NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa toukokuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

Tänä kesänä inspiraationlähteenäni toimii Jil Sanderin kesän 2018 mallisto. Olen melko laiska pukeutuja ja kelpuutan vaatekaappiini vain arkea helpottavia vaatekappaleita. Jokakesäinen luottounivormuni on valkoinen paitamekko, joka taipuu toimistolta puistoviinille ja rantakimonoksi. Mekko saa olla hieman oversize, ja koska ihoni on todella herkkä auringolle, koko kropan peittävä pyjama-look on paras valinta hellepäiville.

***

Ottamatta kantaa Ranskan Kommunistisen Puolueen poliittisiin aatteisiin, heidän pääkonttorinsa Pariisissa on melko kadehdittava työympäristö. Brasilialaisen arkkitehdin Oscar Niemeyerin suunnittelema futuristinen rakennus on toiminut myös useiden muotibrändien näytösten sekä editoriaalien kuvausten lokaationa. Odotan toukokuussa siellä järjestettävää näyttelyä, joka ei itsessään juurikaan kiinnosta, mutta joka mahdollistaa pääsyn sisätiloihin, jotka eivät normaalisti ole yleisölle avoinna. 

***

Pariisin MINES -yliopiston mineraalikokoelma on yksi Euroopan suurimpia ja hyvä muistutus keskellä suurkaupunkia, kuinka ihmeellinen ympäröivä luontomme onkaan. En niinkään usko hengellisesti parantaviin kristalleihin, mutta mineraaleja katsellessa niiden kauneus ja monimuotoisuus rauhoittaa mieltä. Helsingissä mineraaleja pääsee ihailemaan ainakin Luonnontieteellisen Museon Kumpulan kartanolla.

***

Haaveilin pitkään Isamu Nogushin Akari -valaisimesta, mutta koska kiinnostun yleensä erikoisista muodoista, eräällä showroomilla näkemäni ranskalaisen suunnittelijan Jean Rispalin 1950-luvulla suunnittelema Praying Mantis meni lamppuhaaveideni kärkeen. Päästäkseen oikeuksiinsa, se vaatisi kuitenkin runsaasti tilaa ympärilleen, jota Pariisin pienissä asunnoissa ei valitettavasti ole.

***

Kävin pitkän tauon jälkeen vihdoin Suomessa ja ehdin vierailla pikaisesti Helsingin Design Museossa. Siellä on parhaillaan Timo Sarpanevan näyttely, joka perehtyy Sarpanevan uraan graafisesta suunnittelusta designiin sekä lasiin muotoilun ja taiteen materiaalina. Lasinpuhallus on todella kiehtovaa katseltavaa ja näyttelyssä pääseekin näkemään teosten lisäksi videoita valmistusvaiheista. Näyttelyn myötä ihastuin metsänvihreään lasiin, joka on astioissa hieman vanhanaikainen, mutta samalla myös modernisti Célinen myymälöiden lattiamattojen värinen.

***

Kuvailen usein ulkomaalaisille tuttavilleni Suomea designin ja luonnon kautta, mutta viime aikoina olen huomannut esitteleväni yhä useammin myös suomalaisia muotibrändejä. Viimeisimpänä ystäväpiirissäni on kiertänyt kuva Juslin Maunula -brändin Polaris Neue -korvakoruista, jotka ovat ihanan arkkitehtuuriset ja minimaaliset. Suomesta löytyy todella paljon taitoa ja persoonallisuutta muodin saralla ja ala on kehittynyt ja kansainvälistynyt viime vuosina hurjaa vauhtia. 

 

Seuraa Nooraa blogissa ja Instagramissa @noora_vesterinen.
Katso juttusarjan aiemmat osat täältä.

Photos / Courtesy of Noora Vesterinen, Vogue Runway, Luca Zanier, World-of-design.info, Instagram @meerijuvakka

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ