MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: TAMMIKUU 2018

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

Paluu arkeen – Tammikuu on lähtenyt käyntiin yllättävän tahmeasti. Olisin kovasti kaivannut vitamin sea -kuuria jouluksi, mutta matkojen saatavuus oli heikko ja hinnat kohonneet pilviin jo kauan ennen kuin ehdin päättää lomasta tai kohteesta. On tavallaan ristiriitaista, etteivät tämänhetkiset työt tai opinnot juuri sido Suomeen, mutta samalla ajatus kuukauden etäpäiväputkesta tuntuu mahdottomalta. Onko kukaan teistä teleportannut toimistoa ulkomaille pidemmäksi aikaa hyvällä menestyksellä?

Muodin taustajoukot – Saan usein enemmän irti seuraamalla brändien takana olevia vaikuttajia kuin varsinaisia bränditilejä. Ala henkilöityy vauhdilla myös taustajoukkojen osalta ja viralliset bränditilit ovat usein omaan makuuni turhan siloteltuja. On kiinnostavampaa nähdä, millaista luovan alan porukkaa eri tahoilla on joukoissaan ja millaisiksi mallistot, editorialit ja muut sisällöt rakentuvat juuri heidän käsissään. Suosittelen seuraamaan esimerkiksi Unconditional -lehden kuvaajaa Alexandra Natafia (@alexandra_nataf)Net-a-Porterilla vaikuttavaa Gabriele Hackworthya (@gabrielehackworthy) sekä ATP Atelierin viestintävastaavaa Carin McCormacia (@carinmccormac). Helppo keino pysyä kartalla alan arkipäiväisestä liikkeestä.

Alkukevään ostoslistalla – Kirjoittelin trendien tuotteistumisesta täällä. Jälleen kevätmuotia kootessani huomasin, kuinka vaikeaa on enää nostaa esiin trendejä runwaylta, jossa nähdään samanaikaisesti kaikki mahdolliset tyylisuunnat. Koko trendin käsite on alkanut ärsyttämään, koska sitä käytetään kaikkialla, mutta se on itsessään ihan merkityksetön. Tuotteistuminen tekee ainakin paikantamisesta helpompaa. Tykästyin Styleinin kevätmalliston pieniin satiinipussukoihin, joita nyt odottelen saapuvaksi verkkokauppaan. Myös Totêmen kevät kokonaisuudessaan näyttää ihanalta: sieltä on tulossa hyvä housuvalikoima, upeita volyymivaatteita ja tietenkin the trenssitakki, jota on päästävä sovittamaan.

Digi-ateljeet @mint_journal @spc_mttrs – Olen koukussa vaihtoehtoisiin muotijulkaisuihin, joita tehdään vahvemmin luovalta kuin kaupalliselta pohjalta. Instagram on loistava koti niille ja paikka niiden bongaamiseen. Yksi suosikeistani on Irina Lakicevicin ja Alice Bettsin Mint Journal – siitä paistaa puhdas creativity first -ajattelu, joka on mielestäni tällä hetkellä niin tervetullut toteutustapa koko muotikentällä. Toinen suosikkini on Space Matters, jossa vaikuttava joukko muodin kärkinimiä jakaa ideoitaan kuvin, tekstein ja haastatteluin.

Phoebe Philon lähtö – Phoeben lähtö Célinelta puhututti vuodenvaihteessa. Yksikään toinen suunnittelija ei ole vaikuttanut näin paljon omaan visiooni, jonka kautta olen toteuttanut myös Flouncea. Tulevasta muotiviikkorupeamasta odotan eniten juurikin Célinen syyskokoelmaa, sillä kevään mallisto tuntui jo itsessään lyömättömältä. Phoeben design-helmistä ja Célinen menestystarinasta voit lukea lisää täältä.

 

Photos / Courtesy of Instagram @ida_rantala @mint_journal @spc_mttrs @ilona_hamer @johnpawson

Kommentit (0)

WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ