MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: LOKAKUU 2018

Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.

Olen törmännyt Milanossa moniin onnistuneisiin, loppuun saakka mietittyihin myymäläkonsepteihin, kuten upeaan Issey Miyaken liiketilaan. Tokujin Yoshiokan suunnittelemassa monikerroksisessa lippulaivamyymälässä vallitsee aina hyvä fengsui, vaikka itse tila on hallimaisen suuri ja tuotevalikoimaltaan laaja. Olen muutenkin todella tykästynyt brändin omintakeiseen designiin, joka sekoittaa kiinnostavalla tavalla minimalismin ja futurismin, selkeät linjat ja volyymin. Lokakuussa olen yhdistänyt merkin pleats please -malliston housut saman sarjan toppiin tai Jil Sanderin pliseerattuun puhvipuseroon. 

***

Tänä syksynä monikaan muotikampanja ei ole puhutellut, joten olen toistuvasti palannut lempipuuhani pariin, selailemaan arkistoja. Vanhoissa tuotannoissa on aina jotain puoleensavetävää – harmi vain, että niin harva brändi ymmärtää ylläpitää täyskattavaa julkista kokoelmaa. Monet suosikkini sijoittuvat 2000-luvun alkuun tai ysärille, kuten Pradan mieletön syyskampanja vuodelta 1998 tai Chanelin kevät 1996. Uusimmasta The Best from the Past -artikkelista löydät kuvakoonnit muutamasta tämänhetkisestä lempparista.

***

Lokakuu on tarkoittanut yliopistolla tapaustutkimusten ja projektitöiden sumaa, mutta myös paria luentovapaata viikkoa ja lyhyitä irtiottoja Milanosta. Sain kaupunkiin vieraita kuun alussa, jolloin reissasimme päiväksi Firenzeen ja jatkoimme vielä viikonlopuksi Cinque Terrelle. Firenzessä poikkesimme Gucci Gardenissa, jonka portaikkoon sijoitettu seinätaide palautti mieleen Guccin ja Coco Capitanin vuoden takaisen yhteistyön. Kun perinteisesti ajatellaan, että media on yhtä kuin viesti, Capitan katsoo, että viesti itsessään on media. Tämä käänteinen ajattelu kuvastaa hyvin nykyistä mediaympäristöä, jossa tuotetaan valtavasti kuvia ja sisältöjä vailla mitään ajatusta. Capitanin ja Guccin yhteistyö oli nimenomaan viestinnällisesti todella onnistunut ja yksi vakuuttavimmista tavoista tuoda yhteen muoti ja taide tällä aikakaudella.

***

Instagram on kiinnostanut kanavana taas tauon jälkeen. Tämänhetkisiin lempitileihini lukeutuu tanskalaisstylisti Stephanie Gundelach sekä aivan vastikään löytämäni, Jenn Parkin kuratoima @sculpting_in_time.  

 

Photos / Courtesy of Mikael Jansson for Interview magazine, Norbert Schoerner for Prada, Instagram @sgundelach, Ida Rantala

 

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ