. Kuvan LC3 -nojatuoli, joka esiteltiin ensimmäisen kerran 1929 Pariisin salon d’Automnessa, on alun perin suunniteltu naisille. Erityistä siinä oli sen tarpeeksi leveä istuinosa, jotta naiset pystyivät istumaan jalat ristissä, mutta kuitenkin mukavassa asennossa. Onneksi nykyaikana meitä ei vaadita enää istumaan tietyllä tavalla, mutta olin iloisesti yllättynyt, että naisille kehitetty tuoli on saanut erittäin maskuliiniset ja vahvat piirteet.

***

Photo 5: @majawyh

Kuukauden Instagram-muusani @majawyh inspiroi taitavasti, mutta luonnollisesti tuotetulla sisällöllään. Yleensä runsaasti kaupalliseen sisältöön nojaavat Instagram-tilit menettävät kiinnostukseni erittäin nopeasti, mutta Majan persoonallisella ja yllättävällä otteella yhteistöihin on melkeinpä käänteinen vaikutus; hän omaa todella vahvan ja tunnistettavan tyylin ja business -näkökulmasta on mielenkiintoista seurata, kuinka hän onnistuu aina pysymään uskollisena omalle henkilöbrändilleen mainostaessaan mitä vain ja lähestymään kaupallisia yhteistöitä luovuus edellä. Tätä on sisällöntuotanto taitavimmillaan.

*** 

Photo 6: Noora Vesterinen 

Kävin katsomassa Pariisin muotiviikkojen aikana esitellyn Marimekon SS19 -malliston upeassa Musée des Arts Decoratifsissa. Tunnelmaltaan todella rento ja erittäin brändin omannäköinen presentaatio jätti mielettömän hyvälle mielelle. Malliston fokuksena oli arkistoista inspiroituneet, mutta silti ajankohtaiset mekot, joista tämä tummanvihreä oli ehdoton suosikkini. Marimekon viimeaikaista nopeaa kehitystä on ollut ilo seurata, ja varmasti osasyynä yrityksen kasvuun on huima määrä naisenergiaa yrityksen johdossa.

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ