NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa heinäkuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

The Pont Neuf Wrapped, Paris, 1975-85. Photo: Wolfgang Volz © 1985 Christo 

Tässä kuussa olen pohtinut paljon ympäristön – niin luonnon kuin urbaanin – vaikutusta mieleen ja inspiraatioon. Päädyin lukemaan ympäristötaiteilijoiden Criston ja Jeanne-Clauden töistä, joiden tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta ympäristöstään. Vuonna 1984 taiteilijapariskunta paketoi Pariisin vanhimman sillan, Pont Neufin, vaalean keltaiseen kankaaseen muuttaen useiden taideteosten aiheena olleen sillan itse taideteokseksi. Kuvaa katsoessa en valitettavasti edes muista miltä kaupungin keskeisin silta kauniine yksityiskohtineen tarkalleen näyttää, vaikka monille se on nähtävyys, jota he tulevat katsomaan kaukaa. Usein tuttuja katuja kulkiessa mielen ei tarvitse keskittyä tarkkailemaan ympäristöä ja kauniista kaupungeistamme tulee meille itsestäänselvyyksiä.

*** 

Photo: Noora Vesterinen

Olen erittäin kiitollinen, että minulla on hyvät mahdollisuudet matkustaa helposti eri puolille Ranskaa, sillä olen nähnyt toinen toistaan sympaattisempia kaupunkeja sekä upeaa luontoa. Valitsen mieluummin aktiiviloman rannalla makoilun sijaan ja viimeisimpänä matkasin viikonloppureissulle Ranskan pohjoisrannikolle Ètretatiin, joka on tunnettu jyrkistä liitukivikallioistaan ja hyvistä patikointimahdollisuuksistaan. Koko alueen parasta antia oli luonnon tarjoama väripaletti; vaalean harmaan ja beigen sävyinen kallio vihertävän turkoosia vettä vasten.

*** 

O’Keeffe in a 1929 gelatin silver print by her husband, Alfred Stieglitz. Credit ALFRED STIEGLITZ; National Gallery of Art, Washington, D.C., Alfred Stieglitz Collection

Georgia O’Keeffe: Living Modern. Alexander Calder (American, 1898-1976) pin in brass c.1938. Private collection, Photo John R. Glembin

Taiteilijoissa ja suunnittelijoissa kiinnostaa lähes poikkeuksetta heidän elinympäristönsä ja inspiraation lähteensä. Viime kesänä sain lahjaksi Georgia O’Keeffe: Living Modern -näyttelyn kirjan, joka keskittyy taiteilijan inspiroivaan vaatekaappiin sekä Nex Mexicossa sijaitsevaan kotiin. O’Keeffen askeettisesta tyylistä huolimatta hän oli erittäin taitava asusteiden käyttäjä ja useissa kuvissa hänellä onkin huivi tai hattu päässä sekä Alexander Calderilta lahjaksi saatu nimikirjain -rintaneula rinnassa. O’Keeffen elämäntapa näkyy väistämättä hänen töissään ja hänen tietoinen identiteetin rakentaminen elinympäristön ja pukeutumisen kautta kauan ennen henkilöbrändi -käsitettä kiehtoo.

*** 

Photo: @unconditionalmagazine

Sain vihdoin käsiini Unconditional Magazinen kauan odotetun uusimman, kesän 2018 numeron, jonka kannessa poseeraa upea Lauren Hutton. Ihastuin erityisesti Ilona Hamerin stailaamassa Golden Girl -editoriaalissa kultaiseen Célinen ketjunilkkakoruun. Vaikka valitsen usein minimaaliset korut, paksu koru näyttää ekstrahyvältä paljaiden jalkojen kanssa ja aionkin ujuttaa sellaisen nilkkaani seuraavalle puistopiknikille.

*** 

By Sophie Pinet and Le Coadic Scotto Architecture, Artistic direction Thibaut Mathieuad, Photo Francois Coquerel 
Photo: @ad_magazine

Etsiskelin pientä ja viihtyisää kuntosalia Pariisista ja törmäsin AD Francen viime joulukuun numeron kuvaan kuntosalista, joka kiehtoo geometrisuuden lisäksi minimalistisella värikkyydellään. Olen saanut pienen yliannostuksen valkoisen ja ruskean eri sävyistä sisustuksessa ja vastakohtaisesti silmäni hakeutuvat kirkkaisiin väriyhdistelmiin. Valitettavasti arkkitehtuuritoimisto Le Coadic Scotton ideoima kuntosali, joka toisi varmasti boostia treenimotivaatiooni, on luotu vain lehden kuvaa varten.

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ