MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018

Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.

Parhaillaan julkistettavista Pre Fall 2019 -mallistoista odotin Nooran tavoin eniten Bottega Venetan uutta ilmettä – joka oli juuri niin lupaava kuin kevätmalliston sneak peek -kuvat antoivat ymmärtää. Pidin erityisesti tavasta, miten Daniel Lee on käyttänyt brändin ikonista nahkaruutua uusin tavoin yksityiskohdissa ja vaihtelevissa mittasuhteissa. Katso koko mallisto täältä.

Tykkäsin myös Jil Sanderin ja Proenza Schoulerin kokoelmista. Ylipitkät housut näyttävät ihanilta raskaiden bootsien kanssa. Kauneuspuolella tekee mieli testata taakse sliipattua lainekampausta.

***

Suoritin juuri viimeisen tenttini Milanossa ja palaan ensi viikolla Suomeen. Opinnoista saatu hyöty tuntuu näin loppuvuodesta todella suurelta. Ehdottomasti siltä, että satsaus kannatti. Sain jonkin verran kyselyjä paikallisesta kurssivalikoimasta. Bocconin yliopistossa voi lukea yksittäisiä muodin ja luksusmuodin liiketoimintaan, brändinhallintaan ja arvoketjuihin keskittyviä kursseja, jos on kirjoilla toisessa yliopistossa tai jo valmistunut. Suoritin itsekin kurssit freemover -vaihtona omatoimisesti osana maisteriopintoja. Nyt jäljellä on vielä gradun teko Suomessa, sitten olen viimein valmis.

***

Kävin vuosia sitten laserleikkauksessa, mutta näköni on huonontunut uudelleen sen verran, että silmälasit ovat jälleen hankintalistalla. Olen tallentanut puhelimeeni kuvia paksusankaisista ja suurista tortoise -laseista, jotka ovat nousemassa potentiaalisimmaksi vaihtoehdoksi. Vaikka alkuun ajatus silmälaseihin paluusta ärsytti, Célinen takavuosien kampanjakuvat ovat muuttamassa mieleni.

***

Kuukauden univormu: Totêmen kauluspaita ja farkut, Balenciagan parin vuoden takaiset bootsit ja villakangastakki. Kuvassa näkyvää superkaunista ulsteria testasin eilen henkilökunnan kehotuksesta Jil Sanderilla käydessäni. He kuulemma tunnistavat jo skandinaavien maun, jossa mitoituksen on oltava reilusti oversized hihanpituuksia myöten. En olisi voinut olla enempää samaa mieltä. 

***

Vietän joulun ja vuodenvaihteen Australiassa, jossa tarkoitus on ehtiä kiertämään Sydney, Byron Bay, Gold Coast ja ehkäpä myös Melbourne. Ajattelin haastaa itseni matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Ekstraminimaalisia asuja ja karsittuja kauneusrutiineja taitaa olla luvassa.

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway, Céline, Matteau Swim, Ida Rantala

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ