NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa huhtikuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

Juergen Tellerin POP Magazinen kesän 2016 numeroon kuvaama I love Paris -editoriaali antaa ihanan realistisen kuvan Pariisista. Muutettuani kaupunkiin yli kolme vuotta sitten ymmärsin nopeasti, ettei se vastannut yhtään kliseisiä odotuksiani. Onneksi, sillä Pariisi on lopulta tarjonnut paljon enemmän kuin osasin kuvitella, vaikka arki onkin hektistä ja kadut likaisia. Editoriaali on selkeästi toiminut inspiraationlähteenä myös Josephin uusimpaan lookbookkiin.

***

Chileläisen taiteilijan Carolina Spencerin Matagalanplantae -Instagram-tilin ihanan oudot kukka-asetelmat kiinnostavat juuri nyt. Koen olevani todella minimalisti sekä pukeutumisen että sisustuksen suhteen, mutta kukkaostoksilla mantrani on mitä erikoisempi, sen parempi.

Ystäväni kuitenkin muistutti minua, kuinka tärkeää olisi ostaa kotimaassa kasvatettuja kukkia – asia, johon aion kiinnittää huomiota tänä keväänä. Lyhyen eliniän vuoksi kauempaa tuotujen kukkien ostaminen tuntuu itsekkäältä.

***

Yksi suosikkigallerioistani on kaukana turistivilinästä sijaitseva 1900-luvun arkkitehtuuriin ja designiin erikoistunut galleria Patrick Seguin. Arkkitehti Jean Nouvelin suunnittelema tila on todella upea sekä sisältä että ulkoa, mutta lukittu ovi sekä sumeat ikkunat varmistavat, ettei kuka tahansa ohikulkija eksy sisään. The Row'n syksyn 2018 malliston showroom Pariisin muotiviikoilla järjestettiin kyseisessä galleriassa ja brändin imagoon sopivat gallerian huonekalut oli jätetty paikoilleen. Normaalisti tila ei ole vuokrattavissa, mutta Olsenin siskokset taitavat olla gallerian vakioasiakkaita.

***

Suurin osa Instagramissa tallentamistani kuvista ovat peräisin RareBooksParisin tililtä, joka myy harvinaisia julkaisuja muodista taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Heillä on usein myynnissä mm. Comme des Garçonsin ja Margielan lookbookeja sekä muotilehtien ensimmäisiä numeroita. Kaikki ovat kuitenkin yksittäiskappaleita ja ne myydään todella nopeasti, mutta ilman ostoaikeitakin heidän Instagram -tilinsä on seuraamisen arvoinen. He jakavat kuvia myytävistä kappaleista, joihin törmää harvoin missään muualla.

***

Vaikka olen käynyt Pariisin Picasso -museossa useita kertoja, vasta viime kerralla kiinnitin huomiota Diego Giacomettin massiivisiin mutta siroihin lamppuihin museon katossa. Giacomettin veljesten teoksista en muuten juurikaan välitä, mutta kyseiset lamput muistuttivat minua Repossin ihanista Suspensers -korvakoruista, joissa on samanlaista graafisuutta ja kiinnostavaa outoutta.

 

Seuraa Nooraa blogissa ja Instagramissa @noora_vesterinen.
Katso juttusarjan aiempi osa täältä.

Photos / Courtesy of Juergen Teller, Noora Vesterinen, Instagram @matagalanplantae @rarebooksparis, monbazarunlimited.com

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ