NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA

Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa maaliskuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.


Työpöydälleni on viime viikkoina tallentunut kuvia Célinen takeista ja bleisereistä. Olen aina ottanut vaikutteita tyyliini miesten pukeutumisesta, joten Phoebe Philon käsitys feminiinisyydestä todella puhuttelee; maskuliininen räätälöinti ja ylimitoitetut leikkaukset kertovat modernista, itsenäisestä ja menestyvästä naisesta, joka ei koe tarvetta tuoda itseään esille ulkonäön kautta. Yksinkertaistettu, sesongista toiseen säilyvä univormu helpottaa kiireistä arkea.

Olen hieman skeptinen brändin tulevaisuudesta, sillä LVMH:n uusi strategia couture- ja miesten mallistojen lisäämisestä muutoksenhaluisen Hedi Slimanen johdolla tuntuu olevan ristiriidassa brändin historian ja identiteetin kanssa. Toivottavasti näemme jatkossakin Céline-naiset ilman meikkiä. 

***

The Row:n syysnäytös on hyvä osoitus siitä, ettei brändien tarvitse olla jatkuvassa muutoksessa säilyäkseen mielenkiintoisena. Identiteetilleen uskollisena pysyminen luo tilaa yksityiskohtien viimeistelylle. Syksyn mallisto ei onneksi juuri poikennut edellisistä sesongeista. Mallien kävellessä taiteilija Isamu Noguchin veistosten keskellä, näytös nousi silti yhdeksi New Yorkin muotiviikkojen mieleenpainuvimmista. Henkilökohtaiseksi suosikikseni kipusi ylläoleva kokoruskean yhdistelmä, jota aion käyttää inspiraationa ensi syksynä.

***

Pariisin pienet huonekalugalleriat ovat aarreaittoja muotoilua ja antiikkia rakastavalle. 1900-luvun moderni arkkitehtuuri ja design, erityisesti tuolit, ovat suurimpia heikkouksiani ja käytän usein vapaa-aikani gallerioita kierrellessä. Viimeisimpänä ihastuin Mies Van Der Rohen MR Lounge -tuoleihin, jotka saivat minut haaveilemaan kaupunkilomasta Tšekkien Brnossa, jossa sijaitsee Van Der Rohen suunnittelema Villa Tugendhat.

***

Ostan todella harvoin vaatteita, mutta lehtiä sitäkin enemmän. Puolivuosittain ilmestyvät julkaisut ovat yleensä ajan kanssa tehtyjä eheitä kokonaisuuksia, joissa luovuus on kaupallisuutta isommassa osassa. Jatkuvan kuvatulvan ja sosiaalisen median aikakaudella on virkistävää pysähtyä ajatuksiaherättävän tekstin tai kuvan ääreen.

Viimeaikainen suosikkini on Unconditional -lehden kuudennessa numerossa julkaistu editoriaali ja essee My Brother Is A Better Woman than I, joka kyseenalaistaa identiteetin ja itsevarmuuden sitomisen sukupuoliroolien ympärille. Jutun voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

***

Maaliskuussa Pariisissa on avautumassa kaksi muodin näkymättömimmälle suunnittelijalle omistettua näyttelyä; Margiela: The Hermès Years sekä Martin Margiela retrospektiivinen näyttely.

Kävin jo viime vuonna Belgian Antwerpissa katsomassa suunnittelijan Hermès -vuosista kertovan näyttelyn, joka avasi Margielan ajatuksia suunnitteluprosessin takana, sekä yksityiskohtia, jotka jäävät kuvia katsoessa huomaamatta.

Kuten muutkin lempisuunnittelijani, Martin Margiela pysyi poissa julkisuudesta ja antoi työnsä puhua puolestaan. Suunnittelijan vintage-luomukset ovat todella kysyttyjä ja niitä harvoin tulee vastaan second hand -liikkeissä, joten odotan innolla, että pääsen kurkistamaan arkistoihin lähietäisyydeltä.

***

Kaipaan jatkuvasti enemmän luovia aktiviteetteja ja muotoilija Joel Sandeliusin instagram-tilistä inspiroituneena päätin ilmoittautua keramiikkakurssille. Käsillä tekeminen ja saven muotoilu ovat todella meditoivaa puuhaa. Olen etsinyt jo pidemmän aikaa isokokoista vaasia kotiimme, joten käytän tämän tilaisuuden hyväkseni ja teen sen itse. Viime vuoden Loewe Craft Prize -finalisti Sara Flynn tekee mielettömän kauniita, ohuita keraamisia vaaseja, joita aion käyttää inspiraationa.

 

 Seuraa Nooraa blogissa ja Instagramissa @noora_vesterinen.

Photos / Courtesy of Vogue Runway, Juergen Teller, Will Davidson, 1stdibs.com, Instagram @andrewbonacina

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ