MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: LOKAKUU 2017

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana. 

@SuzyMenkesVogue – Puolessa vuodessa ehtii unohtaa, kuinka työläs rupeama muotiviikot on käydä läpi myös toimituksellisesti. Näytöksiä on valtavasti, ja tutut teemat pyörivät niissä kaupungista riippumatta. Tänä vuonna olin poikkeuksellisen jumissa koosteiden kanssa ja etsin tarttumapintaa muista julkaisuista. Päädyin selaamaan Vogueta ja löysin Suzy Menkesin, aiemman toimittaja-idolini, jonka olin jostain syystä unohtanut vuosien varrella. Menkes on alan uranuurtaja ja todellinen vanhan polven muotitoimittaja, joka kirjoittaa edelleen laadukkaimmat näytöskoosteet. Suosittelen seuraamaan!

Mukavuusmania – Mukavuudenhaluni ottaa vallan heti, kun lämpöasteet laskevat syyskelien puolelle. Ihastelen usein spesiaaleja mallistoja, mutta lopulta ostan tuotteen, joka soveltuu ihan tavalliseen arkeen. Viimeisimpänä comfort is key -hankintana ostin sukkalenkkarit, jotka ovat oikeasti arjen sankari kenkäkaapissa. 

J.W Anderson – Brändi, jonka tuotantoa kiinnostaisi hankkia omaksi juuri nyt. Lisäsin haavelistalleni tämän neuleentrenssimekon ja sylinterikorot. Myös The Outnetissa merkkiä myydään varsin hyvin valikoimin. A girl can dream...

Je t'aime, syyslomasesonki! Bookkasimme juuri pidennetyn viikonloppumatkan Amsterdamiin. Kuluva vuosi on ollut ihanan reissurikas, mutta silti sitä odottaa aina hetkeä, jolloin voi pakata matkalaukut uudemman kerran. Talvilomalla haluaisin suunnata New Yorkiin tai Japaniin. Ensimmäisessä kiinnostaa vintage -muoti ja suurkaupungin syke, jälkimmäisessä ruokakulttuuri ja kirsikkapuut.

Juttutoiveista – Flouncen synttäriviikon lomassa meille tuli ennätysmäärä viestejä, palautetta ja juttutoiveita. Huomattavan moni on kiinnostunut lukemaan lisää eettisemmästä kuluttamisesta. Olen vältellyt kirjoittamasta tästä suoria näkökulmatekstejä yksinkertaisesti siksi, että aihe on niin vaikea. Muotiteollisuuden tuotantomallit ja eettinen normisto ovat ilmiselvästi ongelmallisia, mutta rajanvetoa hyvän ja huonon välille on haastavaa tehdä. Olen pyrkinyt ujuttamaan parempia vaihtoehtoja osaksi viikottaisia artikkeleita – rohkaisemalla ostamaan laatua, suosimalla Euroopassa valmistettuja merkkejä, esittelemällä Suomi-muotiaekologisempia kulutuskeinoja tai sesongin trendejä second handina. Varioitavissa olevia ideoita löytää toivon mukaan kaikista Flouncen artikkeleista. Pyrin kuitenkin palaamaan näkökulmallisten kolumnien pariin, viimeistään tammikuussa!

 

Katso juttusarjan aiempia osia TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway, Net-a-Porter, IAmsterdam, Instagram @monique_delapierre @ida_rantala

Kommentit (2)

Amir Olavi
18.10.2017 09:14
Hienoa että ihmisiä kiinnostaa eettinen kuluttaminen ja muoti! Mut sen sijaan että on erikseen eettisiä näkökulmallisia kolumneja, voisi esimerkiksi teidän linkkaamat tuotteet olla eettisemmiltä valmistajilta? Näkökulma on sekin, että mainostaa hikipajafirmoja ja sanoo siten, että siellä on ihan ok shoppailla. On vähän hassua linkkailla Zaran nettikauppaan joka toisessa postauksessa ja sit kehottaa jengiä soveltamaan sisältöänne eettisesti, kun useat varmaan kaipaa suoraan linkkejä niiden parempien toimijoiden kauppoihin, koska hyvien ja kestävien tuotteiden löytäminen se vaikeaa onkin. On aika helppoa erottaa selkeästi haitalliset toimijat sellaisista jotka edes pyrkii fiksumpiin tuotantomalleihin ja -tapoihin.
Ida Rantala
19.10.2017 17:02
Hei, kiitos viestistäsi! Olet aivan oikeassa, vahva statement on myös fast fashion -brändien esiintuominen. Näkökulmalla viittasin tässä samannimiseen postaussarjaan, jota on tuotettu aiemmin parin kuukauden välein ja nyt toivottu takaisin.  Kokeilin taannoin toteuttaa sivulla pelkästään omaa henkilökohtaista kulutusnäkemystäni ja painottaa pääosin Euroopassa tuotantonsa pitävien brändien tuotteita. Tämä olisi ihanne jatkossakin, mutta johtaa myös siihen, että tuotenostojen hintataso nousee reippaasti niiden painottuessa silloin luksuspuolen tuotantoon. Palvelevan median kannalta on hieman ongelmallista, jos sisältö rajoittuu tiukasti tiettyyn kategoriaan, kuten pelkkään high end-muotiin. Sen miellän kuitenkin itse usein eettisesti ja ekologisesti parhaaksi valinnaksi (second handin ohella), mikäli vaatteessa haluaa painottaa myös designia (mikä valitettavan harvoin toteutuu varsinaisessa ekomuodissa). Kiinnitämme asiaan huomiota jatkossakin ja pyrimme tekemään entistä parempia tuotenostoja!
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: MARRASKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ HAMPAIDEN VALKAISU
Testissä hampaiden kotivalkaisu. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ