MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: TOUKOKUU 2018

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

Lomaltapaluu – Palasin keskiviikkona kotiin Kreikasta ja ensimmäistä kertaa ehkäpä ikinä, kotiinpaluu ei tuntunut tulevan yhtään liian aikaisin. Kahdessa viikossa ehti koluta läpi Ateenan, syödä neljästi maailman parhaan kasvispitan, ajaa läpi Miloksen piilotetut rantapoukamat, kuunnella äänikirjoja ja tehdä päivävaelluksen Sifnoksella. Kreikka näyttäytyi autenttisemmassa valossa ja vasta aluillaan oleva kesäsesonki oli täydellinen aika välttää turistipaljous. Kotona odottaneet metsämustikat ja tummapaahteinen kahvi ovat olleet luksusta feta-pita-viini -dekadenssin jälkeen.

Print is not dead – Päivittäinen digisisällön tuottaminen ja selaaminen tekee toisinaan sokeaksi painojulkaisuille. Viimeisen vuoden aikana olen ostanut printtilehtiä harvakseltaan lähinnä siksi, että Suomessa on niin kehno valikoima ja sisällötkin ovat lähes aina saatavilla verkossa. Fyysisissä kappaleissa, ja varsinkin taidepainotteisissa julkaisuissa, on kuitenkin oma fiiliksensä. Viimeisimpänä kiinnostaa Unconditional Magazinen seitsemäs numero, jonka Lauren Huttonin tähdittämä kansi lupailee kovia.

The Row spring 2016 – Arkistojen aarre. Tykkään katsoa vanhoja mallistoja ja palata takavuosien suosikkeihin, sillä muotiviikkojen aikaan yksittäisiin kokoelmiin ehtii harvoin paneutumaan ajan kanssa. Muoti muuttuu nopeasti, ja samalla ei yhtään. The Row'n parin vuoden takainen kevätmallisto on läpikotaisin i h a n a  ja tiivistää pitkälti sen, miten haluan pukeutua jokaikinen kesä.

Kuukauden univormu – Hankin ennen matkaa täällä näkyvän Matteaun bikinisetin, josta tuli odotetusti rantaloman käytetyin vaate. Kokopitkän kaftaanin löytyminen jäi haaveeksi, mutta kotiutin paikallisesta käsityöliikkeestä valkoisen kirjaillun maksitunikan, jossa asuin läpi loman. Parasta lomapukeutumisessa on ylipäätään se, ettei tarvitse nähdä vaivaa. Matkustin kevyesti käsimatkatavaroilla ja silti olisin tullut toimeen murto-osalla siitä mitä otin mukaan.

Fashion In Helsinki – Tällä viikolla on vietetty kotimaisen muodin tapahtumaviikkoa. Suomalaisen suunnittelun saralla suosikkejani ovat tällä hetkellä Juslin Maunula ja Arela. Juslin Maunulan SSAW18 -malliston kiiltävä takki, keltainen kokopuku ja ruskea nahkatrenssi puhuttelevat erityisesti. Arelassa kiehtoo seesteisyys ja ultimaattinen minimalismi, joka on harvinaista printtipainotteisessa Suomi-muodissa. Brändin tulevan syksyn lookbook on paras, mitä merkiltä on toistaiseksi nähty. 

 

Katso juttusarjan aiempia osia TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Ida Rantala, Osma Harvilahti, Vogue Runway, Instagram @unconditionalmagazine

Kommentit (0)

LÖYDÄ UUSI IHONHOITOBRÄNDI: INDIE LEE
Brändi jossa on kaikki kohdallaan. 
LUE LISÄÄ
ANGELINA ILMAST: PARIS FASHION WEEK SS19
Valokuvaaja Angelina Ilmast ikuistaa katumuodin kärkinimet muotiviikoilta ja alan tapahtumista.
LUE LISÄÄ
TRENDING: J-BEAUTY
Korea väistyy Japanin tieltä. 
LUE LISÄÄ
FLOUNCE RUNWAY: PARIISI SS19
Pariisin seitsemän kohokohtaa.
LUE LISÄÄ