NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa marraskuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.

Photos 1 & 2:  ‘Golden Hands’ editorial shot by Albert Watson for Vogue Italia October 1989 // Villa Tugendhat by Ludwig Mies van der Rohe, 1930 in Brno, Czech Republic / Instagram @okoloweb

Muodin second-hand –markkinat kasvavat hurjaa vauhtia ja uusia tekijöitä tulee jatkuvasti. Minusta kuitenkin tuntuu, että vintage -tuotteissa ostopäätös perustuu enimmäkseen löytöjen tekemiseen ja nopeaan reagointiin, eikä niinkään tarpeeseen. Tietyn tuotteen etsimiseen kaiken valikoiman joukosta joutuu näkemään todella paljon vaivaa. Olin jo pidempään pyöritellyt mielessä uuden oman projektin aloittamista ja hieman puolivahingossa päädyin työstämään vintage-takkien myyntiin painottuvaa konseptia nimeltä MIES. Nimi ei tule suoraan suomen kielen mies-sanasta, vaikka maskuliinisia piirteitä estetiikasta löytyykin, vaan alun perin inspiroiduin lempiarkkitehtini Ludwig Mies van der Rohen selkeistä linjoista ja materiaalivalinnoista. Tavoitteenani on kuratoida pieni yhtenäinen kokonaisuus keskittyen ainakin aluksi vain yhteen tuotekategoriaan. Omassa pukeutumisessani takit ovat aina olleet pääosassa ja olen melko harjaantunut tunnistamaan takkien laadukkaat materiaalit ja leikkaukset, jotka voivat oikealla huollolla kestää jopa vuosikymmeniä.

***

Photo 3: Noora Vesterinen

Syksy on ollut tähän mennessä erityisen tapahtumarikas. Pariisissa järjestetään kerran vuodessa FIAC -taidemessut, missä noin 200 galleriaa ympäri maailman esittelevät modernin- ja nykytaiteen kokoelmiaan. FIAC:sta on tullut itselleni yksi vuoden kohokohdista. Ihmiset ovat aidosti mielettömän tyylikkäitä, toisin kuin muotiviikoilla, jolloin usein monilla asuvalintojen tavoitteena on vain tulla katumuotikuvaajien huomaamaksi. Lisäksi en ymmärrä taiteen hinnoittelusta tai ylipäätään taidekaupasta mitään, joten on todella mielenkiintoista seurata vierestä, millä perusteilla taidevälittäjät sekä asiakkaat valitsevat tiettyjä teoksia. Tänä vuonna useiden teoksien teemoina olivat selkeästi turhautunut poliittinen ilmapiiri sekä tasa-arvo-ongelmat.

*** 

Photo 4: Noora Vesterinen

Pariisissa Louvren vieressä sijaitseva Musée d’Arts Decoratifs keskittyy käyttöesineiden historiaan keskiajasta nykypäivään. He avasivat juuri uuden pysyvän näyttelyn pitkän remontin jälkeen, ja näyttelystä löytyy omat osastot eri aikakausien ja tyylisuuntien lisäksi vaaseille sekä tuoleille, jotka itseäni arvattavasti houkuttelivat eniten. Myös suomalainen design oli hyvin edustettuna, ja etenkin Arabian – oikeastaan aika ruma – Ruska-astiasto, jota mummolastanikin aikoinaan löytyi, herätti minussa pientä nostalgiaa ja koti-ikävää.

*** 

Photo 5: Noora Vesterinen

Flouncen vieraskirjoittajan Taika Mannilan uusi Smells Like…Elle -tuoksupodcast inspiroi minua miettimään uudestaan omaa tuoksuani. En ole koskaan ollut tuoksuihminen, ja usein olenkin käyttänyt hieman sekalaisia hajuvesiä, joita olen saanut lahjaksi. Viimevuosina olen jättänyt hajuvedet lähes kokonaan pois ja käyttänyt ainoastaan eteerisiä öljyjä. Loewen 001 on ollut poikkeus, joka on jäänyt hieman houkuttelemaan, mutta sitäkään en koskaan ole päätynyt ostamaan, vaan olen hakenut jatkuvasti uusia näytekappaleita. Olin kuitenkin Byredon uuden liikkeen avajaisissa Pariisissa ja sattumalta haistoin Bal d’Afrique -nimistä tuoksua. Ihastuin niin paljon, että ostin ensimmäistä kertaa itse itselleni hajuveden.

***

Photo 6: The Natural Way To Fight Stress by Harry McClintock, Harper’s Bazaar US

Tiedän kokemuksesta, kuinka alkusyksyn energia ja inspiraatio alkavat hiipumaan päivien valoisan ajan lyhentyessä. Vaikka olen usein aikaansaava heti aikaisin aamusta, kylmyys ja pimeys yleensä houkuttelevat jäämään peiton alle pidempään. Tänä vuonna päätin keskittyä pitämään kiinni nimenomaan aamurutiineistani, vaikka kuinka väsyttäisi, sillä uskon aamujeni vaikuttavan koko päivän kulkuun. Heti herätyskellon soidessa näen puhelimeni taustakuvana tämän aikoinaan Harper’s Bazaarissa julkaistun, ihanasti kuvitetun jumppa ohjeen, joka on ainakin tähän asti motivoinut minua tekemään muutaman venytysliikkeen sängyssä ja nousemaan heti ylös.

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

 

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ