NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa syyskuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

@oksanarim1

Samaan väriin pukeutuminen päästä varpaisiin on ikisuosikkini. Kokomusta tuntuu taas kesän valkoisten settien jälkeen skarpilta. Tänä syksynä haaveilen myös kokoruskeasta sekä venäläisen vaikuttajan, Oksana Rimin, harmaasta kombinaatiosta, joka on Célinen pre-fall 2017 -mallistosta. Totêmelta löytyy hieman samantyylinen setti, tosin paita on valitettavasti jo loppuunmyyty.

*** 

Photo: Noora Vesterinen

Pariisin katukuvan beiget rakennukset pääsevät kunnolla oikeuksiinsa alkusyksyn harmauden ja vielä toistaiseksi vihreiden puiden keskellä. Syksy on muutenkin suosikkivuodenaikani, sillä siinä on itselleni samanlaista symboliikkaa kuin monelle uuden vuoden vaihteessa. Päivitän pitkän ajan tavoitteitani ja suunnitelmiani, ja ilmojen viiletessä kesän jälkeen energiaa löytyy useiden projektien aloittamiseen aivan uudella tavalla.

*** 

Photo: Noora Vesterinen

Kuten olen jo useampaan kertaan todennut, Célinen myymälöiden lattiamattojen vihreä väri on ihana. Tällä hetkellä brändi rekrytoi ahkerasti arkkitehteja uudistamaan myymälöitä Hedi Slimanen suunnitelmien mukaan. Uutiset myymälöiden muutoksista saivat minut aluksi pyörittelemään silmiäni, mutta asiaa hetken sulateltuani tajusin, kuinka valitettavan kopioitu Célinen tämänhetkinen myymäläkonsepti on. Siitä huolimatta en voi sanoa odottavani innolla kuun lopussa paljastuvia uudistuksia. Luksusbrändien suurin haaste on kasvattaa myyntiä säilyen samalla eksklusiivisena, ja usein lopputuloksena onkin brändin identiteetin totaalinen muutos.

*** 

Photo via Fashion Gone Rough / Original source unknown

Tämä vuonna 1999 otettu kuva belgialaisesta suunnittelijasta Ann Demeulemeesteristä arkkitehti Le Corbusierin suunnittelemassa studiossa on ollut jo muutaman vuoden ajan tietokoneeni työpöydän nurkassa. Palaan kuvaan usein, koska sillä on valtava vaikutus keskittymiskykyyni ja työmotivaatiooni. Saan mielettömästi inspiraatiota omaan tekemiseeni muiden ihmisten päämäärätietoisuudesta ja luovuudesta sekä yksinkertaisesti katsomalla muita uppoutuneina projekteihinsa.

*** 

Ethan James Green for WSJ. Magazine, set design by Julia Wagner 

Usein matalaa profiilia pitävät Olsenin siskokset paljastivat WSJ:n pitkässä haastattelussa lanseeraavansa The Row:n miesten malliston, mikä ei sinänsä ole yllättävää, sillä miesten muodin myynnit ovat nousukiidossa. Inspiroidun klassisista lookeista varsinkin syksyisin, enkä malta odottaa, että pääsen hypistelemään Japanissa valmistettuja, viimeisen päälle tikattuja pukuja.

Pienenä sivuhuomautuksena mainittakoon, kuten aikaisemmin arvelinkin, että galleristi Patrick Seguin hankkii suurimman osan brändin myymälöiden kalusteista, ja The Row:n miesten malliston showroom-debyytti oli juurikin Seguinin upeassa galleriassa Pariisissa.

*** 

@irinalakicevic

Instagramin suosikkipukeutujani Irina Lakicevic on julkaissut viime aikoina muutamia kuvia töistään, joita hän on maalaillut kotonaan. Sain niistä samantien kipinän jonkin luovan harrastuksen aloittamiseen. Kävin ala-asteikäisenä kuvataidekerhossa viikoittain monen vuoden ajan, joka oli yksi lempiaktiviteeteistani. Nyt ehdotinkin ystäväpiirissäni samantyylistä konseptia viinilasillisen kera.

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

Kommentit (0)

PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ