MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: MARRASKUU 2018

Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.

Ihoni alkoi yllättäen oireilla marraskuussa ja pakotti kiinnittämään huomiota käyttämääni kosmetiikkaan. Tajusin, että olin ottanut hyvän ihon saavutettuna etuna ja laittanut kasvoille sitä mitä milloinkin on sattunut eteen tai mitä satunnainen pr-lähetys on sisältänyt – en välttämättä sitä, mitä iho oikeasti olisi milläkin hetkellä tarvinnut. Suhtaudun kosmetiikan markkinointiin jostain syystä yltiökriittisesti ja samalla pidän todella luonnollisesta lookista ilman meikkivoidetta tai ripsaria. Lopulta löysin itseni kuitenkin arkkivihollisestani Sephorasta hankkimasta konjac -sientä, hiilimaskia, vitamiinitippoja ja puolen tusinaa matkakokoista purnukkaa – mitä vain saatoin löytää mahdollisimman luonnonmukaisena kosmetiikkana ja mitä Eevis oli artikkeleissaan suositellut. Väliaikaisillakin tuotteilla ihoni rauhoittui viikossa. Odotan Suomeen palatessani pääseväni paremmin käsiksi luonnonkosmetiikkaan (ja eläinkokeettomaan kosmetiikkaan!!) ja luovani kestävämpiä meikki- ja ihonhoitorutiineja ensi vuodeksi. Erityisesti kiinnostavat ayurvedisen Khadi-sarjan öljytkuivaharjaus, Zuiin kosmetiikka sekä ihonhoitopuolella Esse.

***

Tänä syksynä olen miettinyt ennätyksellisen paljon kuluttamista ja arkivalintoja. Olen kirjoittanut aiheista aiemminkin, mutta taannoinen ilmastoraportti ja käynnissä oleva viikko muistuttivat jälleen, ettei näistä asioista voi puhua liikaa. Black week on loppujen lopuksi tosi surullinen viikko. En voi ymmärtää, kuinka ihmiset sekoavat turhasta tavarasta vain reilu kuukausi ilmastoraportin julkaisun ja sen ympärillä käyneen keskustelun jälkeen. Tarvitsisimmeko me todella joka viikko uuden ilmastoraportin, joka muistuttaisi meitä siitä, ettei ongelma ole kadonnut mihinkään? Vakiintuneet tottumukset ja ylipäätään laiska mieli ovat paskoja tekosyitä olla ottamatta asioista selvää. Vaikka olen itsekin perso muodille ja lempibrändeilleni, koen voivani kuluttaa myös muuten kuin omistamalla jatkuvasti uusia asioita. Milanossa viikon onnellisin päivä on aina ollut sunnuntai. Silloin menen yksin museoon tai näyttelyyn, jossa haahuilen ikuisuuden ja kulutan katsomani kautta. Täällä ollessani olen löytänyt tiiviimmän yhteyden taiteeseen, tutustunut uusiin nimiin ja mahdollisesti harjaantunut taiteen katsojana ja kokijana. Marraskuun suosikkini oli Armani Siloksessa esillä ollut Sarah Moonin upea valokuvanäyttely, joka herätti kipinän valokuvataidetta kohtaan. Olisi ihana palata Milanoon huhtikuussa, kun kaupungissa järjestetään Salone del Mobile - design- ja huonekalumessut.

***

Pukeutumisessa kiinnostavat vaihteeksi hieman kapeammat siluetit. Olen viettänyt marraskuussa melkein kaiken aikani yliopistolla ja asunut opiskelupäivien vakiounivormussa, Filippa K:n soft sport -malliston saumattomissa legginsseissä ja Totêmen neuleessa. Treenivaatteiden pukeminen arkena on toimivin keinoni huijata itseni myös liikkumaan enemmän. Legginssilook toimii kivasti bleiserinkin kanssa, inspiraationani Margielan vuoden 2000 lookbook-kuva.

 

Photos / Courtesy of Tyrone Lebon for Céline, Sarah Moon, Instagram @rarebooksparis

 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ