NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa elokuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

Muller van Severen for AD Spain

Ystäväni veivät minut synttäreideni kunniaksi yllätysmatkalle lempikaupunkiini, Belgiassa sijaitsevaan Antwerpiin. Muun muassa Dries van Notenin ja Raf Simonsin kotikaupunki on kuin hyvin kuratoitu pieni kylä täynnä mielenkiintoisia museoita ja gallerioita, lukuisia konseptimyymälöitä sekä paikallisia kiinnostavia brändejä. Törmäsin useassa paikassa paikallisen designstudion Muller van Severenin huonekaluihin, jossa on minimaalisella tavalla samaa leikkisyyttä kuin Memphis -tyylisuuntauksessa.

*** 

Ettore Sottsass for Bitossi 

Irtiotto Pariisista Antwerpiin pisti inspiraatiovarastoni uusiksi ja saattaa olla syynä tämänhetkiseen Memphis-hurmaani. Memphis design-ryhmän, ja etenkin ryhmässä vaikuttaneen Ettore Sottsassin, tyyli on melko kaukana omasta maustani, mutta silloin tällöin innostun hänen hillityimmistä töistään. Liian harmoninen Pinterest -sisustus saa minut nopeasti tylsistymään, joten innostun yleensä yksityiskohdista, jotka ovat täysin irrallaan kontekstista. Etenkin Sottsassin geometriset keramiikkaesineet eksyvät usein toivelistalleni.

*** 

Photo: Noora Vesterinen

Kävelen usein Pariisissa galleria Yves Gastoun ohi, ja ainakin kuvasaldostani päätellen otan joka kerralla kuvan gallerian fasadista, joka on kauttaaltaan mustavalkoista terrazzo-laattaa. Terrazzo tuo minulle aina nostalgian tunteen, sillä se muistuttaa minua aina yhden lapsuudenkotini rakennuksen rappukäytävästä. Fasadi on myöskin Ettore Sottsassin kädenjälkeä.

*** 

Jil Sander SS11 Backstage

Moni muistaa Raf Simonsin muutaman sesongin taipaleen Diorilla ennen Calvin Kleinin pestiä, mutta kuinka moni muistaa hänen vaikuttaneen Jil Sanderilla jopa kuuden vuoden ajan? Sitä ennen ainoastaan miesten vaatteita suunnitellut Simons toi mielettömät väripaletit mallistoihin, pysyen silti brändille uskollisen minimaalisena. SS11 on ehdoton suosikkini, sillä rakastan kontrasteja. Koko kesän Instagramissa vastaan tulleiden seesteisten pellavamekko- ja korikassikuvien tulva on saanut mieleni haaveilemaan väreistä ja valkoinen arkinen t-paita yhdistettynä juhlavaan volyymialaosaan näyttää tällä hetkellä todella mielenkiintoiselta

*** 

Prada SS1993

Innostun muotibrändeistä ja design-suuntauksista samalla tavalla kuin uusista lempibiiseistä, joita saatan kuunnella kuukaudenkin putkeen. Innostumisella en kuitenkaan tarkoita ostamista, vaan ahmin tietoa ja historiaa sekä etsin näytöskuvia, editorialeja ja muuta sisältöä kyllästymiseen asti. Tässä kuussa antwerpilaisten suunnittelijoiden lisäksi olen kahlannut läpi Pradan nettisivuilta löytyviä arkistoja, joita löytyy aina syksystä 1988 alkaen, jolloin brändi lanseerasi ensimmäisen ready-to-wear -mallistonsa.

*** 

Martyn Thompson for Hermès

Meillä oli poikaystäväni kanssa lomasuunnitelmissa road trip Balkanilla, mutta todella pitkään jatkunut tukalan kuuma helle sai meidät varaamaan ex tempore -rantareissun Italian Sisiliaan. Auton ja patikointimahdollisuuksien sijasta kriteereiksi vaihtuivat ilmastoitu hotellihuone sekä meren läheisyys. Rantaloman jälkeen on aina extraihanaa palata kotiin ja arkeen. 

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

Kommentit (1)

Maire
01.09.2018 10:00
Hienoa
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ